kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gora filminin ünlü oyuncularını tanıyamayacak sınız
Gora filminin ünlü oyuncularını tanıyamayacak sınız

Yakında vizyona girecek Gora filminin makyözü Neriman Eröz "Filmde öyle tipler yarattım ki, herkes çok şaşıracak" diyor.

Sezen Aksu'dan Tarkan'a, Nilüfer'den Yeşim Salkım'a, Demet Şener'den Duygu Dikmenoğlu'na kadar sahne ve podyum dünyasından birçok ünlünün makyajlarını yapan makyöz Neriman Eröz, artık tecrübesini ve yeteneğini sinema filmlerinde kullanıyor. Bugüne kadar sadece fotoğraflarını gördüğümüz ama yeni sezonda sinemalarda izleyeceğimiz GORA filmindeki dünyalı ve uzaylı bütün tipler Eröz'ün elinden çıkmış. Ferhan Şensoy'un başrolünü oynadığı ve Küba'da çekilen "Şans Kapıyı Kırınca" filminde de onun imzası var. Önümüzdeki hafta çekimlerine başlanacak bir Atıf Yılmaz filmi olan "Eğreti Gelin"in makyajlarını da yine Neriman Eröz yapacak. Bu arada Hollywood yapımı Gılgamış Destanı'ndan da teklif aldığını ama çocuğunun okulu nedeniyle kabul edemediğini de belirtelim.

PLASTİK MAKYAJ UYGULADI
17 yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde kadrolu makyözlük yapan ve dalında en başarılılardan biri olan Neriman Eröz, GORA filminde oyunculara yaptığı makyajla çok iddialı; "Filmi izlerken çok güleceksiniz ve rol alan ünlü oyuncuları tanıyamayacaksınız" diyor ve devam ediyor: "Filmdeki bütün dünyalı ve uzaylı tipleri ben yarattım. Yönetmen beni bu konuda özgür bıraktı. Dünyada yaşayan insanlarla uzaydaki varlıkların birbirine benzediği düşüncesinden yola çıktım ve insanı andıran değişik yüzler yarattım. Hepsi benim özgün çalışmalarım. Cem Yılmaz iki rolde oynuyor. Kayserili halıcı rolü için onu tam bir Kayserili'ye çevirdim. Diğer rolünde de uzaylı karakterine uygun bir makyaj yaptım. Yalnız şunu söyleyeyim, Cem Yılmaz'ın bile tipi değişti. Öyle renkler ve teknikler kullandım ki, gözünün, dudağının, yüzünün şekli farklılaştı. Ozan Güven, Şafak Sezer ve Erdal Tosun'u ise hiç tanıyamayacaksınız. Onlarda plastik makyaj kullandım ve çok farklı tipler ortaya çıktı. Filmi izleyenler hangi rolü kimin oynadığını anlamakta zorlanacaklar." Cem Yılmaz'la çalışmanın çok keyifli olduğunu belirten Neriman Eröz, "Cem Bey, işine sadık, problemsiz bir insan. Zaman zaman sinirlendiği de oldu ama tolere etmesi fazla uzun sürmedi. Her zaman ekiple iç içeydi. Hiç ayrı kalmadı. Makyajları yaparken Cem Bey'den yardım aldığım da oldu" diyor. Bu arada Cem Yılmaz ile yaşadığı bir anısını da anlatıyor: "Çekimler sırasında rejimde olduğum için sürekli meyve yiyordum. Meyvelerimi de makyaj odasında küçük bir dolapta saklıyordum. Bir gün dolaptan meyve alırken görmüş. Ve bir karikatür çizip bana getidi. Beni meyve hırsızı olarak, karakolda teşhir edilirken çizmiş." Neriman Eröz, Küba'da çekilen "Şans Kapıyı Kırınca" filminde de iyi bir iş çıkardıklarını söylüyor. Henüz vizyona girmeyen film çekimleri için bir ay Küba'da bulunan Eröz, Ferhan Şensoy'u Kübalılar'a benzetmiş. Diğer rollerdeki oyunculara ise 'normal' makyaj yapılmış. Kastamonu'da çekimlerine başlanacak olan, Atıf Yılmaz'ın yöneteceği, Müjde Ar, Fikret Hakan, Nurgül Yeşilçay gibi ünlülerin rol alacağı Eğreti Gelin adlı filmdeki makyajları da Neriman Eröz yapacak. 1930'lu yıllarda geçen bir hikayenin anlatılacağı filmde dönem makyajı yapacağını dile getiren Eröz, bir ay araştırma yapmış. Yıllardır makyöz olarak çalışmasına rağmen sinema filmlerinde çalışmaya başlamasının nedenini sorduğumuzda Neriman Eröz şu cevabı veriyor: "Aslında sinema filminden çok para kazanılmıyor. Çok zaman harcanıp az para kazınılıyor. Ancak çok keyifli oluyor. Ayrıca kalıcı bir iş yapıyorsunuz."

