kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
EYLEM’ YERİNE ‘ALEM’ HAZIRLIĞI İŞTE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ Örgütün kendisine, eylem için verdiği 1.5 milyarlık ‘ödeneği’ Beyazıt’ta bir otelde Romen hayat kadınlarıyla harcayan Sezai Karakuş’un ‘kaçamağı’ polis kameralarına dakikası dakikasına yansıdı.
Eyleme gelmişti canı âlem çekti
Van haritadan silinecekti

Bombacının kaçamağı

Bombalayacağı otelde keşif yaparken gördüğü hayat kadınını PKK'nın parasıyla odaya çıkardı....

Girişte kamera yakaladı
B
ombacı olarak eğitildiği öne sürülen Sezai Karakuş, İstanbul Beyazıt'taki otele eylem öncesi keşif amacıyla giriyor. Yanında örgütün masraflar için verdiği 1.5 milyar lira var.

HAYAT KADINIYLA PAZARLIK
ÖRGÜT militanı Karakuş koltuğa oturuyor. Yanındaki kadının Rumen hayat kadını olduğunu anlayınca eylemi unutup pazarlığa başlıyor. Bir süre sonra fiyatta anlaşıyorlar.

ÖRGÜT PARASIYLA ÖDEME
KARAKUŞ
bir oda tutup parasını ödüyor. Sonra hayat kadınını elinden tutup odaya çıkarıyor. Otel çıkışında 5 kilo C-4 patlayıcıyı teslim alırken polise yakalanıyor.


Eyleme gelmişti canı âlem çekti

İstanbul'da bir otel bombalama eylemi yapma hazırlığında olan 10 PKK üyesi, yaklaşık 6 kilo patlayıcıyla birlikte yakalandı Militanlardan Sezai Karakuş'un, eylem yapsın diye örgütün gönderdiği 1.5 milyar lirayı hayat kadınlarıyla 'yediği' belirlendi.

İstanbul'da otel bombalama eylemi hazırlığında olduğu iddia edilen PKK üyesi ikisi kadın 10 kişi, 5 kilo 695 gram patlayıcıyla birilikte yakalandı. Ancak işin trajikomik tarafı bu militanların yakalanmasından sonra ortaya çıktı. Militanlardan biri olan Sezai Karakuş'un eylemlerde kullanmak üzere örgüt tarafından kendisine gönderilen 1 milyar 500 milyon lirayı, Laleli'de Rumen hayat kadınlarıyla 'yediği' ortaya çıktı. Bölücü terör örgütü PKK'nın İstanbul'da yeni bir bombalama hazırlığında olduğu istihbaratını alan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir operasyon başlattı. Bu çerçevede, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Siirt Eğitim Fakültesison sınıfından ayrılan Sezai Karakuş isimli örgüt elemanını takibe aldı. Yunanistan ve Ermenistan'da bomba eğitimi aldığı ifade edilen Sezai Karakuş'un, 'Cemal' Kod adlı PKK liderlerinden Murat Karayılan tarafından bazı otel ve turistik tesislerde bombalı eylem yapması için İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

TESLİMATTA YAKALANDI
Karakuş'u uzun süre takip eden polis ekipleri, militanın Laleli bölgesinde eylem yapmak için otel keşfi yaptığını tespit etti. Ancak bu arada ilginç bir olay yaşandı. Sezai Karakuş keşifler sırasında gittiği Beyazıt'taki bir otelde, Murat Karayılan'ın eylemde kullanması için bizzat gönderdiği 1 milyar 500 milyon lirayla,İstanbul’da bir otel bombalama eylemi hazırlığında olan, ikisi kadın 10 PKK militanı polis tarafından tutuklandı.Rumen uyruklu bir hayat kadınıyla alem yaptı. Yakut İshak sahte kimliğini kullandığı belirlenen Karakuş, 'alemi bitirdikten sonra' Beyazıt Meydanı'nda örgütün kendisine gönderdiği bombaları teslim almak üzere beklemeye başladı. Çevrede önlem alan polis, 17 yaşındaki örgüt üyesi E.H. tarafından bir çanta içerisinde getirilen yaklaşık 6 kilo C-4 tipi bombayı teslim alan Karakuş'u kıskıvrak yakaladı. Yapılan operasyonda, Karakuş'la birlikte 17 yaşındaki bomba kuryesi E.H. ve Mevlüde Henez ile Gönül Kormaz da yakalandı. Operasyonu genişleten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sezai Karakuş'u evinde saklayarak yardım ve yataklıkta bulunduğu iddiaedilen ve İstanbul Şehremini'ndeki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan Gıyasettin Yiğit'i de yakaladı.

CEZAEVİNE KONULDU
Yiğit ile Sezai Karakuş'un Siirt Eğitim Fakültesi'nden sınıf arkadaşı olduğu belirlendi. Polisin yakalanan militanlara yardım ve yataklık eden 5 kişiyi daha yakalamasıyla, operasyonlar sonunda toplam 10 kişi gözaltına alınmış oldu. Sorguların ardından 4 kişi emniyetten bırakılırken, 6 kişi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme diğer sanıkları serbest bırakırken, Karakuş'u tutukladı. Bayrampaşa Cezaevi'ne konulan Sezai Karakuş'un ifadesi doğrultusunda Hatay'da düzenlenen bir diğer operasyonda da Yusuf Ay isimli başka bir bombacı, 500 gram bomba ile ele geçirildi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Belgeleri daha önce niye vermedi'
 Pasaportlara "Çakıcı" önlemi
 Minik S.A.'ya yuva sıcaklığı
 Tunceli'de bir er şehit
 Türk kültürü Belçika'da
MEHMET BARLAS
AB'liler süre vererek bizi ürkütemezler!
Türkiye'nin ne...
SAVAŞ AY
Merkezefendi'yi üzdüler
Merkez Haber Ajansı'mızın...
HINCAL ULUÇ
Değişik bir pazar neşesi.. Hüzünlü..
Bu hafta Pazar...
UMUR TALU
Tersten tarih
İnsanlar elbette kendi düşüncelerine,...
ERGUN BABAHAN
Doğruları yansıtmak
Üç gündür Sinan Çetin'in usta...
Münazara dersi alacak
ABD Başkanı Bush TV tartışma programında Demokrat rakibi Kerry'nin...
Solana: Türkiye gerekli
Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden Bild'e konuşan Avrupa...
Evim güzel evim: 2-0
Evim güzel evim: 2-0
F.Bahçe, 68'de Nobre ile öne geçti. Hooijdonk ve Alex birer kez...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.