kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dokunuşlarınız ne ifade ediyor?
Dokunuşlarınız ne ifade ediyor?
Sevgi Sözcükleri

Dokunuşlarınız ne ifade ediyor?

Birbirinize dokunma tarzınızın ilişkiniz hakkında birçok ipucu verdiğini biliyor muydunuz? İşte hareketlerinizin tahmin bile edemediğiniz ilginç anlamları.

Vücut dili uzmanı Jan Hargrave, 'Bırak Vücut Dilini Okuyayım' isimli kitabında, ilişkilere farklı bir açıdan bakıyor. Türkiye'nin en çok okunan kadın dergisi Cosmopolitan'ın son sayısında yer alan habere göre Hargrave, çiftlerin iletişiminin yüzde 90'ının sözsüz olduğuna dikkat çekiyor. Vücut dilini doğru okumayı başaran kişilerin ilişkileri genelde daha başarılıdır" diyen uzmanlar, bazı tavırların ne anlama geldiğini bakın nasıl anlatıyor:

* YÜZÜNÜ OKŞAMAK: Bu basit görünen hareket aslında duygu dolu bir öpücük kadar anlamlıdır. "Partnerinin yüzünü elleriyle kavrayan kişi, partnerine karşı derin duygular beslediğini belli eder" diyor vücut dili uzmanı David B. Givens ve ekliyor: "Bu hareket bilinçli bir hareketten çok, duygu yoğunluğunun doğurduğu bir harekettir: İçinizden geldiği için bu şekilde davranırsınız, zorlama sonucu değil..." Çoğu zaman partnerlerin baş başayken yaptığı bu hareket, aralarındaki güçlü ve son derece romantik bağı simgeler.

* SAÇIYLA OYNAMAK: Sevgiliniz gözlerinizin içine bakarak, yüzünüze düşen saçları düzeltiyorsa, mutlu olabilirsiniz. Çünkü, siz onun için büyük önem taşıyorsunuz demektir. Bu hareketi herkesin içinde yaparsa, birlikteliğinizi ilan etmek istediğini anlayabilirsiniz. Yalnızken bunu yaparsa, sizi korumak istediğini anlayın. Parmaklarını partnerinin saçlarından geçirmek de aynı anlamı taşıyor.

* EL ELE YÜRÜMEK: El tutuş şekli partnerinize göndermek istediğiniz mesaja bağlıdır. Birbirine sımsıkı bağlı olan çiftler, el ele tutuşurken parmaklarının birbirinin arasından geçirir. Sırf avuçlarını birleştirmekle yetinen çiftler ise daha özgür düşünür; birbirlerine olan güvenleri fazladır. Bundan dolayı birbirlerine daha fazla serbestlik tanırlar.

* SARMAŞ DOLAŞ: Birbirinizin belinden tutarak yürümek, aranızdaki uyumu simgeler. Kolunuzu sevgilinizin arkasından geçirirken, onun da size arkadan sarılması, sizin sırf sevgili değil, aynı zamanda iyi dost olduğunuzu gösterir. Siz iyi bir takımsınız ve hayatla bu şekilde yüzleşmeye kararlısınız. İlişkiniz samimi olmakla kalmıyor, aynı zamanda birbirinize olan güveniniz de tam.

* KUCAK KUCAĞA: Bu harekete başvuran kişilerin amacı, birlikteliklerini ilan etmektir. Yakınlık ilerledikçe bu hareket yavaş yavaş sahiplenme anlamını kazanır. Bazı durumlarda, partnerlerden birinin ilişkiden tam olarak emin olmadığını gösterir. Bazı durumlarda ise partnerlerinin yakın vücut temasına ihtiyaç duyduğunu anlatabilir.

* BACAK TEMASI: Masanın altından elinizi partnerinizin bacağına doğru uzatırsanız, bu hareket şehveti yoğun bir şekilde yaşadığınızı gösterir. Bacağını okşarsanız, onunla bir an önce yalnız kalmak istediğinizi göstermek istiyorsunuz demektir. Sevgilinizin de aynı şeyleri hissedip hissetmediğini öğrenmek istiyorsanız, dokunuşunuza verdiği tepkiyi izleyin. Siz onun bacağına dokunurken, o da size samimiyet gösterirse, aynı duygular içindesiniz demektir.

SEMA KUMBARACI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'O dünyanın en feminen kadını'
 Hip-Hop Festivali başlıyor
 Flüt sanatçısı Jane Bunnett Babylon'da
 Ajanda
 Dizide dayak yiyince herkes ona çok kızdı
 Adını verdiği ödüle hiç sahip olamadı
 Sağlıklı cildin sırrı bitkilerde saklı
 Zor aşkların içinde entrika olmazsa olmaz
 İstanbul Sinema Rehberi
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
 Korunma ilişkiden sonra akla geliyor
HAKAN & UTKU
Ünlülerin rüyaları
Her gelinlik genç kızın rüyası Zetina...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Hindili pay
Patatesleri ve 1 diş...
Dünyaya gelen her bin bebekten 9'u kalp hastası
Dünyaya gelen her bin bebekten 9'u kalp hastası
Günümüzde kalp hastası olarak doğan bebekler, erken fark...
Bu film ünlüleri huzursuz edecek
Bu film ünlüleri huzursuz edecek
Sanat ve moda dünyasının trajikomik bir dille anlatıldığı 'Hırsız...
Yeni aşkının ailesiyle samimiyeti ilerletti
Yeni aşkının ailesiyle samimiyeti ilerletti
Jennifer Lopez'in eski nişanlısı Ben Affleck, yeni aşkı Jennifer...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.