TARKAN BEBEK GİBİ
Sinemadan uzaklaşıp makyaj yaptığı ünlüler hakkında konuşmak istiyoruz. Birçok fotoğraf çekiminde makyajını yaptığı Tarkan'a hayran olduğunu söylüyor. "Tarkan, çalışırken hayranlık duyduğum bir insan. Çok yumuşaktır, herkesi düşünür. Bir çekim sırasında yağlı et yemediğimi söylediğimde eliyle etin kenarındaki yağları ayıklayıp bana vermişti. Etrafındaki tüm çalışanlara çok değer veriyor. Yüzü çok güzel. Bebek gibi. Büyümüş, kocaman bir bebek o." Şarkıcı Nilüfer'i de çok seviyor. "Onun bende ayrı bir yeri vardır. Çok iyi bir insandır ve yüzü de makyaja çok yatkındır." Neriman Eröz, birkaç ay içinde Mecidiyeköy'de bir makyaj okulu açacağını ve bilgilerini meraklılarla paylaşacağını söylüyor. Eröz, "Türk kadını makyaj yapmıyor, boyanıyor. Aslında çok güzel göz ve yüz yapısı var ama yanlış makyajla bu güzelliği yok ediyor. Okulda doğru makyajın nasıl yapıldığını, makyajla yüzdeki bazı kusurların nasıl yok edilebileceğini ve makyajla ilgili özel tüyoları öğreteceğim" diyor.



DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Obez çocuklar tehdit altında
 Vitamin alırken iki kere düşünün
 Sporda buluşuyorlar
 Çocuklarımız zehirsiz karides yesinler
 Çetin Altan'a vefa borcunu okulla ödedi
 Altan: "çok Duygulandım"
 Bir asırlık koleksiyon
 Yanlış beslenme yaşlandırır
 Anne babaları obez olan çocuklar risk taşıyor
 Anoreksia yaşlıları da vuruyor
 Şişmanlık prostat kanserini tetikliyor
 Şişmanlık çabuk yaşlandırıyor
 Kadının kabusu: HPV
 Güzelliğe hormon dopingi
 Beş yıldızlı golf sahaları
 Meyve yiyenler kabızlık çekmez
 Elektronik çağın mekanı
 Kronik hastalara bedava aşı
 Doğal enerji kaynağı ozon
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
Mustafa Dağıstanlı: Yaşar Doğu bana küsmüş haberim yok
Mustafa Dağıstanlı: Yaşar Doğu bana küsmüş haberim yok
Biri olimpiyat tarihine 'hiç yenilmeyen şampiyon' olarak geçen...
Türkiye'nin ilk biseksüel filmi kapalı gişe oynuyor
Türkiye'nin ilk biseksüel filmi kapalı gişe oynuyor
Outİstanbul Gay / Lezbiyen / Biseksüel Film Festivali'nde Türkiye'yi...
Siyah beyaz fotoğraflarla 'İstanbul 1935'
Goethe Enstitüsü yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 29 Eylül- 22...
Bu festival mimarlar için
Arkitera Mimarlık Merkezi'nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği İstanbul...
Hint kıtasından Antep mutfağına
Gaziantep yemekleri üzerine yapılan tartışmaların kebapla sınırlı olması yazık!...
Sokak yemekleri tarihe karışıyor
Sokak yemekleri bizim gibi çağdaşlaşma özentisi içindeki ülkelerin varlığından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.