kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kanallar kasalarını düşünüyor
Kanallar kasalarını düşünüyor

Önceki hafta bir konser için gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir konser veren Mahsun Kırmızıgül, 'Sarı Sarı' adlı albümünde bulunan 'AyAman' adlı şarkısının klibini de burada gerçekleştirdi. Klipte Kırmızıgül'e, sanatçının Azerbaycanlı hayranları arasından seçilen Renatta adlı bir genç kız eşlik etti. Kırmızıgül, çok yakında yeni bir televizyon dizisiyle ekranlara merhaba diyeceğinin müjdesini verirken, rol alacağı dizinin tamamıyla yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak ekrana yansıyacağını söylüyor. Televizyonda artık hemen her gece rastlanan müzik yarışmalarından da hiç hoşnut olmadığını söyleyen Kırmızıgül, bu yarışmalarda kanalların star adaylarını değil, kendi kasalarını düşündüğünü de söylemeden edemiyor... Sanatçı, televizyonda yapılan müzik yarışmaları içinde bir tek Anadolu Ateşi'nden umutlu olduğunu söylüyor. Nedeni ise Arif Sağ'ın projede yeralıyor olması... Mahsun Kırmızıgül ile Bakü'de yeni klibi, albüm satışları, müzik piyasası ve yeni projeleri hakkında konuştuk...

* Yoğun bir tempo içerisindesiniz. Önümüzdeki günlerde uygulayacağınız yeni projeleriniz neler?
Yeni bir televizyon projesi var. Yaşanan bir hayat hikayesi. Biliyorsunuz şu an dizilerde fastastik hikayeler var. Ama ben böyle bir projede yer almak istemem. Çünkü izleyen kendisinde bir şeyler bulmalı. Yeni çekeceğimiz dizi, tamamı ile yaşanmış hikayelerden oluşuyor. 'Asmalı Konak' gibi fantastik biri dizi değil. Çünkü orada yaşananlar doğunun hiçbir yerinde yaşanmıyor.

* Yeni dizinin konusu ne olacak?
Metropollerde ve köylerde, yani Türkiye'nin her yerinde izlenecek bir dizi. Gerçek yaşamlardan alıntı yaptık. Son iki yılda bana çok sayıda dizi teklifi geldi ama hiçbirine sıcak bakmadım. Çünkü senaryolar çok fastastikti. Abartılmış hikayelerde oynamak bana göre değil. Bu hikaye beni sardı. O yüzden projeye evet dedim. Kadroya henüz karar veremedik. Ama çok güçlü bir oyuncu kadrosu ile yola çıkacağız.

* Başka bir projeler var mı? Son yıllarda sinema parlak bir dönem geçiyor, heç teklif almıyor musun?
İki yıl önce bir sinema filmi projesi geldi ancak sadece gişe yapmak için yapalım dediler. Senaryoyu okudum, gerçeklerle pek ilgisi yok. Olaylar biraz abartılmıştı hoşuma gitmedi. Çok ısrar ettiler, yine de kabul etmedim. Ondan sonra yine birçok teklif geldi ama her şeyin zamanı var...

'TÜRK HALKI ÇOK BİLİNÇLİ'
* Bir filmin ve dizinin senaryonun gerçek olması mı gerekiyor?
İlla yaşanmış hikaye olacak diye bir şey yok ama konu güzel olmalı. İnsanlar izlediği zaman verdikleri paraya helal olsun demeli. Türk halkı artık bilinçli bir izleyici. Neyi alıp neyi almayacağını çok iyi biliyor. O yüzden kimseyi kandırmazsın...

* Beğenmiyorsan neden sen yazmıyorsun?
Bu senaristlerin işi. Bu işi Türkiye'de çok iyi yapan insanlar var. Biraz kafa yorup daha iyi şeyler yazacaklar biz de oynayacağız. Ben şarkı yazıyorum, senaryo yazmayı düşünmüyorum. Herkes işini yapacak. Ben bu konularda çok başarılı değilim ama müzik konusunda her şeyi bilirim. Müzik konularında yeri geldiği zaman da konuşurum.

* Senin için bitti dediler ama iyi bir albüm yaptın. Neden 4 yıl bekledin?
Gerek Türkiye'de gerekse diğer ülkelerde sanatçılar 5 yıl albüm yapmasa da, halkın gönlünde sevgileri bitmiyor. Gittiğimiz her yerde eğer ilgi görüyorsak demek ki bize olan sevgi hiç bir zaman azalmıyor. Onun için dört yıl kaset yapmadım ama bir şey kaybetmedim. Magazin programlarına çıkmadığım için kazanıyorum. Bunun çok örnekleri var, magazin programlarına çıkmadan şaklabanlık yapmadan Türkiye'de çok iyi albüm satan sanatçılar var. Artık konserlerim ve özel röportajlar dışında konuşmama kararı aldım. Hayatımda yeni bir sayfa açtım. Artık eski Mahsun yok. Ofiste özel bir röportaj yapalım diyen herkesi geri çeviriyorum.

* Albümler eskisi gibi satmıyor galiba?
Maalesef... Birçok arkadaşımın yaptığı albümler ve verdiği emekler boşa gitti. Artık iyi albüm yapmadığın zaman albüm satamıyorsun.

