kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tadımlık kaçamakların tam zamanı
Tadımlık kaçamakların tam zamanı

Gezmenin, tatilin mevsimi olmaz. Birkaç yıldır özellikle sonbahar aylarına özgü bir tatil kültürü oluştu. Yaşadığınız kente yakın güzellikleri keşfedebilmek için çok seçenekli turlar sizi bekliyor
Deniz ve güneş dolu tatiller geride kalmaya başladı. Hem sonbaharın bu keyifli günlerini değerlendirmek hem de haftanın yorgunluğunu atmak isteyenler artık kente yakın bölgelere düzenlenen gezi turlarını tercih ediyor. Yedigöller ve Kapadokya gibi doğal güzellikleriyle tanınan pek çok bölgeye dinlenmek isteyenler için konaklamalı, zamanı olmayanlar için ise günübirlik turlar var. Bunların arasında en çok tercih edilenlerin başında Ağva geliyor. Özellikle geçtiğimiz ilkbahar aylarında yeniden keşfedilen, Şile'ye bağlı bu şirin sahil kasabasında tarih boyunca Cenevizlilerden Venediklilere, Osmanlılardan günümüze kadar pek çok topluluk yaşamış. Bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi ise büyüleyici doğası. Bir tarafında Göksu, bir tarafında Yeşilçay deresi, gerisinde muhteşem ormanlar, şelaleler, irili ufaklı yüzlerce mağara... İstanbul'a bir buçuk saatlik mesafede bulunması da önemli bir tercih sebebi. Ağva'ya gittiğinizde şelale altında mangal yapmayı, derede deniz bisikletine binmeyi ve kasabanın en gizli köşelerinden biri olan "Saklı Göl"e gitmeyi unutmayın. Meraklıları için mağaraları gezmek de son derece zevkli. Hava güzelse kendinizi Göksu'nun sularına bırakabilirsiniz. Nes Travel, her cumartesi sabahı 07.00'da Taksim AKM ve 07.50'de Bostancı Köprüsü altından kalkan otobüsle Ağva'ya gezi düzenliyor. Kişi başı 145 milyon lira olan bu tur bir gece konaklamalı.

KAPADOKYA'DA İKİ GÜN
Gitmek için tam mevsimi olan bir diğer yer ise Kapadokya. Hala görmediyseniz, bunu sizin için kolaylaştıran pek çok turizm şirketi var. Bu şirketlerin organizasyonuyla iki gün içinde sistematik olarak tüm tarihi ve doğal eserleri görme imkanına kavuşabilirsiniz. Bunlardan bazıları Kapadokya'nın en yüksek noktası olan Uçhisar Kalesi, Göreme Açıkhava Müzesi ve peribacalarıyla ünlü Dervent Vadisi. Tabii Derinkuyu'yu unutmayın; kadim zamanlarda böyle bir yer altı şehrinin yapılmış olması gerçekten hayranlık uyandırıcı, şaşırtıcı. Bölgede kısa bir yürüyüş yapmak isteyenler için Ihlara Vadisi ideal. Nes Travel'in cuma günleri İncirli'den 22.30, Yıldız'dan 23.00, Kozyatağı'ndan 23.30'da kalkış alan turları bir gece konaklamalı ve kişi başı 150 milyon lira. Küçük bir yerleşim birimi olan Safranbolu, sahip çıktığı tarihi mirasıyla, gidilip de zor dönülebilen yerlerden. Toplumsal yaşamı M.Ö. 3 bin yılına kadar dayanan Safranbolu, tarih boyunca özellikle İpek Yolu'nun üzerinde bulunması nedeniyle tüm uygarlıkların ilgisini çekmiş ve önemli bir konaklama merkezi olmuş. Şimdilerde en çok tarihi evleriyle ilgi çekiyor. İstanbul'dan yaklaşık altı saat uzaklıkta bulunan Safranbolu'da görülmesi gereken yerlerin başında çarşıdaki evler ve camiler, Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Evi, eski Hükümet Konağı, Yemeneciler Arastası, Cinci Hanı ve Hamamı geliyor. Safranbolu'ya gelmişken Amasra'ya uğramamak olmaz. İki adası, iki koyu ve beş tepesi olan Amasra'da Bakacak Tepesi'ne çıkarak fotoğraf çekmenizi tavsiye ederiz. El sanatlarına meraklıysanız çarşıyı gezebilir, sonra da Amasra Kalesi'ne çıkıp demli bir çay içebilirsiniz. Nes Travel'ın her cuma gecesi hareketle başlayan turu, Safranbolu evlerinde bir gece konaklamalı ve kişi başı 135 milyon lira. Tur aracının kalkış noktaları ise 03.00'da Kadıköy, 03.30'da Taksim ve 04.00'da İncirli. Achill Turizm'in tam pansiyon konaklaması kişi başı 140, yarım pansiyon ise milyon lira. Araç, 23.30'da İncirli'den, 24.00'da Mecidiyeköy'den, 00.30'da Kadıköy'den hareket ediyor.

