kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eğlenerek stres atmanın en iyi yolu
Eğlenerek stres atmanın en iyi yolu
Bowling Salonları

Eğlenerek stres atmanın en iyi yolu

Alışveriş merkezlerinde açılan salonlar bowlinge ilgiyi artırdı. Lisanslı sporcuların yanı sıra iyi vakit geçirmek isteyenler de turnuvalara katılıyor
Bowling ülkemizde henüz emekleme aşamasındaki sporlardan. Yaklaşık 16 yıl önce açılan Galleria Bowling Salonu sayesinde tanıştığımız bu spora ilgi gün geçtikçe artıyor. Bu konuda uluslararası başarılar kazanan sporcuların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. 35 yaşındaki Habib Doğan da bu sporculardan biri. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de yapılan Avrupa Bireysel Bowling Şampiyonası'nda 3. olan Doğan, bu dereceyi 80 sporcunun katılımıyla yapılan müsabakalarda aldı. Yine bu şampiyonada Sevcan Kilci de Avrupa 9'uncusu oldu. Son yıllarda daha fazla alışveriş merkezinde bowling salonunun açılması, ilginin artmasının en önemli nedenlerinden. Türkiye genelinde 50'ye yakın bowling salonu ve her salonun bünyesinde sayısız lisanslı oyuncu bulunuyor. Yaklaşık 3 yıldır, İstanbul'dan Eskişehir'e Van'dan Konya ve Antalya'ya kadar 18 salonda Avcılık, Atıcılık, Bowling ve Dart Sporları Federasyonu bünyesinde Türkiye A ve B ligleri de düzenleniyor.

KURSA KATILMAK DA MÜMKÜN
Bowling basit anlamda dizilmiş 10 adet labutu (pin) bir topla devirmeye çalışmak olarak tanımlanabilir. Bu sporun 90'dan fazla ülkede 100 milyondan fazla oyuncu tarafından oynandığı tahmin ediliyor. Bir yarışma sporu da olan bowling basit tanımlarla ifade edilse de aslında son derece ciddi çalışma gerektiren bir strateji ve koordinasyon sporu. Ancak her yaştan insanın rahatlıkla oynayabileceği eğlenceli bir spor olarak da görülebilir. Ferdi bir spor olduğu için bir ya da daha fazla kişi ile oynanabiliyor. Bunun için bir bowling salonu bulmak yeterli. Yuvarlanan bir top ile hat sonunda yer alan 10 labutu en az atış ile devirmeyi amaçlayan oyun "frame" denilen 10 bölümden oluşuyor. Her bölüm başında 10 labutu deviren oyuncu başarılı kabul ediliyor. Devrilmeyen labutlar için ikinci atışa geçiliyor. Her bölümde alınan puanlar puan tablosuna yazılıyor ve en yüksek puanı alan kişi birinci kabul ediliyor. Bowling, salonda kiralanan ve tabanı kağıt benzeri maddeden oluşan özel bir ayakkabı ile oynanmak zorunda. Bu ayakkabıların kullanımıyla hattın zarar görmemesi amaçlandığı gibi, atış sırasında hafif bir kayma da hedefleniyor. Bu oyunun, 20 atıştan oluşan bir oyunluk bedeli her salonda farklı fiyatlarla oynanıyor. Ücretler günlere ve saatlerine göre değişkenlik gösterse de fiyatlar genelde 3-8 milyon lira arasında değişiyor. Ancak üye olanlara özel fiyatlar uygulanabiliyor ve genelde yüzde 40- 50 arasında değişen indirimler sağlanabiliyor. Bowling salonlarında dönem dönem turnuvalar da düzenleniyor. Buralarda başarılı olanlar bowling salonunun lisanslı oyuncuları arasına da alınabiliyor. Galleria Bowling Salonu da bunlardan biri. 40'a yakın lisanslı oyuncusu bulunan salonda hafta sonları bowling kursları da düzenleniyor. Pazar günleri 10.00-12.00 saatleri arasında maksimum 10 kişilik gruplar halinde yapılan derslere ilgi büyük. Kurs, kurlardan oluşuyor ve ortalama 8 hafta sürüyor. Bu süre sonunda başarılı olan sporcular lisans alabiliyor.

Aynur Erdem

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Bu şehir benim için hastalık gibi
 Şarap bakkaldan sofraya getirilmez
 Sizin kahveniz hangisi?
 Kendi turşunuzu kendiniz kurun
 Atatürk dijital fotoğraf arşivi projesi
 Sezen mantı Özcan şiş sever
 Salondaki yerinizi ayırtın
 Kadıköy'de karnaval coşkusu
 Batan geminin içkileri satılıyor
 Beşiktaş Pazarı'nda şenlik gibi alışveriş
 İstanbul değişken ve sürprizlerle dolu bir dişi
 Akşamüstü sohbetinin yanında beş çayı gider
 Şarapta şık ambalaj keyifli içim, uygun fiyat
 Bekletmeye gerek yok. Hemen içilebilir
 Mutlu barmenler kulübü
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Kibele gibi 'doğal' doğum yaptıracaklar
Kibele gibi 'doğal' doğum yaptıracaklar
Batı'lı doktorlardan oluşan Kibele adlı sivil toplum örgütü, yüzde 90...
Kanserli erkeklere baba olma umudu
Kemoterapi görmüş bir kadına doku nakli yaparak anne olmasını...
Hem ölüm hem zulüm sınıfı
İstanbul Sultanbeyli'de konteyner içinde ders gören öğrenciler, yazın...
Virüslü kan için alarm
Sağlık Bakanlığı, deli dana virüsü taşıyan kan ürünlerini kullanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.