* Yeni starlar yetişiyor, sanatçı olarak buna nasıl bakıyorsun?
Biz bir şey yaptığımız zaman abartıyoruz. Hangi kanalı açarsan aç, bir şarkı yarışması var. Zaten bu yarışmalar insanların günlük müzik ihtiyacını karşılıyor. Akşam eve geliyorsun bir yarışma programının peşine takılıp gidiyorsun. Yarışmalarda jüri üyelerinin her biri ayrı telden çalıyor, bu da insanların hoşuna gidiyor. Bu iş paraya döndüğü zaman zaman çok kötü. Televizyonlar yarışmaya katılan insanı düşünmüyor, kendi kasasına girecek parayı düşünüyor. Para almasınlar bedava bir hat açsınlar o zaman ben de saygı duyarım. Yıllar önce Unkapanı'nda Bahar Kasetçilik vardı. Ses yarışması düzenleyip insanlardan para alıyorlardı. Şimdi mesaj olayı ile bunun ne farkı var.

'JÜRİ ÜYELERİ EĞİTMEN OLSUN'
* Aralarından star çıkacağına inanıyor musun?
Halk kendi starını seçer ya da bulup çıkarır. Öyle popstar olmak ile star olunmaz. Bu yarışmalar katılan arkadaşlar çok zor duruma düşecekler. Çünkü o an bütün insanlar etrafında toplanmıştır; herkes "Baba sen büyüksün" der ama üç ay geçtikten sonra her şeyin yalan olduğunu görecek, o zamanda bunalıma girip ne yapacakların şaşıracaklar. Bu jüriler ile star çıkmaz. Konservatuvar hocalarını jüri üyesi yapacaksın, işte ancak o zaman gerçek sanatçılar ortaya çıkar.

* Ünlü ya da star olanın bir kuralı var mı?
Şimdi sanatçı adayı seçiyorsun. Yani yarın belki binlerce insanın önüne çıkacak... Söylemediğin kalmıyor, yerin dibine sokuyorsun. Sonra ortaya çıkıp star adayı diyorsun. Bir de 24 saat bütün star adaylarının yaşantılarını verdiler. Adam sabah yatakta kalkıyor geğiriyor. Hiç bir star böyle ortaya çıkmamıştır. Hangi star'ı böyle gördünüz? Star olan, işini yapan, ortada gezmeyen insanlardır.

* Beğendiğin hiç bir yarışma yok mu?
atv'de yayınlacanacak Anadolu Ateşi'nde umutluyum, orda da Arif Sağ Hoca olduğu için. Çünkü öyle şeylere taviz veren bir insan değil.

* Türkiye'de kaç star var?
Türkiye'de en fazla 3-4 star var onun dışındakilerin hepsi sanatçı...

* Bir gün ilgi görmeyeceğini düşünüyor musun?
Gerçek sanatçılar hiç bir zaman bitmez ve halkın gözünde tükenmez. Biz üretim yaptığımız sürece hep ayakta kalacağız. Şu an başka ülkedeyim burada bile yeni albümde yer alan birçok şarkıyı bir ağızdan okuyorlar. Çünkü bu şarkılar benim eserim. Ben bunları yaptığım sürece onlar da alkışlayacak. Ama yarın üretim yapamadığım zaman her şey değişebilir. Daha 20 yıl daha piyasadayım.

* Sende tarz değişikliği var mı?
Ben Halk Müziği sanatçısıyım. Bugün İtalya'da aryalar okunuyor ve hiç bir zaman modası geçmiyor. Bizde de Halk müziği hiç bir zaman bitmeyecek. Arya ile uzun hava çekmek aynı şey, Ama Türkiye'de öyle uzun hava çekecek sanatçı yok. Okumayana da saygı duyuyorum. Uzun yıllar sesi olmadan iş yapan insanlar oldu. Hala da varlar, ancak albümleri kaç satıyor gidin sorun. Ben Türk Halk müziği eğitimi gördüm. Onun için benim ölüm bile para eder. İş yapamaz dedikleri anda bile 50 bin kişiye konser veriyorum.

TAYFUN TOPAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bazıları sıcak sever bazıları fotoğraf...
 Mardin'e de bale okulu açılıyor
 Nargilecinin yönetmelik isyanı
 Kesmece bunlar kesmeceee...
 Filmlerde öğrenilen birçok şey gereksiz
 Yoksa bunlar kardeş mi?
 Arkadaşımdı sevgilim oldu
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
 Oliver Stone Türkler'den korktu
 İstanbul Sinema Rehberi
 Ajanda
AYŞE ÖZYILMAZER
Salata yemek işkence, kıysanız diyorum ince ince
Bu iş...
HAKAN & UTKU
Kadir Bey nasıl öldü?
Bir ev içi. Kapı çalar. Gelen üst...
EMEL MÜFTÜOĞLU
Yürü be Özcan...
Birine taktınız mı takıyorsunuz...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Vişneli irmik helvası2 su bardağı irmiği...
Sertleşme artık sorun değil
Sertleşme artık sorun değil
Türk Androloji Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de 40...
Kopan dişi sütün içine atın
Kopan dişi sütün içine atın
Özellikle yaramaz çocuklarda kaza sonucu oluşan diş kırıkları ve diş...
Ex başkana ithal sevgili
Ex başkana ithal sevgili
Beşiktaş Kulübü eski başkanı Serdar Bilgili'nin yeni bir aşka...
Meto'nun cinliği!
Meto'nun cinliği!
Metin Fadıllıoğlu'nun, İtalya İstanbul Başkonsolosu Luciano...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.