kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Jean kombinlemek büyük maharet ister
Jean kombinlemek büyük maharet ister


Dar paçalı, kısa paçalı, bol paçalı... Hangi jean size yakışacak, hangisiyle nasıl bir tarz yaratacaksınız? Peki, o tarz size uyacak mı? İşte jean giymek isteyenler için ideal öneriler.

Jean giymenin de püf noktası mı olurmuş? demeyin, önerilerimize göz atın, doğru yolu bulduğunuzda, aslında çok şey bilmediğinizi görecek, bundan sonra daha bilinçli bir jean tüketicisi olacaksınız. Sezonun trendlerini göz önünde bulunduracak olursak, blue-jeanleri üç ayrı grupta inceleyebiliriz. Geniş jeanlerinizi tamamen erkeksi bir stilde kombinleyebilirsiniz. Örneğin daracık bir ceket ve bir beyaz gömlekle. Bu arada ince bir kemer ve rafine detaylı aksesuarlar erkeksi havaya kadınsı bir tavır sağlar. Genel çizginizin çok hantal olmaması için önemli bir nokta, pantolonunuz ne kadar bol olursa, üst kısmınızın o kadar daracık vücuda oturması gerektiği. Bu yıl çok moda olan erkek ayakkabısı tarzı düz ayakkabılar ve sade bir çanta havanızı tamamlar.

FEMİNEN ÇİZGİLER
Bu sezon beli kapatacak kadar uzun ve seksi kesimli üstler çok moda. Özellikle broş gibi gösterişli ve abartılı aksesuarlarla, bol kesimli jeanler bile bu tarz üstlerle çok seksi durabilir. Çünkü bu görüntüyü sağlayan alt ve üst kesimlerin arasındaki kontrasttır. Sadece gösterişin dozunu çok iyi ayarlamak gerek, abartıya çok kaçmamak iyi olur, bir tek dikkat çekici detay iyidir. Yüksek topuklu ayakkabılar uzun bacaklı görünmenizi sağlar. Kadınsı görünüş için tabii ki en önemli detay şık bir çantadır, aynı zamanda. Bol kesimli jeanler geniş basenliler için idealdir. Çünkü kuvvetli kalçalarınızı rahatlıkla kamufle eder. Burada dikkat edilmesi gereken nokta jean'inizin üzerinize bir beden bol olması ve hareketli durması. Aksi taktirde olduğunuzdan daha kilolu görünürsünüz. Beli biraz daha yüksek olan kesimler de karnınızdaki fazlalıkları kamufle eder. Şu anda moda dünyasının en aktüel kesimi daracık jeanler. Modacılar bir kaç sezondur büyük bir aşkla bağlandılar bu tarz kesimlere. Bol ve kısa kesimli leopar baskılı bir ceketle dar jean'inizi çok şık bir şekilde kombinleyebilirsiniz. Bu sizi tartışmasız bir 'trendsetter' konumuna yükseltecek. Bu kesim bir jean'i giymek isteyen her kadının kendi kendini kritik etmesi şart. Çünkü sadece ince bacaklı olan hanımlar bu pantolonların içine girmeli. Tabii dört dörtlük bir görüntü istiyorsanız eğer... Buna alternatif dümdüz kesimli bir pantolon seçebilirsiniz. Topuklu ve yuvarlak burunlu kırmızı bir ayakkabı süper olur. İçine siyah bir balıkçı ve büyük çerçeveli gözlükler görüntüyü tamamlar.

SPORTİF
Günlük ve sportif amaçlı kullanımda dar jeanlerle amacınıza ulaşmak için paçalarını kıvırarak giymenizde fayda var. Bu arada bilekleriniz görünmeli ve ayağınıza da topuksuz bir düz ayakkabı seçmelisiniz. İçinize bir siyah balıkçı ve onun üzerine de bir peluş yelek giyebilir hatta kısa bir paltoyla görüntüyü tamamlayabilirsiniz. Küçük detaylara dikkat ederseniz kıyafetiniz hareket kazanır. Örneğin; paçalarda düğmeler, eldivenler ve iri ama trendy bir çanta gibi... Dar jeanler beli ince hanımlar için idealdir. Önemli bir detay da arka ceplerle ilgili. Cepleriniz ne kadar ortaya doğru yani birbirine yakın olursa o kadar seksi bir görüntü verirsiniz. Diyelim ki vücudunuz uygun olmamasına rağmen dar jean giydiniz, o zaman da diz hizasında bir trençkot ya da mantoyla kusurlarınızı kapatabilirsiniz. Çok düşük belli jeanlerde uzun bacaklar, olduğundan da uzun görünür. Normalden daha kısa bacaklılar için bir tavsiye; arka beli yüksek kesimleri seçerseniz, bacaklarınız uzun durur ve oturduğunuzda da poponuz görünmez. Bu tarz bir pantolonu Levis'da (Model 1/925) bulabilirsiniz. Üzerinizdeki yüksek belli bir pantolon, bu sezonun trendi bir tweenset ve inci kolye olursa pantolonunuzun kumaşı jean de olsa farketmez. Yine de çok elegan görünürsünüz. Bu tarz yüksek belli jeanlerle orta yükseklikte bir ayakkabı giyebilirsiniz. Eğer pantolonunuzun paça boyu topuğunuzun ortasına kadar geliyorsa, o zaman bu boya hem yüksek ökçeler hem de dümdüz ayakkabılar giyebilirsiniz. Tabii bu stile en uygun çanta yine bu sezon çok 'in' olan Hermes'in 'Birkin Bag'i' olacaktır.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Fıstık Ahmet'in gözüyle Adalar
 Modern çağın saplantılı hastalığı büyük yalnızlık
 Menopozu geciktiren 5 hareket
 Sezonunun şampiyonu tüvitle 50'lere dönüş
 Antidepresan çocuklarda intihar nedeni olabilir mi?
 Makyaj çantası
 Yüzle uyumlu doğal burunlar
 Köpeklerin de psikolojisi var
 En faydalısı anne sütü
 Güzellik fuarı başladı
 Domatesin mucizeleri
 Et yemeyen çekirdek yesin
 Kanser onu da iki kez yokladı ve gitti
 Nostalji çarkı yine dönüyor
 Irak meselesini anlatmaya benim şeyim yetmez
 Evlilikler uzun sürmüyor
 Umut koşusu haftaya
 Çakıl taşları da takı oldu
 Ne olacak bu yavrular
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
Bosna Savaşı'nda bir Romeo Jülyet hikayesi
Bosna Savaşı'nda bir Romeo Jülyet hikayesi
Filmde Bosna Savaşı'nın ilk günleri, ıssız yerdeki bir demiryolu...
Geçmişi olmayan adamın dönüşü
Geçmişi olmayan adamın dönüşü
Robert Ludlum'un kimi ünlü romanlarının kahramanı olan Jason Bourne...
Şarap sabır ve ilgi ister
Her şarap yıllandırılmaya uygun değil. Kısa sürede tüketilmek üzere...
En ideal saklama yeri mahzenler
Mahzen; şarabın evi, büyüdüğü, olgunlaştığı ortam. Son yıllarda...
Gerçek aşklara acilen ihtiyacımız var
Hint mitolojisine göre kadın ve erkeğin yaratılışı şöyle olmuş.... Önce kadın;...
LÖSEV Pazarı Askeri Müze'de
Ankara Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) Anadolu'nun tüm illerinde yürüttüğü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.