kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
O doğru kişi mi?
O doğru kişi mi?
En önemlisi dostun olması
Sevgi Sözcükleri

O doğru kişi mi?

Kızlar yalnız kaldığında hep bu konuyu irdeler: "Acaba o doğru kişi mi?" Eğer erkek arkadaşları yoksa da "Doğru kişiyi bekliyorum" derler... Peki o kişi karşınıza çıktığında onu nasıl tanıyacaksınız?.

Onunla en kısa zamanda karşılaşmak istiyorsun. Hoşlandığın ve çıktığın kişilerde hep bir şeyler eksik. Hiç sürpriz yapmıyor, tanıştığınız günü unutuyor, çok kıskanç ya da fazla ciddi biri. Sen ise defterlerinin arasına seni sevdiğini yazan küçük notlar koyan, parti dönüşü seni evine bırakan, hiç beklemediğin zamanlar bile sana çiçek alan, dertlerini dinleyen, kaygılarını paylaşan birini arıyorsun. Peki, böyle bir erkek arkadaşın olmazsa çok mu mutsuz olursun? Hayır, çünkü sen bir sevgilisin olsa da olmasa da zaten mutlusun. Ama bu özelliklere sahip bir sevgilinin olması hayatını daha da güzelleştirecek. Peki bu doğru insan nasıl biri olmalı? İşte onun sahip olması gereken özellikler... Merak etme, onu bulduğunda hemen tanıyacaksın.

İYİ VAKİT GEÇİRMEK GEREK
Kız arkadaşlarınla buluştuğunda eğlenmek için neler yaptığınızı bir düşün. Birinizin evinde toplanıp fal bakıyor, kek yapıyor, dans ediyor ya da pijama partisi yapıyorsunuz. Ve çok da eğleniyorsunuz. Arkadaşlarınla bu kadar eğlenmeseydin onlarla bu kadar yakın olur muydun peki? İşte bu sorunun yanıtı çok önemli, hayır olmazdın! Birlikte eğlenebilmenizin sebebi iyi anlaşıyor olmanız ve hepinizin ortak bir espri anlayışı olması. Erkek arkadaşın olacak "doğru kişi" de böyle özelliklere sahip olmalı. Yani onunla vakit geçirdiğinde eğlenmelisin, seni güldürebilmeli ve eğlendirebilmeli. Mesela sesi çok kötü bile olsa seni güldürmek için en sevdiğin şarkıyı söyleyen biri ya da canın sıkkın olduğunda bu durumun geçmesini beklemek yerine sana fıkra ve komik şeyler anlatıp, seni neşelendirmeye çalışan biri. Kısacası, birlikte olduğunda iyi vakit geçirdiğin biri. "Doğru kişi" olduğuna emin olduğun bir erkek eğer seni eğlendiremiyorsa unut gitsin!

ZAMANININ HEPSİNİ ÇALMAMALI
Erkek arkadaşın, hayatında çok önemli bir yeri olsa da, senin ilgilenmen gereken başka şeyler olduğunu bilmeli ve zamanının tümünü onunla geçirmeni beklememeli. Bir kağıt kalem al ve bir pasta grafiği yapmak için büyük bir yuvarlak çiz. Ailene, arkadaşlarına, okuluna, sevgiline ve kendine ayırdığın zamana göre pastayı 5 bölüme ayır. Mesela ailene çok öfkelisin, bu yüzden onların dilimi kuru ve ince. Okul arkadaşlarınsa senin için çok önemli, o zaman onların dilimi büyük ve lezzetli. Bir de kendine ayırman gereken önemli bir zaman dilimin var; günlük yazmak, dizi seyretmek gibi. Hayatındaki dilimler hiçbir zaman eşit olmayacak. Çünkü hepsine harcadığın zaman farklı. Bazen okul, bazen ailen daha çok zamanını alacak. Erkek arkadaşınsa bu dilimler içinde biraz daha büyük olabilir ama asla ve asla devasa boyutlarda olmamasına dikkat et. Böyle olursa, aranızda bir şeyler iyi gitmiyor demektir ve hayatın çok sıkıcı olmaya başlar. Bu yüzden pasta dilimlerin zaman içinde dengelenmeli...

SANA DESTEK OLMALI
"Doğru kişi" ilgi alanına girmediği durumlarda bile, amaçlarına ulaşman için seni cesaretlendiren ve destekleyen, iyi biri olmalı. Bazen seni daha az görmesine sebep olsa bile amacın uğrunda çalışmanı desteklemeli. Hayatının onun çevresinde dönmüyor olması gerçeği, onun için bir tehdit olmamalı. Bazı erkek arkadaşlar sevgililerinin hayatında en önemli şey olmayı isterler, böylece kendilerini önemli hissederler. "Doğru kişi" olan bir erkek arkadaşsa senin hayatındaki yerini bilen biridir. Sınavına çalışıp iyi not almanla gurur duyar, repliklerini kendisine tekrar edip çalışmanı destekler. Mesela şu örnek gibi düşün: Sen renkli, büyük, harika bir balonsun. Yükselmen için balonun sepetindeki kum tablolarını teker teker atman gerek. İşte bu aşamada erkek arkadaşın bu kum torbalarından biri olmamalı, tam aksine senin yükselmeni sağlamak için bunları atmana yardımcı olmalı. Hayatındaki insanın seni sadece sen olduğun için sevdiğinden emin ol. Sadece onun kız arkadaşı olduğun için sevmemeli seni. Ancak böyle bir erkek arkadaş hayattaki hedeflerine ulaşmanda senin yanında olur. Böyle birini tanıdığında senin için doğru insan olduğunu anlayacaksın.

SON SÖZ:
Sevgilin seni eğlendirebilen, hem sevgilin hem de dostun olabilen, hayatındaki yerini bilen ve seni her zaman destekleyen biri olmalı...

SEMA KUMBARACI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Adı marka ünlüler bunlar
 Güldestan İKÖ için hazırlanıyor
 "Oha falan oldum" da nereden çıktı?
 Yetenekli çocuklar Avrupa yolunda
 Onlar çiçeği yaşa göre seçiyorlar
 Türkiye'nin mobilya üssü Silivri'de
 'Geyşa'ydı, sanatı ağır bastı
 Roxy High Jazz Geceleri Malia ile başlıyor
 Mimarlık Festivali Gençlik'e odaklanıyor
 Ajanda
 İstanbul Sinema Rehberi
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
 Bu pullar için uzman aranıyor
GÜLSE BİRSEL
Cesur, dedikoducu ve güzel: dehşet evinde pembe dizi
Bir...
EMEL MÜFTÜOĞLU
Çağdaş olmak istemiyorum!
Zamana uyanlar, çağı...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Lor tatlısı
Tüm malzemeyi iyice...
Alerjik bebeklere sıvı pudra
Alerjik bebeklere sıvı pudra
Yüksek kalite ve yenilikçi ürünleri ile dünyada modern annelerce en...
Bizimkilerin de arabası var!
Bizimkilerin de arabası var!
Lüks arabalarıyla dikkat çeken ünlülerimiz, Hollywood yıldızlarını...
Seki güzellik sırlarını açıkladı
Seki güzellik sırlarını açıkladı
Eskiden güzellik uzmanı olan Deniz Seki'nin doktor reçetesi gibi olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.