YEDİGÖLLER RENGARENK
Sonbaharda yeşil, sarı, kahverengi ve kızılın her tonunu bir arada görebileceğiniz Yedigöller, doğa aşıkları için tam bir cennet. Abant Gölü etrafında yapacağınız yürüyüşler, kısa zamanda stresten arınmanızı sağlayacaktır. Dördü büyük, üçü ise daha küçük yedi gölden oluşan Yedigöller, 1965'de koruma altına alınan Milli Park içinde yer alıyor. Bölgenin en yüksek yeri Eğrikiriş Tepesi, en alçağı ise Kirazçatı. Yedigöller'e giderken yanınıza fotoğraf makinenizi almayı unutmayın çünkü ağaçların arasından sızan ışıklar gerçekten büyülü bir görüntü yaratıyor. Doğanın zorluklarından korkmayanlar için Bukla'nın düzenlediği çadır turları ilgi çekici olabilir. Cumartesi 08.00'da İstanbul'dan hareketle başlayan turun ücreti kişi başı 140 milyon lira. Nes Travel'ın bir gece konaklamalı turu 150, Günbatmadan Turizm'inki ise 155 milyon lira. Ulaşım, 07.00'da Bakırköy'den, 07.20'de Taksim'den, 07.30'da Beşiktaş'tan, 07.45'de Kadıköy'den kalkan araçlarla sağlanıyor. Zeus'un Truva Savaşı'nı izlediği ve güzellik tanrıçası Afrodit'in sevdalandığı yer olan Kazdağları ve eşsiz bir günbatımına sahip olan Asos keyifli bir hafta sonu tatili seçeneği olabilir. Behramkale'de Antik Assos Limanı, Athena Tapınağı Behramkale köyü, Nekropol, Roma Tiyatrosu ile Assos Antik Kenti görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Assos'tan sonra rotanızı efsaneleriyle ünlü Truva'ya çevirebilirsiniz. Achill Turizm yetkilileri, gezi sırasında meraklıları için Achilleus'un mitolojik hikayesini de anlatıyor. Bundan sonra akşam yemeği için Tekirdağ Köftecisi'ne uğrayabilirsiniz. Bu gezinin yarım pansiyon konaklama bedeli 135 milyon lira. Araçlar, 23.00'da Bakırköy, 23.30'da Mecidiyeköy, 24.00'da Kadıköy'- den kalkıyor.


Achill Tel: (0216) 418 97 73 Fest Travel Tel: (0212) 347 24 25 Nes Travel Tel: (0212) 244 31 31 Ogzala Tel: (0212) 293 91 95 Bukla Tel: (0212) 245 96 35 Günbatmadan Turizm Tel: (0212) 293 04 38 Tempo Turizm: Tel: (0312) 428 20 96

Ece Koçal

DİĞER GEZİ HABERLERİ
 Sonbaharda Adalar gezilir
 Önlem alınmazsa kalp damarlarımız tıkanacak
 Kısa... Kısa...
 Tarihe ve doğaya günübirlik yolculuk
 Tatil fırsatını değerlendirin
 Günübirlik turlar
 İstanbul kirli bir elmas gibi
 Yağışlı bir hafta geliyor
 Adımlarınızı sıklaştırın yürüyüş zamanı geldi
 Adada eylül güzelliği
 Şarap dolu bir hafta sonu
 İstanbul'u karış karış geziyorum
 Bu hafta sonu Mimarsinan'ı keşfedin
 İkinci hayat Şirince'de başlıyor
 Uzakta bir cennet
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
  » Gezi
EMRAH SOYUER
Polisin çağdaş yüzü "Yunuslar"
Geçen hafta "Bizim devlet...
Evim güzel evim: 2-0
Evim güzel evim: 2-0
F.Bahçe, 68'de Nobre ile öne geçti. Hooijdonk ve Alex birer kez...
Hooijdonk-Semih kavgası
Hooijdonk-Semih kavgası
Araya Tuncay girdi
Son dakikalardaki F.Bahçe atağında...
Eyleme gelmişti canı âlem çekti
İstanbul'da bir otel bombalama eylemi yapma hazırlığında olan 10 PKK...
'Belgeleri daha önce niye vermedi'
Çatlı ile fotoğrafının çekildiği iddia edilen yemeği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.