kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
Fırsatlar Dünyası
Yaza veda

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?

Geçip giden günlerimiz içinde dakikalar yer alır. Biz aslında dakikaları yaşarız. Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?

24 Eylül Cuma
Mekan
Geçen hafta açıldı. Keyifli bir yer. Pembe Salonda Bernardo Bertolucci'nin "Düşler, Tutkunlar, Bilmeceler" filmi afişi asılı. Biralar 70 cc'lik kocaman bardaklarda geliyor. Fiyatı 5 milyon TL. Bira bardaklarında imzalı futbolcuların resimleri var. Saat 14.00'ten 04.00'e kadar açık. Yeşil Salon'da kırmızı deri koltuklar var. Garsonluk yapan Burak'ın sağ kulağında 5 küpe, sol kulağında 2 küpe var. Cheb Mami, Duman ve Türk pop müziği çalınıyor. İşletmecisi Tuğçe , Pop Art ve James Dean hayranı. İyi bir barda olması gereken her şey var: İyi havalandırma, iyi müzik, güler yüz ve uygun fiyatlar. Bazen müşteriler coşup dans ediyor. Restoranı da var. Türk ve Osmanlı mutfağını dünya mutfağına uyarlıyorlar. Duvardaki resimler, çerçeveler titizlikle seçilmiş. Yeni Sanat. Balık Pazarı, Kamariye Sok. 17, kat 2. Balık pazarının içinden Nevizade Sokağı'na girince soldan ilk sokak. Sağda. Beyoğlu.

25 Eylül Cumartesi
Müzik
İsveçli senfonik metal grubu Therion, tenor ve sopranolardan oluşan geniş bir ekip ile yarın bir konser verecek. Grup müziğinde, klasik ve senfonik öğeleri, opera vokalleri rock / METAL müzik ile harmanlayarak kendilerine has senfonik opera metal tarzını oluşturmuş. Şarkının adı: Feuer Overtüre / Prometheus Entfesselt. Sözler: Ersteig'den höchsten Berg / Trotze des Zeus Gesetz / Stiel die Feuerfackel / Schenke sie dem Menschengeschlecht / Des Prometheus Funke / Ward zur Menschenseele / In Ketten schlug ihn Zeus / An den Fels im Kaukasus Türkçesi: Ateş Uvertürü / Prometeus serbest. En yüksek dağa tırman / Zeus'un yasalarına karşı gel / Meşaleyi çal / Onu insan ırkına hediye et / Prometeus'un kıvılcımı, insan ruhuna dönüşmüş / Zeus onu zincire bağlamış / Kafkas Dağları'ndaki kayaya. Not: 26 Eylül 2004 Pazar günü, İstanbul Venue Maslak.

26 Eylül Pazar
Kitap
Kitabın adı:
İlköğretim Hayat Bilgisi 1. sınıf,
Yazarları: Zümre Bilgin, Ülkü Karamustafa, Serhat Yayınları 2004. Kitaptan yedi cümle: 1. Bayram hazırlıklarına hepimiz isteyerek katıldık 2. Tartışma kurallarına uyalım, düşüncelerimizi söyleyelim 3. Birbirimize sevgimizi belirtelim 4. Bayrağımızı çok severiz 5. Arkadaşlarımla oynamayı ve ders çalışmayı seviyorum 6. Ülkemizde yetişen ve üretilen malları kullanırım 7. Birbirimizi sevelim

27 Eylül Pazartesi
Sokak
Akkarga Sokağı. Sokağın sakinleri kedileri çok seviyor. Sokakta oturan çocuklar ellerinde sütle kedilerin peşlerinden dolaşıyorlar. Her tarafta hazır kedi mamaları konmuş. Akşam olduğunda kediler adeta serenad yapıyor. Her yerde kedi sesleri var. Sokakta ayrıca solda sıvası mosmora boyanmış 3 katlı bir ev var. Rengi dolayısıyla hemen göze batıyor. Dame de Sion'u Taksim'e doğru geçince sağdaki ilk sokaktan sapılıyor, sonra aşağıya doğru yürüdükten sonra soldaki sokak. Elmadağ. Not: Harbiye Askeri Müze'nin karşısında Galatasaray ve Fenerbahçe renklerini taşıyan dev yelkenli satılıyor, cadde üzerinde. Fiyatları 35 milyon. Pazarlıkla 25 Milyona düşülüyor.

