kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Batman eski Valisi Salih Şarman
Ulucanlar'da ilk vali
Kayıp Silahlar davası sürüyor

'Ulucanlar'ın valisi de oldu!

Kayıp Silahlar davasıyla gündeme gelen eski Batman Valisi Şarman, cezaevine giren ilk vali oldu. Rüşvet aldığı için 6 yıl 3 ay cezaya çarptırılan Şarman, Ankara Ulucanlar'da 2.5 yıl hapis yatacak.

Ulucanlar'da ilk vali

Türkiye'nin, Kayıp Silahlar davasıyla tanıdığı Batman eski Valisi Şarman, rüşvet davasından aldığı ceza kesinleşince cezaevine girdi. Şarman kısa süre önce emekli olmuştu.

Türkiye'nin, Kayıp Silahlar davası nedeniyle tanıdığı Batman eski Valisi Salih Şarman, rüşvet aldığı gerekçesiyle hüküm giyen ve cezaevine giren ilk vali oldu. Şarman'la ilgili mahkumiyet kararı, Batman'da görev yaptığı sırada bir işadamından rüşvet olarak Mercedes aldığı için verildi. Valilerle ilgili soruşturmaların Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na devredilmesinden sonra dönemin Başsavcısı Sabih Kanadoğlu birçok vali hakkında dava açtı. Kanadoğlu, Merkez Valisi Şarman'ın da, Batman'da görev yaptığı sırada bu ildeki Erin Yapı İnşaat İhracat ve İthalat firmasının sahibi Hamit İnal'dan rüşvet olarak Mercedes bir otomobil aldığını belirledi. Şarman, eşi Zehra Şarman adına kayıtlı Mercedes'i müteahhite apartopar teslim ettiyse de soruşturmadan kurtulamadı. İddianamede rüşvetin, Batman çok katlı otopark ihalesi işi için alındığı belirtildi.

MEMURİYETTEN MEN
Şarman'ın yargılaması, Yargıtay 5'- inci Ceza Dairesi'nde yapıldı. Daire, yargılama sonunda Şarman'ı "rüşvet almak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis ve 40 milyar 760 milyon lira para cezasına çarptırdı. Daire, Şarman'ı aynı zamanda, ömür boyu memuriyetten men etti. Şarman, Daire'nin bu kararına itiraz etti. İtiraz üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gitti. Genel Kurul, 5'inci Ceza Dairesi'nin kararının yerinde olduğu sonucuna vardı ve Şarman'ın temyiz istemini reddederek kararı kesinleştirdi. Bu kararla birlikte Şarman'ın memuriyet yaşamı da bitmiş oldu. Şarman, son bir çabayla, olağanüstü hukuk yolu olarak bilinen "karar düzeltme" başvurusunda bulundu. Şarman'ın başvurusu Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok'tan geçemedi. Ok, Şarman'ın başvurusunu Ceza Genel Kurulu'na iletmeden reddedince mahkumiyet kararında infaz aşamasına geçildi.

2.5 YIL YATACAK
Şarman, Ceza İnfaz Yasası'na göre yaklaşık 2.5 yıl cezaevinde tutulacağı için cezanın infazı amacıyla Ankara'da tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi'ne konuldu. Şarman'ın, oturduğu Ümitköy'- deki eve gelen jandarma ekipleri, hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası olduğu gerekçesiyle Şarman'ı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Şarman, buradan Ankara Ulucanlar Cezaevi'ne götürüldü. Şarman, Yargıtay'ın kararı onamasından bir süre önce emekliye ayrıldı. Böylelikle Şarman, Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'ne "Emekli Merkez Valisi" sıfatıyla konulmuş oldu. Şarman, iki ayrı davadan daha yargılanıyor. Şarman hakkında, Geliştirme Destekleme Fonu'ndan 1994-1996 yılları arasında gönderilen 2 milyon 623 bin doları, silah ve mühimmat alınmış gibi göstermek suretiyle zimmetine geçirdiği iddiasıyla dava açıldı. Şarman ayrıca Batman Valiliği'ne yasal olmayan yollardan alındığı iddia edilen kalaşnikof ve droganov tüfeği zimmetine geçirdiği iddiasından da hakim karşısına çıkıyor. Şarman için 6 yıldan 12 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor.

Kadir ERCAN- Ersan ATAR / ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal 3 attı 1 aldı
 AB'den 'askıya alma' şartıyla müzakere
 AB ile 'gümrük' pazarlığı
 Erdoğan: İhlal varsa önce beni arayın
 "Nezarethane"li Yüce Divan
 'Türkiye işi sıkı tutmalı'
ERDAL ŞAFAK
Bu nasıl zamanlama?
Biliyoruz; Türkiye'nin Güney...
MUHARREM SARIKAYA
Yasama yılındaki farklar
Meclis önceki gün yeni yasama...
ÖMER ÇELİK
İnsan haklarında yeni taktikler
Ankara'da yapılan ve dün...
YAVUZ DONAT
İşte o hakim: Beyazıt Boran
Ankara 12. Sulh Ceza Hakimi...
Evlilik kontratının hukukta yeri yok
Günaydın gazetesinin manşetine taşıdığı Hülya Avşar'ın 'Evlilikler...
Azmetti okuluna döndü
Boyacı Serdar, okula göndermeyen ailesini milli eğitime şikayet...
Eyleme gelmişti canı âlem çekti
Eyleme gelmişti canı âlem çekti
İstanbul'da bir otel bombalama eylemi yapma hazırlığında olan 10 PKK...
'Belgeleri daha önce niye vermedi'
'Belgeleri daha önce niye vermedi'
Çatlı ile fotoğrafının çekildiği iddia edilen yemeği hatırlamadığını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.