kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kimi vatandaşlar kaçınılmaz çileyi eğlenceye dönüştürdüler. Yollarda uzun atlama yarışı yaptılar.
İstanbullu çilede
Felaket kentin her köşesinde

İstanbullu çilede

İstanbul dün bir kez daha yağmur kâbusu yaşadı. Meteorolojinin uyarılarına rağmen hiçbir önlem almayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise çile yağmuru ilk damlalarını bırakırken Brezilya semalarındaydı.

Her yağmurda sular altında kalan İstanbul dün yine kabus gibi bir gün yaşadı. Meteorolojinin hafta başından itibaren yaptığı 'şiddetli yağmur' uyarısına rağmen hiçbir önlem alınmayan megakent, sabaha karşı bastıran sağanak yağışa teslim oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yağmurun başlamasından bir kaç saat önce Brezilya'nın, San Paulo kentine gitmesi nedeniyle felakete başsız" yakalanan belediye çalışanları tam bir şaşkınlık yaşadı. Su basan ev ve işyerlerine müdahalede gecikildi, kurtarma ekipleri koordine olamadı. Her seçimde ıslah edileceği duyurulan ve her yıl milyarlarca lirayı yutan dereler birer birer taştı, gecekondusu da, villası da taşkınlardan nasibini aldı. Derelerden taşan sularla kaplanan caddeler geçit vermez oldu,Sinirler gerildi, kimi zaman gözyaşları da yağmura ayak uydurup sel oldu.vatandaşlar işlerine gidebilmek için yüksek kesimlerdeki arterlere hücum etti. İstanbul'u birbirine bağlayan köprüler üzerinde trafik saatlerce kilitlendi, köprü ayaklarında su taşkınları yüzünden uzun araç kuyrukları oluştu. Kış bakımı henüz yapılmamış araçlar su birikintilerinde mahsur kaldı. Sabaha karşı saat 02.00 sıralarında başlayan ve gün ışığı ile birlikte etkisini artıran sağanak özellikle İstanbul'un Avrupa yakasında etkili oldu. Avcılar, Sarıyer, Beyoğlu, Fatih, Mecidiyeköy, Bahçelievler, Kağıthane, Bakırköy, Bağcılar, Eminönü ve Beşiktaş'ta sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ile iş yerini su bastı.

DERELER YİNE TAŞTI
İstanbul'da 17 Ağustos'ta yaşanan sel felaketi sırasında sular altında kalan Alibeyköy Karadolap ve Bahçelievler Kocasinan Mahallesi ile Esenler yine seleİstanbul'un hemen hemen tüm ana arterleri yağmurda kapandı. Araçlar yollarda mahsur kaldı.teslim oldu. Eyüp Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yağmurla birlikteç hemen harekete geçerek sabah saatlerinde mahalledeki mazgalları temizlemesi ve okulların önüne bariyerler kurarak suyun yönünü değiştirmesi, olası bir felaketi önledi. Ancak alınan tüm önlemlere rağmen Alibeyköy İlköğretim Okulu, Alibeyköy Lisesi ve Alibeyköy Meslek Lisesi'nin giriş katları sular altında kaldı. Meslek lisesinde bulunan 15 öğretmen iş makineleriyle kurtarılırken, belediye ekipleri bahçe duvarlarını yıkarak suyu tahliye etti. Su baskınları nedeniyle Alibeyköy'deki 5 okul tatil edildi. Alibeyköy Şehit Atıf Ödül Polis Karakolu'nun TEM büro, arşiv büro ve ekipler amirliğinin bulunduğu birinci katını su bastı. Arşiv tamamen kullanılmaz hale geldi Karakolun göçme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuGöle dönen yollarda mahsur kalan toplu taşıma araçları, saatlerce yardım gelmesini bekledi.belirtildi.

TÜM YOLLAR KİLİTLENDİ
Yağmur nedeniyle sabah saatlerinde boğaz köprülerinde, Anadolu Yakası'ndan Avrupa'ya geçişlerde zaman zaman trafik tamamen durdu. Özelikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde biriken su, köprüye girişi tek şeride düşürdü. Bu nedenle sabah saatlerinde trafik Kozyatağı'na kadar tamamen durdu. Köprü girişinde biriken suyu tahliye edecek görevli olmayınca bazı vatandaşlar araçlarını terk ederek suyu tahliye etmeye çalıştı. Bu nedenle TEM'e çıkan tüm yollarda kilitlendi. İşlerine gitmekten umudu kesen birçok İstanbullu bu defa da evlerine dönebilmek için uğraş verdi. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul ve çevresinde etkili olan yağışların 3 gün süreyle devam edeceğini belirtti.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Başkan Topbaş Brezilya'daydı
 Onlar birbirini suçluyor İstanbullu yüzüyor!
 İşte somut çözümler!
 Mustafa Sarıgül'ün evini de su bastı!
 Van'da 'Canavar Arama Timi'
 Huzur kenti kana bulandı
 Patrikhane'ye ses bombası atıldı
 Fırtına şoför 8'de 7 kusurlu
 70'lık tecavüz sanığına 8 yıl
 Yola barikat kurdular
 TIR ile otomobil çarpıştı: 4 ölü
 Sanat dünyası ustasını yitirdi
 Kilise duvarına hacet giderince' cezayı yedi
 İyi ki doğdun
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
MEHMET BARLAS
"Yalaka olmak fobisi"ni yenmek kolaydır!..
Hepimiz...
MAHMUT ÖVÜR
Vekâletle İstanbul yönetilmez!
"Meteorolojinin bize...
REFİK DURBAŞ
Haber başlıklarına dikkat...
SABAH'ın 2 Ekim 2004...
SAVAŞ AY
Bayraklı Baba Türbesi'ne de kamera gönderin
Madem ki tüm...
HINCAL ULUÇ
İstanbul'da bir cuma turu..
Efendim Abbas yollara...
EMRE AKÖZ
Denizi bile su bastı!
Şehirleşiyoruz...
Tuncay'a makas
Tuncay'a makas
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kazakistan maçının...
Yanal: Artık fire istemem
Yanal: Artık fire istemem
Ersun Yanal'a göre Kazakistan galibiyeti 13 Ekim'de Danimarka'da...
Zana yeşil pasaport aldı
DEP eski milletvekillerinin yeşil pasaport alması üzerine, RP'li...
'Türkiye'ye alışacaklar'
"Müzakerelere başlayan tüm ülkeler AB üyesi oldu. İleride herkes...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.