kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Yeşil yelkenliler
Marul yapraklarının ortadaki beyaz kısımlarını iki tarafından, yeşil kısımlarından 3-4 cm. kalacak ve 10 cm. boyunda olacak şekilde kesin, tekneler hazırlayın. Yeşil yaprakları incecik kıyın. Beyaz damar kısmının ucunu sivri olacak şekilde kesin. Peynir, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve kıyılmış marul yaprağını harmanlayıp, ezerek karıştırın. Hazırladığınız peynirli harcı 10 cm'lik marul teknelerinin içine tepeleme doldurun, hazırladığınız damar kısmını harca dikin. Üzerlerine domates serperek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 yaprak kaşık marul
* 6 çorba kaşığı beyazpeynir (tuzsuz)
* 3 çorba kaşığı maydanoz (çok ince kıyılmış)
* 6 çorba kaşığı ceviz (robotta kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Yarım adet domates (küçük küp doğranmış)

Pekmezli sıcak muz
Tereyağını orta ateşte eritip, pekmezi katın. Kabarıp, koyulaşıncaya kadar yakmadan ısıtın. Hazırladığınız karamele muzları katıp, bulayın ve kısık ateşte 1 dakika pişirin. Kremayı ilave edip, muzlar ısınıncaya kadar birkaç dakika daha pişirin. Nane yaprakları ile süsleyip, ılık servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
15 gram tereyağı
* 4 çorba kaşığı pekmez
* 4 adet muz (soyulmuş, 3'e bölünmüş)
* 120 ml. krema
* 4 dal nane

PÜF NOKTASI
* Meyve ve sebze lekeleri
Kumaşın etiketindeki bilgiler uygunsa (çarpı işareti olmayan üçgen) seyreltilmiş çamaşır suyu veya oksijenli su kullanabilirsiniz ama siz yine de başlangıç kısmındaki uyarıları okuyun. Çamaşır suyu kullanılmaması tavsiye ediliyorsa:

* Sentetik kumaşlarda, suyla veya seyreltilmiş sirke ile silin ve durulayın.

* Sentetik olmayan kumaşları önce yarı yarıya sulandırılmış alkol daha sonra ise sirke ile silin ve durulayın. Yünlüleri sirkeye batırılmış bir bez ile silin ve durulayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 03-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 02-10-2004
 Kır usulü piliç   / 01-10-2004
 Lezzet Güneş   / 30-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 28-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 27-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 26-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 25-09-2004
 Fırında içli köfte   / 24-09-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Alooo erkek milleti nerede?
Ne cumartesi gecesi, ne...
HAKAN & UTKU
İstiklal Akarsu'dan kayıtdışılar
Al bu üç! Bu dört... Bu...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Nedir bu "temel güven duygusu" ve nasıl...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yeşil yelkenliler
Marul...
Kalp ameliyatında robota rakip yöntem
Kalp ameliyatında robota rakip yöntem
Maliyeti yüksek olduğu için ameliyatlarında kullanılan robotu...
Koşullar nasıl olursa olsun bebeğiniz anne sütüyle doysun
Koşullar nasıl olursa olsun bebeğiniz anne sütüyle doysun
Beslenme bozukluğu yüzünden binlerce bebeğin öldüğü Türkiye'de, en...
Anneannesiyle aynı gün doğdu
Anneannesiyle aynı gün doğdu
1 Ekim'de 51 yaşına giren Ender Mermerci, şimdiye kadarki en güzel...
Yüzde 99.9 Hande!
Yüzde 99.9 Hande!
Çekimleri Türkiye'de yapılan Gılgamesh (Gılgamış) filminin yapımcısı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.