kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Del Bosque: Gitmiyorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, hiçbir şekilde görevini bırakmayı düşünmediğini söyledi.

Del Bosque, Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, kulüpte son günlerde yaşanan gelişmeleri hatırlatmaları ve Bodo Glimt maçı sonrası görevinden ayrılıp ayrılmayacağını sormaları üzerine, şöyle konuştu:

''Hiçbir şekilde görevimi bırakmayı düşünmüyorum. 20 yönetici arasında değişik fikirler olabilir. Ama bana bugüne kadar destek verdiler ve bir şey söylemediler. Dışarıda konuşulanları biliyorum. Ama bu tarz söylentiler ne kulübe ne de oyunculara fayda sağlar. Tek düşünmemiz gereken yarın akşamki maç.''

Beşiktaş yönetiminin Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ile görüştüğü iddialarının hatırlatılması üzerine İspanyol teknik adam, ''Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Yöneticiler bir şey söylemedi. Ama yapılsa bile futbol dünyasında bunları olağan karşılıyorum. Benim tek düşüncem yarınki maç ve başka düşüncem yok'' dedi.

''BODO GLIMT MAÇINI DÜŞÜNMELİYİZ''

Bodo Glimt ile yarın oynayacakları UEFA Kupası maçının kulüp için çok önemli olduğuna değinen Del Bosque, ''Kendimize çok güvenme yanılgısına düşemeyiz. Maça çok önem veriyoruz. Bu nedenle dünden beri kamptayız. UEFA Kupası'nda hak ettiğimiz gibi devam edeceğiz'' diye konuştu.

''Son 3 maçımızda aşağı yukarı aynı kadroyla oynadık'' diyen İspanyol çalıştırıcı, yarınki maçta kadroda değişiklik yapabileceğini belirterek, ''UEFA Kupası maçları olduğu zaman hafta arasında kadroda ufak tefek değişiklikler yapmak zorunluluğu doğuyor. Böylece oyuncular arasında rekabeti de ortaya koyuyoruz. Aynı zamanda takımımızı güçlendiriyoruz'' dedi.

''MOTİVASYON KAYBI OLACAK MI?''

Del Bosque, kulüpte yaşananlar sonucunda yarınki maç için futbolcularda bir motivasyon kaybı yaşanıp yaşanmayacağı sorusunu şöyle yanıtladı:

''Bu tarz olaylar kulübün yararına değil. Ama çok da garipsememek lazım. Kulübün kazanması gereken maçları kazanamadığını düşünürsek, ilk gelinen nokta antrenör oluyor. Dışarıda konuşulan şeylerin takıma etki etmemesini diliyorum. Oyuncularımız antrenörü savunmak için burada değiller. Tek amaçları takımı ve kulübü savunmak olmalı.''

''KENDİMİZE BAKMALIYIZ''

Bu sezonun tamamen kaybedildiği görüşüne katılmadığını anlatan Del Bosque, şöyle devam etti:

''Geçen sezonun ocak ayında 2. ile aramızda 11 puan fark vardı. Şu an önümüzde gerçekleştirmek istediğimiz birçok amaç var. UEFA Kupası ve lig maçları var. Daha sezon kaybedilmiş değil. İlk geldiğim günden beri (şampiyon olacağız) kelimesi ağzımdan çıkmadı. Herkes için en önemli olan sezon sonunda alacağımız puanlar olacaktır. Sonuçlara bakmadan kulüp her geçen gün büyümeli. Tabii ki ilerisi için ümit var. Her geçen gün beklenti olmazsa, sonra durum berbat olurdu. Ben kaybedilen maçtan sonra geriye bakmıyorum, kazandığımda da.'' Karşısına çıkan her rakip hakkında iyi bilgilendirildiğini kaydeden Del Bosque, ''Bodo'nun nasıl oynayacağı ne olduğu tamamen kafamın içinde. Geçen hafta Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un da nasıl oynayacağını biliyordum. Karşımdaki takımı tanımamaktan alınan sonuçlar değil bunlar. Karşı takıma değil de kendimize bakmalıyız'' dedi.

''TAKIM İYİ OYNAMIYOR''


Aldıkları kötü sonuçların rakibi tanımamak gibi etkenlerden kaynaklanmadığını vurgulayan İspanyol teknik adam, ''Bu sonuçların nedeni kesinlikle iyi oynamamamızdan kaynaklanıyor. Takım iyi oynamıyor. Fiziki açıdan iyi olduğumuza inanıyorum. Teknik açıdan biraz daha ileriye gitmemiz lazım. Ocak ayından beri sıkıntıyla yaşıyor bu takım ve bu sıkıntılar hala sürüyor'' şeklinde konuştu. Takımı dörtlü savunma ile oynatmasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Del Bosque, ''Sistemler ortada duruyor.

Size eniyi yarayabilecek sistemi alıp koyuyorsunuz. Ankaraspor ve Denizlispor dışındaki tüm takımlar bizim gibi oynuyor. Bu sürekli tartışılan bir şeydir. Eğer bütün maçlarımızı kazansaydık, siz bana bu soruyu sormazdınız'' dedi. Del Bosque'nin basın toplantısını Norveçli gazeteciler de izledi.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Dahice hezimet: 6-2
 En ufak hatayı affetmediler
 Sorun 5 milyon euro
 Evlatlar iş başına
 Torpil yok
 Cimbom'un kader serisi
 Uçakta horon teptiler
 Saran gövde gösterisi yaptı
 G.Birliği hazır kıta
 Lyon altın buldu
 Bu ikiliye dikkat
 Sizi kullanmasınlar
 Hidayet Green Card sahibi oldu
 Elvan'ın kalbi sapasağlam
 Yükümüz çok ağır!
 Günün İçinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Aradaki fark
Lig maratonunda sergilenen futbol bir...
GÜRCAN BİLGİÇ
Kimin takımı?
Maçın sonucu elbette önemli. Büyük bir...
MUSTAFA DENİZLİ
Strateji hatası
F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi stratejisi...
AHMET ÇAKAR
Suçlu Daum!
Belki de F.Bahçe'yi eleştirirken, Daum'u...
KENAN ONUK
Antrenör değil
Bir antrenörün Manchester United...
HASAN SAYDAM
İkinci Ayağı Kim Kazanır?...
Bugünkü Istanbul Yarış...
Hem ölüm hem zulüm sınıfı
Hem ölüm hem zulüm sınıfı
İstanbul Sultanbeyli'de konteyner içinde ders gören öğrenciler, yazın...
Virüslü kan için alarm
Virüslü kan için alarm
Sağlık Bakanlığı, deli dana virüsü taşıyan kan ürünlerini kullanan...
Beyrut'a 'bahar' geldi
Beyrut'a 'bahar' geldi
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta devam eden Arap Moda gösterisinde en çok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.