kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tarihe ve doğaya günübirlik yolculuk
Tarihe ve doğaya günübirlik yolculuk
İstanbul'un bütün inançları
Son trend 'bitki ve maden turları'

Tarihe ve doğaya günübirlik yolculuk

Hafta sonlarını hem gezerek, hem de tarihi güzellikleri keşfederek geçirmek isteyenler için kültür turlarında birçok seçenek bulunuyor. Rehberler eşliğinde tarihi semtlerin yanı sıra taş madenleri ve bitki müzelerini de gezebilirsiniz
Bildiğiniz semtlerin, önünden defalarca geçtiğiniz yapıların gerçek öyküsünü biliyor musunuz? Her hafta sonu düzenlenen günübirlik kültür turları, belki de her gün görüp de farkına varamadığınız tarihi güzellikleri tanıtıyor. Havaların serinlediği bugünlerde, tarihin büyülü dünyasına dalarak, keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Kültür turlarına gösterilen ilgiye bakılırsa, buna en çok imkan veren Beyoğlu tarihi gezileri. Bu gezilerde Galata Kulesi'nden Çukurcuma'ya kadar pek çok semtin yanı sıra Tophane Kılıç Ali Paşa Camisi veya St. Pierre Kilisesi gibi tarihi eserleri de gezebilirsiniz. Nes Travel'in her cumartesi ve pazar düzenlediği Beyoğlu turu sayesinde, bu tarihi bölgeye bir kere daha aşık olabilirsiniz. Saat 09.00'da Galata Kulesi'- nin önünden başlayan turun programında Neve Şalom Sinagogu, Galata Kulesi, Galata Mevlevihanesi, Pera Palas Oteli, Cumhuriyet Anıtı, Arap Camisi, Azapkapı Sokullu Mehmet Paşa Camisi, Çukurcuma, Fransız Sokağı, Yeraltı Camisi ve Nusretiye Camisi yer alıyor. 35 milyon lira olan tur ücretine öğle yemeği ve rehberlik hizmetleri dahil. Bir diğer tur da Fest Travel organizasyonuyla Galata bölgesinde düzenleniyor. "Adım Adım Beyoğlu 1: Galata" turu, öğretim görevlisi Sezai Gülşen eşliğinde eğlenceli bir gün vadediyor. Tophane Durağı karşısındaki Kılıç Ali Paşa Camisi önünden saat 10.00'da başlayacak kültür turunda Tophane Kılıç Ali Paşa Camisi, Türk Ortodoks Patrikhanesi, Vaftizci Yahya Süryani Kilisesi, Rus Kilisesi, Ermeni Surp Kirkor Lusavoriç Kilisesi, St. Benoit Binası, Yeraltı Camisi, Sokullu Camisi, Yanık Kapı, Arap Camisi, St. Pierre ve St. Paul Kilisesi, İngiliz Karakolu ve işkencehanesi gibi ilgi çekici yapıları görmeniz mümkün. Üstelik hikayesini de dinleyerek... Bu turun ücreti 35 milyon TL. Büyülü tarihi ile tanınan Pera'ya yapılan kültür turları oldukça keyifli geçiyor. Pazar günü için Achill Turizm'in düzenlediği turda, Maksem, Aya Triada, Zapyon ve Eseyan okulları, Pera Sinemaları, Üç Horon Ermeni Kilisesi, St.Antuan Kilisesi, Ağa Camisi, Pera Palas, Meşrutiyet Caddesi yapıları, konsolosluk yapıları, İstiklal Caddesi'- ndeki han, pasaj ve kültür merkezleri geziliyor. Öğle yemeği ve rehberlik hizmetlerinin dahil olduğu gezinin fiyatı 37 milyon 500 bin TL. Abelya Tour'un Galata-Pera gezisi ise dünyanın en eski metrosu olan Karaköy Tüneli'nden başlıyor. Buradan sonra, Galata Köprüsü'nden Haliç'e doğru ilerleyince Mimar Sinan eseri olan Kurşunlu Hana ulaşılıyor. Oradan Mumhane Caddesi'nde binaların en üst katlarında bulunan çatı kiliselerden Rus Ortodoks Kilisesi, Aya Andrea ziyaret ediliyor. Bu güzergahtaki tüm tarihi yapıların ilgi çekici hikayesiyle tarihin içinde bir yolculuk yaptıktan sonra Galata'da gezi sona eriyor. Ücreti 25 milyon lira.

