kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı çıkmadan önce
Dışarı çıkmadan önce

Bu ikiliyi kaçırmayın
Türk pop müziğinin iki ünlü ismi Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil'in 22 Eylül çarşamba akşamı Yedikule Zindanları'nda gerçekleşecek konseri, saat 20.30'da başlayacak. Olcay ve Ortaçgil, müzik yaşamlarının yanı sıra sahip oldukları dostluğu sahneye de yansıtıyorlar. Bülent Ortaçgil, Zuhal Olcay'ı anlatırken, onun kendisi için bir "takıntı" olduğunu dile getiriyor: "Herkesin bir takıntısı vardır, ben de Zuhal Olcay takıntılı bir adamım. Onun oyunculuğunu, suratını, şarkıcılığını, her şeyini severim. Bildiğim en iyi şarkıcılardan. Onunla böyle bir şey yapmak keyif." Biletler Biletix'te satılıyor, 22.5, 17, 12 milyon TL.

Başbakanlık Kupası ilk kez İstanbul'da
40 yıldan bu yana Ankara'da düzenlenen Başbakanlık Kupası Binicilik Engel Atlama Yarışmaları, bu hafta sonu ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bu sporun ilginç yanlarından biri de kravatla yapılıyor olması. Türkiye Binicilik Kulübü, İstanbul Atlıspor Kulübü ve Sipahi Ocağı Binicilik Kulubü tarafından düzenlenen yarışma, izleyicilere de farklı bir hafta sonu seçeneği sunuyor. Maslak Binicilik Tesisleri'nin açık manej yarışma sahasında iki gün boyunca sürecek etkinlikte 9 yarışma yer alıyor. Sarıyer Belediyesi'nin katkılarından dolayı yarının en önemli yarışması Sarıyer Belediye Başkanlığı Kupası adıyla yapılacak. Diğer kupalar da Başbakanlık, Devlet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün adını taşıyor. Her gün saat 10.00'da başlayan yarışmaların heyecanlı geçeceğini belirten yetkililer, binicilik sporuna ilgi duyanları bekliyor.
Tel: (0212) 276 20 56

Efsanenin konserine gidin
Ozan-şarkıcı geleneğinin günümüzdeki en önemli isimlerinden, rock müziğin yaşayan efsanesi Nick Cave, özel bir performans için İstanbul'a geliyor. Pazar günü saat 21.20'de Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek Nick Cave'in piyanoyla seslendireceği parçalarda kendisine The Bad Seeds elemanlarından Warren Ellis (keman), Martin P. Casey (bas gitar) ve Jim Sclavunos (davul) eşlik edecek. The Bad Seeds ile olan konserlerine göre daha akustik sound içeren bu özel performansta, Nick Cave kendi parçalarının yanı sıra birkaç cover'a da yer verecek. Üç yıl önce grubu Bad Seeds'le ülkemizde Uluslararası İstanbul Caz Festivali'ne katılan Cave, 1996 MTV Müzik Ödülleri'nde en iyi erkek sanatçı ödülünü kazanmış fakat sanatın ödüllerle kısıtlanamayacağını düşüncesiyle bu ödülü kabul etmemişti. Biletler Biletix'te satılıyor, 70, 60, 50, 40 milyon TL.

Tango heyecanını yaşayın
1994'ten beri ünü dünyaya yayılan Arjantin Tango Grubu "Tango Passion"un baş dansçıları Omer Ocampo ve Monica Romero çifti pazar akşamı Ahırkapı Lokantası pistinde gösteri yapacak. Arjantin'de yaşayan ve kurdukları "Los Ocampo" ile bir ekol oluşturan ikiliyle birlikte, pek çok İstanbullu'ya tangoyu sevdiren Ümit İris ve Seval Uğur Mutlu ikilisi sahne alacak.
Tel: (0212) 638 13 70

Topkapı Sarayı'nda tarihi baleyi izleyin
Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin, Klasik Türk Müziği eşliğinde yapılan ilk ve tek bale gösterisi "Harem", Topkapı Sarayı'nda sahneleniyor. Tarihimizin en önemli temalarından biri olan saray ve harem geleneğini günümüze taşıyan eser 24-25 Eylül'de seyirciyle buluşacak. Eserin reji ve koreografisi Merih Çimenciler, dekor ve kostümleri ise Alexandre Vassilliev'e ait. "Harem" kanun ve ney gibi etnik sazlar ile Hacı Arif Bey ve İsmail Dede Efendi'nin müziği eşliğinde yorumlanıyor. Osmanlı tarihine ilişkin ilk bale olan "Harem" iktidar hırsı için oğlunu bile gözden çıkaran Kösem Sultan'ın hayatından kesitlere de yer veriyor.

Gençlerin heykelleri
28 Eylül'e kadar devam eden Heykeltıraşlar Derneği Sergisi, Evin Sanat Galerisi'nde düzenleniyor. 40'ı aşkın sanatçının eserlerinin bulunduğu serginin katılımcılarının çoğunu genç sanatçılar oluşturuyor. Bu nedenle genç heykeltıraşların geleceğe yönelik umutlarını da beraberinde taşıyor. Bu serginin bir diğer özelliği de Heykeltıraşlar Derneği'nin bir profesyonel sanat galerisinde açılan ilk sergisi olması.
Tel: (0212) 265 81 58

Özel brunch'ı ertelemeyin
Mövenpick Hotel Istanbul, Azzur Restaurant'ta pazar günleri "Theodora Brunch" adlı özel bir brunch sunuyor. Theodora Vakfı'nı desteklemek amacıyla, düzenlenen bu brunch'a katılanların ödediği ücretin belli bir payı vakfa bağışlanıyor. Pazar brunch'ında çocuklar "Palyaço doktorlar"la oyun odasında eğlenirken, büyükler baş başa brunch'ın keyfini çıkartabilirler. Türkiye'nin ilk bayan baş aşçısı Lorraine Sinclair'in hazırladığı brunch'ta kahvaltılık çeşitleri, ev yapımı ekmekler, danish, muffin var.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Bosna'da aşk ve ölüm
 Biz gittik, beğendik
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Kalan sağlar bizimdir
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Uçurtmaların peşinden koşun
 80'lerin oteli sıradışı partilere bekliyor
 Babylon'da Hint ezgileriyle eğlenin
 Farklı bir 'İstanbul Masalı' seyredin
 Bolşoylu mezzosopranonun güçlü sesine kulak verin
 Biz Gittik, Beğendik
 Yeni bir Nişantaşılı
 Liste 5
 Bir dakika göz atmadan geçmeyin
 Biz Gittik, Beğendik
 Brunch'lardan Brunch Beğen
 Dışarı Çıkmadan Önce
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Kartal ziyan oldu: 0-1
Kartal ziyan oldu: 0-1
Beşiktaş iyi başladığı maçta gol ararken Gökdeniz'in plasesi ile geri...
Endişeliyim
Endişeliyim
"Her gün daha iyiye gidiyoruz ama pozisyon üretemiyoruz. Bu konuda...
Said-i Nursi izdihamı
Bediüzzaman Sempozyumu'nu izlemek isteyen binlerce kişi salona...
Alevilik İslamiyet'in Türkçesidir
Araştırmacı yazar Cemal Şener, Alevilik İslamiyet'in farklı yorumudur...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.