kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sezen mantı Özcan şiş sever
Sezen mantı Özcan şiş sever
Kim ne yiyor?

Sezen mantı Özcan şiş sever

Kanlıca'da, ara sokakta hizmet veren İkinci Bahar adlı küçücük bir restoran ünlü müdavimleriyle dikkat çekiyor. Sezen Aksu, Özcan Deniz, Zeki Alasya bunlardan birkaçı
İstanbul Boğazı'nın nadide semtlerinden Kanlıca'dan söz edilince, ilk önce yoğurdu ve yalıları akla gelir. Yalılarda ve köşklerde oturan ünlüleriyle de gündeme gelen Kanlıca'da şu sıralar kebap yemek çok moda. Boğaz kenarında yemeğe çıkıldığında pek çok İstanbullu balık yemeyi tercih etse de Kanlıcalılar balıktan sıkılmış olacak ki kebaba rağbet oldukça fazla. Üstelik yalı sakinleri hem kendileri için hem de misafirlerine ikram etmek için kebap tercih ediyorlar. Verilen dürüm partileri nedeniyle yalıların bahçelerinden ızgara dumanları yükseliyor şu günlerde Kanlıca'da. Semt sakinlerine kebap sevgisini aşılayan ise bir ara sokakta hizmet veren, adını da "İkinci Bahar" dizisinden olan "İkinci Bahar." Burada kebap dışında Türk yemeklerini bulmak mümkün. Mekanın müşterileri arasında kimler yok ki... Mekan sahibi Erdoğan Öztaş en başta gelen müdavimlerinin Sezen Aksu ve oğlu Mithat Can olduğunu söylüyor: "Sezen Hanım yalıda oturuyor ayrıca bir de üst kısımlarda stüdyosu var. Kendisi genelde mantı siparişi verir. Buraya bir kez geldi. Ancak evine sürekli sipariş götürüyoruz. Onun stüdyosuna gelip giden ünlüler de bize mutlaka uğrar. Mesela Emel Müftüoğlu. Kendisi her zaman Alinazik yer. Levent Yüksel de sık sık gelir. Mithat Can zaten sürekli buradadır." İkinci Bahar'ın diğer müdavimleri ise yine Kanlıca'da bir yalı dairesinde oturan anne-kız Yasemin Kozanoğlu ve Ahu Tuğbay. Şiş kebap seven Yasemin Kozanoğlu'nun 15 yaşından beri müşterileri olduğunu belirten Erdoğan Öztaş onunla ilgili şunları söylüyor: "Yasemin çok sıcakkanlıdır. Burayı kendi evi gibi görür. Ahu Hanım ve Yasemin buraya sık sık gelirler ayrıca eve de sipariş geçerler. Ahu Hanım dürüm çok sever."

EVDE DÜRÜM PARTİSİ
Kanlıca yakınındaki Dolaybağı'nda müstakil bahçeli bir evde oturan Uğur Dündar da İkinci Bahar'ı sık gelip giden isimlerden. Sonra yine Kanlıca sakinlerinden olan Demet Sağıroğlu da kebap tutkunlarından. Kanlıca'da oturmayan ama tavsiye üzerine gelen ünlü isimlerin de çok olduğunu söylüyor Erdoğan Öztaş: "Özcan Deniz birkaç gün önce geldi. Buradaki bir yalıda çekim varmış.. Kendisi karışık ızgara yedi ve yemeklerimizi çok beğendi. Sonra Zeki Alasya geçenlerde 7-8 kişilik bir grupla geldi. Tuğçe Kazaz sık gelen isimlerden. Onun tercihi de genelde Alinazik olur." Cumartesi ve Pazar günleri açık büfe kahvaltı verilen İkinci Bahar'da hizmette sınır tanınmıyor. Yalınızda bir davet mi vereceksiniz? Erdoğan Öztaş evlere davet organizasyonu yaptıklarını da söylüyor: "Bizi arıyorsunuz. 'Evimde 40 kişilik bir misafir grubu ağırlayacağım. Evin bahçesinde bahçesinde döner istiyorum' ya da '50 Adana, 30 Urfa istiyorum' diyorsunuz. Biz bütün servimizle, ekibimizle gidip servis veriyoruz. Dürüm partileri veriyoruz. Bu tarz talepler çevredeki yalılardan olduğu kadar, Acarkent'ten, Beykoz Konakları'ndan da geliyor."

ÇEKİRDEKTEN YETİŞME
İkinci Bahar'ın bu kadar sevilmesinde yemeklerin lezzeti kadar Erdoğan Öztaş'ın ve çalışan tüm personelin güleryüzlü ve sıcak yaklaşımları da etkili. Öztaş'ın kariyer öyküsü de epey ilginç. Kendisi tam anlamıyla çekirdekten yetişme. Lise mezunu olan Öztaş'ın restoran macerası Üsküdar'da bir lokantada "ortacı" olarak başlamış: "Üniversiteyi kazanamayınca, abim beni Üsküdar'da bir arkadaşının lokantasına verdi. Her işi yapıyordum. Ortacılık yaptım, sonra salatacı oldum. Salata yaparken, salatayı bir an önce bitirip, 'Salonda neler oluyor? Nasıl servis açılıyor?' diye merak eder onu da yapmaya çalışırdım. Sonra beni komi olarak salona aldılar. Sonra şef komi oldum ve askere gittim geldim. Sonra Kanlıca'daki Mihrabad Restoran'da komi olarak işe başladım. 6 ay içinde şef komi oldum, ardından garson oldum ve en sonunda oranın işletmecisi oldum. Satın almasından, servisine hepsini ben yapardım. Sonra orası kapandı ve ben kendi yerimi açtım. Mihrabad'daki ekibin büyük çoğunluğu buraya geldi. Ben iletişime çok inanıyorum. Yaptığın işe ilk önce kendin inanmalısın. Bu elektriği de insanlar aldı. Burada güleryüz ve ileşitim önemli. Biz buraya gelenlere müşteri gibi değil misafir gibi davranıyoruz. İnsanlar kendi evlerine gelir gibi rahat geliyorlar buraya."

Neslihan Tunç

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Bu şehir benim için hastalık gibi
 Şarap bakkaldan sofraya getirilmez
 Sizin kahveniz hangisi?
 Kendi turşunuzu kendiniz kurun
 Atatürk dijital fotoğraf arşivi projesi
 Salondaki yerinizi ayırtın
 Kadıköy'de karnaval coşkusu
 Batan geminin içkileri satılıyor
 Beşiktaş Pazarı'nda şenlik gibi alışveriş
 Eğlenerek stres atmanın en iyi yolu
 İstanbul değişken ve sürprizlerle dolu bir dişi
 Akşamüstü sohbetinin yanında beş çayı gider
 Şarapta şık ambalaj keyifli içim, uygun fiyat
 Bekletmeye gerek yok. Hemen içilebilir
 Mutlu barmenler kulübü
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Kibele gibi 'doğal' doğum yaptıracaklar
Kibele gibi 'doğal' doğum yaptıracaklar
Batı'lı doktorlardan oluşan Kibele adlı sivil toplum örgütü, yüzde 90...
Kanserli erkeklere baba olma umudu
Kemoterapi görmüş bir kadına doku nakli yaparak anne olmasını...
Hem ölüm hem zulüm sınıfı
İstanbul Sultanbeyli'de konteyner içinde ders gören öğrenciler, yazın...
Virüslü kan için alarm
Sağlık Bakanlığı, deli dana virüsü taşıyan kan ürünlerini kullanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.