SULTANAHMET TURLARI
En çok ilgi çeken kültür turlarından biri de tarihi yarımadaya düzenleniyor. Fest Travel'ın bu pazar günü için düzenlediği "Tarihi Yarımada: Sultanahmet ve Çevresi" gezisi saat 10.00'da Ayasofya Müzesi önünden başlıyor. Profesyonel rehber Deniz Yalav'ın önderliğinde Ayasofya Müzesi, Birinci Ayasofya, Million, Agusteion, Sultanahmet Camisi, Mozaik Müzesi, Hipodrom, ilk Patrikhane, Bizans Hastanesi ve Aya İrini gezilecek. Bu turun ücreti 40 milyon TL. Aynı gün Nes Travel'ın da bir Sultanahmet turu bulunuyor. Topkapı Sarayı, Çinili Köşk, Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi, Aya İrini Müzesi, Tarih Vakfı Sergileri, III Ahmet Çeşmesi, Soğukçeşme Sokağı, Cafer Ağa Medresesi, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Haseki Hürrem Hamamı, Halı Müzesi, Mozaik Müzesi ve Sultanahmet Camisi bu turda gezilecek yerler arasında. Saat 09.00'da Ayasofya önünden başlayacak olan ve öğle yemeğinin de dahil olduğu turun ücreti 35 milyon TL. Sultanahmet'in tarihi eserlerini gördüm diyenler için farklı seçenekler de var. Nes Travel'ın "Topkapı Surlar Turu" bunlardan biri. Samatya, Theodor II Surları, Yedikule Kalesi, İmrahor Camisi, Balıklı Kilise, Kara Ahmet Paşa Camisi, Mihrimah Camii, Kariye Müzesi, Tekfur Sarayı, Blaherna Sarayı Anemas Zindanları'nın gezileceği tur, 09.00'da Taksim AKM'nin önünden kalkan araçla başlıyor. Ücreti ise 35 milyon lira. Yine aynı ücretteki diğer turlarda farklı rotalar var. "Halit Turu"nun rotasında Rahmi Koç Sanayi Müzesi, Küçük Mustafa P. Hamamı, Aya Nikola, Fener Rum Erkek Lisesi, Bulgar Kilisesi, Aios İoannis Kilisesi, Panaia Vlaherna Ayazması ve Ivaz Efendi Camisi var.

HALİÇ GEZİLERİN GÖZDESİ
Achill Turizm'in "İstanbul Yaşam Gezisi" adıyla düzenlediği kültür turunda Haliç, Ayvansaray, Balat ve Fener semtleri geziliyor. Pierre Loti Kahvesi'nde Haliç'e hakim güzel bir manzarayla başlayan gezi programı, Eyüp Sultan Türbesi, Heraklius ve Leon Surları, Blaherna Sarayı Ayazması'nı ziyaretle devam ediyor. Daha sonra Rum Ortodoks cemaatinin yönetim merkezi olan Fener Rum Ortodoks Patrikliği ve Aya Georgios Kilisesi geziliyor. Bu pazar günü düzenlenecek olan turun ücreti 42 milyon 500 bin lira. Bu hafta sonunu tarih dolu bur geziyle geçirmek isteyen Ankaralılar için de bir önerimiz var. Tempo Tour'un düzenlediği "Hitit Kentleri Gezisi" saat 07.30'da başlıyor. Antik kentlerin yer aldığı Yazılıkaya, Hattuşaş ve Alacahöyük'ün gezilmesinden sonra saat 21.00'da geri dönüş yapılıyor. Gezinin ücreti 38 milyon lira.

Achill: (0216) 418 97 73
Fest Travel: (0212) 347 24 25
Nes Travel: (0212) 244 31 31
Tempo Turizm: (0312) 428 20 96
Geziciyak: (0212) 238 51 07
Abelya Tour: (0212) 320 90 50

GÜNÜBİRLİK kültür turlarında Beyoğlu ve Galata dışında Haliç, Sultanahmet, Aksaray gibi eski şehrin sınırları içinde bulunan semtlerin tarihi eserleri ve önemli yapıları da yoğun ilgi görüyor

Ece Koçal

DİĞER GEZİ HABERLERİ
 Sonbaharda Adalar gezilir
 Önlem alınmazsa kalp damarlarımız tıkanacak
 Kısa... Kısa...
 Tatil fırsatını değerlendirin
 Tadımlık kaçamakların tam zamanı
 Günübirlik turlar
 İstanbul kirli bir elmas gibi
 Yağışlı bir hafta geliyor
 Adımlarınızı sıklaştırın yürüyüş zamanı geldi
 Adada eylül güzelliği
 Şarap dolu bir hafta sonu
 İstanbul'u karış karış geziyorum
 Bu hafta sonu Mimarsinan'ı keşfedin
 İkinci hayat Şirince'de başlıyor
 Uzakta bir cennet
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
  » Gezi
EMRAH SOYUER
Polisin çağdaş yüzü "Yunuslar"
Geçen hafta "Bizim devlet...
Kartal ziyan oldu: 0-1
Kartal ziyan oldu: 0-1
Beşiktaş iyi başladığı maçta gol ararken Gökdeniz'in plasesi ile geri...
Endişeliyim
Endişeliyim
"Her gün daha iyiye gidiyoruz ama pozisyon üretemiyoruz. Bu konuda...
Said-i Nursi izdihamı
Bediüzzaman Sempozyumu'nu izlemek isteyen binlerce kişi salona...
Alevilik İslamiyet'in Türkçesidir
Araştırmacı yazar Cemal Şener, Alevilik İslamiyet'in farklı yorumudur...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.