28 Eylül Salı
Otlar
Salaş bir yer. Soğuk havalarda şömine yanıyor. Büyükada Kıyı Restoran'ın sahibi Adnan Bey doğma büyüme adalı. Vergi dairesinden emekli olduktan sonra evinin altını bahçe içinde zevkli bir meyhaneye dönüştürüyor. Yemekleri kendi elleriyle hazırlıyor. Ada'daki kimsenin bilmediği tekmil otları biliyor. Bunları toplayıp meze yapıyor: Ebegümeci, labada, ısırgan ve rokayla yaptığı salata çok popüler. Adadaki balıkçılar avladıklarını ilk ona getiriyorlar. Bu yüzden ıstakozdan böcek, pavuryaya en adalı karidesten ada minakopu, 'sinarit baba'sına kadar her şey Adnan'ın elinde lezzete dönüşüyor. Restorana geldiğinizde kendinizi müşteri değil, misafir gibi hissediyorsunuz. İstanbul şarkılarını kimi zaman gazelleriyle kimi zaman da Rumca canlı dinlemek şansınıza kalmış. Adnan Bey'in keyfi yerindeyse misafirlerine şarkılar söylüyor. İskelenin yanındaki yolda. (Tel: (0216) 382 56 06) Büyükada. Not: Büyükada'nın yüzölçümü 5.4 kilometrekaredir.

29 Eylül Çarşamba
Gerçek meyhane
Tarabya'daki Hristo Restoranı, 1950'lerin İstanbul meyhane geleneğini her yönüyle günümüze taşımış. Şöyle ki genellikle gedikli meyhane diye bilinen yasal meyhaneler, babadan oğula geçer ya da çalışan güvenilir garsona devredilirmiş. Hristo'nun sahipleri de bu geleneğin son temsilcisi garsonlar. Mutfak kadrosu da Tarabya'nın gedikli aşçı kadrosundan oluşunca, sunulan her şey özenli bir seçimin ürünü. Kader birliği etmiş bu kadro, eski İstanbul meyhane geleneğinin günümüzdeki en son ve en zarif temsilcileri. Balığın tazeliğine, etinin lezzetine tam güvendikleri için çirozda tuzu az tutmuşlar. Minimalist usulle pişirdikleri için balığın tüm özellikleri ön plana çıkıyor. Kefeliköy Caddesi 96, Tarabya

30 Eylül Perşembe
Kebap
Her şey odun ateşinde pişiyor. Girişte solda 4 adet resim asılı. Resimlerden ilkinde Japon bir kadın var. Kadının elinde şeffaf bir şişe, içinde bir cin. Klasik lahmacunun dışında isteyene kaşarlı lahmacun da yapılıyor. Kıymanın yanı sıra kaşar konuluyor. Çok lezzetli. Ziyade Kebap, pide ve lahmacun salonu. İstinye Caddesi 142. Ek bilgi: İstinye'den Championsa'ya doğru çevre yoluna çıkan yoldan içeri girince sağda bacalı eski bir Volkswagen minibüs duruyor. Üstünde elle yazılmış: Gaziantep Dürümcü Cemo. Köfte, Adana, Urfa, şiş. Ayrıca evlere servis de yapıyor: (0535) 880 98 27. Hemen mezarlığın yanı. İstinye.

Semra Aktaş

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Klasik lezzette bir western
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Dışarı çıkmadan önce
 Bosna'da aşk ve ölüm
 Biz gittik, beğendik
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Kalan sağlar bizimdir
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Uçurtmaların peşinden koşun
 80'lerin oteli sıradışı partilere bekliyor
 Babylon'da Hint ezgileriyle eğlenin
 Farklı bir 'İstanbul Masalı' seyredin
 Bolşoylu mezzosopranonun güçlü sesine kulak verin
 Biz Gittik, Beğendik
 Yeni bir Nişantaşılı
 Liste 5
 Dışarı çıkmadan önce
 Bir dakika göz atmadan geçmeyin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
İki ters bir düz: 500
İki ters bir düz: 500
Bugün Saracoğlu'na Kazakistan'ı yenmeye çıkacak...
Seytanın bacağını kırdık: 1-0
Seytanın bacağını kırdık: 1-0
Gürcistan ile berabere kalan, Yunanistan'a ise yenilen Ümit Milliler...
'Ruhsatlı' suç örgütü
Sedat Peker ve iki kardeşinin de aralarında bulunduğu 34 kişi...
Neşter'de 'en ağır' ceza
Yargıtay, Neşter Operasyonu sonunda 3. Ceza Dairesi üyesi Ergül...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.