kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyoğlu'nda hoşgörü festivali
Beyoğlu'nda hoşgörü festivali

Beyoğlu 20 Kasım- 5 Ocak tarihleri arasında hoşgörü ve anlayışa ev sahipliği yapacak. "United Buddy Bears" yani "Birleşmiş Dost Ayılar" Festivali için 120 ülkeden pek çok sanatçı ve gazeteci Beyoğlu'nu mesken tutacak.

Yıl içinde pek çok festivale ve sanat etkinliğine sahne olan Beyoğlu, 20 Kasım- 5 Ocak tarihleri arasında dünyanın 120 ülkesinden pek çok sanatçının katılacağı United Buddy Bears (Birleşmiş Dost Ayılar) Festivali'ne ev sahipliği yapacak. 'Anlayış ve hoşgörü' temasıyla düzenlenen ve "Berlin Ayıları"nın sergileneceği festivale, sanatçılarla birlikte tüm ülkelerden pek çok müzisyen, siyasetçi, işadamı ve gazeteci katılacak. Tepebaşı Pera Meydanı'nda 45 gün boyunca sürecek festivalde; konserler, paneller, sergiler, müzik yarışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca anlayış ve hoşgörü festivali, bir evlilik seramonisine de dönüşecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 120 çiftin nikahını kıyacak.

120 BEYAZ AYI
Almanya'nın başkenti Berlin'in simgesi olan ayakta duran ayı motifinden ilham alınarak ilk kez 2000 yılında, Berlin'e katkılarıyla tanınan Eva Herlitz tarafından başlatılan "United Buddy Bears" projesi, 230 kg. ve 2 metre boyundaki 120 ayının yani Buddy Bear'in bir çember olarak sergilenmesi fikrine dayanıyor. Her Buddy Bear, farklı bir ülke için, o ülkenin sanatçısı tarafından hazırlanıyor ve her sanatçı kendi ülkesinin özelliklerini ve kültürünü yansıtıyor. Buddy Bear'lerin ön ayaklarını kaldırmış haldeki duruşları, bir çember halinde dizildiklerinde, elele tutuşmuş görüntüsüyle tüm dünyaya anlayış, sevgi ve barış mesajı veriyor. Festival Türkiye'den sonra Japonya, Kore ve Avustralya'da gerçekleştirilecek. Festivalin Türkiye'de gerçekleşmesini sağlayan isim ise eski gazeteci, Gastronomi Sektör Kuruluşları Derneği Derneği kurucularından Vasfi Pakman. Pakman, festivalin Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek şöyle devam ediyor: "Festivalin amacı 'anlayış ve hoşgörü' ile çocuklara yardım. Dünyanın dört bir yanından sanatçılar, siyasetçiler ve pek çok katılımcı bir araya gelip, şarkılarıyla, danslarıyla ve konuşmalarıyla tüm dünyaya 'anlayış ve hoşgörü' mesajlarını iletecek. Elde edilen gelirin üçte biri UNİCEF'e, üçte ikisi ise Türkiye'de çocuklar yararına faaliyet gösteren kuruluşlara dağıtılacak. Bugüne kadar United Buddy Bears sergilerinde 1 milyon euro toplandı. Türkiye'de ise 200 bin euro gelir elde etmeyi bekliyoruz" diyor.

AB'YE MESAJ
United Buddy Bears Festivali Türkiye'nin AB ile girdiği kritik dönemeçte de büyük önem taşıyor. Bu festivalin 17 Aralık'ta AB ile yapılacak müzakereden önce Türkiye için bir fırsat olduğunu belirten Pakman, "Avrupa'ya anlayış mesajlarımızı ulaştırma fırsatı bulacağız. Türkiye bugüne kadar Avrupa'ya çok fazla hoşgörü ve anlayış gösterdi. Şimdi aynı anlayışı Avrupa'dan bekliyoruz" diye konuşuyor. İstanbul'un tarihsel ve kültürel dokusunu en iyi yansıtacak mekan olması nedeniyle tercih edilen Beyoğlu, sanatsal ve kültürel faaliyetlerinin yoğunluğu ile de tercih sebebi. Yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin katılması beklenen festivale ev sahipliği yapacak Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise festival hakkında şunları söylüyor: "Festival Beyoğlu'nda bir hoşgörü ortamı yaratacak. Türkiye'nin ismini yurtdışına duyurmak bizim için gurur verici. Festival AB açısından da çok önem taşıyor. AB'ye bir kez daha hoşgörü mesajı vereceğiz.

Seda ÇAKIR / HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Barmenler birinciliğe koşacak
 Hollywood'un doğal silikonluları
 Eski sevgiliyi ekarte edin
 Tarihin en çok hasılat yapan filmleri
 Tuğra Restoran'da Zeytin Haftası
 Nişantaşı şenleniyor
 Ajanda
 İstanbul Sinema Rehberi
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
AYŞE ÖZYILMAZER
Arkamda zeytin ağaçları yanımda yar, dur bekle...
GÜLSE BİRSEL
Nesli tükenen ev kadınını kazanma programı!
Ev kadınlığı...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Soslu drumstick
Bir tavada yağı...
Dünyanın kalbi Bodrum'da attı
Dünyanın kalbi Bodrum'da attı
Akdeniz Ülkeleri Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği'nin Bodrum'da...
Sosyeteye viski dersi!
Sosyeteye viski dersi!
Yeni yayın dönemi yüzünden yeni trend, pijamaları giyip evlerde TV...
Girişimcilere duyurulur!
Girişimcilere duyurulur!
Yoga yapmak çok moda biliyorsunuz. Artık sosyetede yoga yapmayan yok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.