kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hissediyorum bir şey olacak!
Hissediyorum bir şey olacak!
Sevgi Sözcükleri

Hissediyorum bir şey olacak!

Bazı insanlar altıncı hissine çok güvenir. İçine doğmak olarak da tanımlanan bu duyguyla sanki bir kaza olacağını ya da işyerinizde bir problem yaşayacağınızı hissedersiniz... İşte en sık rastlanan 5 senaryo ve bunlarla ilgili hissedilebilecek 5 önsezi....

1- Önsezi: Karşınızdaki kişi size yalan söylüyor... Bunu neden hissedersiniz: Büyük ihtimalle, bunu bilinçli yapmasanız da, kişinin bazı olumsuz davranışlarını ve vücut dili sinyallerini algılarsınız. "Bir erkek yalan söylediğinde, genelde sizin özel alanınıza girmeye çalışacaktır" diyor evlilik ve aile terapisti Roger Rhoades. "Bir şekilde hikayesini anlatmaya çalışır. Anlatırken size çok fazla yaklaşıp yaklaşmadığına bakın. Çok üzerinize gelerek anlatırsa, yalan söylediğinden emin olabilirsiniz. Beyniniz kandırılma sinyallerini algıladığında, tepki olarak çene veya omuzlarınızda baskı veya karın ağrısı gibi bazı hisler oluşur." Yalan söyleyen insan sadece çok yakından konuşarak yakayı ele vermiyor, başka tipik davranışları da var. Örneğin, yalancılar bir sürü özel soru sorarak, kendilerinden hiç bahsetmez...
Yapmanız gereken, buluşmayı kısa tutmak...

2- Önsezi: Bir arkadaşınızın başına bir şey gelmiş...
Bunu neden hissedersiniz: Bilinçsiz olarak, arkadaşınızın davranışından veya ses tonunda bir değişiklik fark edersiniz. Belki arkadaşınız normalden daha durgun, daha düşünceli veya daha az pozitiftir. Yakın bir arkadaşınıza bir şey olduğunda, onun ağırlığının üzerinize çökmesi doğaldır. Onunla ilgili endişeli olduğunuzdan, karnınızda da ağrı hissedebilirsiniz.
Yapmanız gereken, anlatması için ona "Nedense bütün gün aklımdan çıkmadın" demek.

3- Önsezi: Sevgiliniz sizi kesinlikle aldatıyor
Bunu neden hissedersiniz: İlk olarak kendinizi çirkin hissedersiniz. Sonra anlaşılmaz bir güvensizlik duygusu başlar. 23 yaşındaki Ceren, bu duyguyu daha önce tattığını anlattı: "Gayet formdaydım, ama kendimi bir türlü beğenemiyordum. Sanki her tarafımdan yağlar fışkırıyordu. Sabahları giyinemez hale gelmiştim." İlk başta Ceren özgüvenindeki düşüşe bir anlam verememiş. Bakın uzmanlar bunu nasıl açıklıyor: "Sevgiliniz size daha önce baktığı gibi bakmıyorsa, gözlerinde arzuyu göremiyorsanız, bilinçaltında güvensizlik duygusu oluşmaya başlar. Bilinçsiz olarak, kendinizi sevilmeyen ve arzulanmayan biri olarak görürsünüz ve değersizlik duygusu oluşmaya başlar" diyor Rhoades. Size bakışlarının yanı sıra, sevgilinizin tartışmalarınızdaki tutumu da aldatmakla ilgili önemli ipuçları ele verebilir. Aldatan bir erkek ya aşırı eleştirici olur ya da tam tersi, tartışmalardan sürekli kaçmaya başlayabilir. Davranışlarındaki değişikliği belki fark ediyorsunuzdur, ama doğal olarak kötüye yormaktansa, başka açıklamalar bulmaya çalışıyorsunuzdur. Eğer sevgilinizin davranışlarını sürekli gözleyip, her şey için olumlu açıklamalar yapmayı denediğinizi fark ediyorsanız, kendi kendinize hiç durmadan "O beni aldatmaz" demeye başlıyorsanız, bilin ki içinize giren ve sürekli bastırmaya çalıştığınız o aldatılma duygusu maalesef doğrudur.
Yapmanız gereken, onunla oturup ciddi bir biçimde konuşmak. Konuşun ki, ilişkinizin bulunduğu nokta daha açık ortaya çıksın. Hayatındaki önemini kaybettiğinizi görürseniz, o zaman ondan vazgeçin.

4- Önsezi: Doktorunuz iyi olduğunuzu söylüyor ama siz kendinizi hasta hissediyorsunuz
Bunu neden hissedersiniz: Bazı günlerde, yataktan kalktığınızda kendinizi hasta hissedebilirsiniz. Ağrıdan kıvranmasanız da, tam iyi sayılmazsınız. Karar verebilmek için uyku alışkanlıklarınızı gözden geçirmelisiniz. Normalden daha mı fazla uykuya ihtiyaç duyuyorsunuz? Çok mu rüya görmeye başladınız? Bunların hepsi, vücudunuzda bazı değişiklikler meydana geldiğini gösterir.
Yapmanız gereken ikinci bir doktora görünüp, onun da fikrini almak.

5- Önsezi: İşten çıkarılmak üzeresiniz...
Bunu neden hissedersiniz: 30 yaşındaki Ayfer, ofiste düzenli olarak baş ağrısı çekiyormuş: "Başım zonkluyordu ve patronumu gördüğüm anda anlaşılmaz bir gerginlik hissetmeye başlamıştım. Patronum öğle yemeğine çıktığında, baş ağrılarım durur, acayip bir hafiflik hissederdim. Sonunda bir şeyin yolunda gitmediğini anladım. Birkaç hafta sonra korktuğum başıma geldi ve işime son verildi." Ayfer'in hissettiği fizyolojik sinyallerin kaynağı patronunun ona olan davranışından kaynaklanıyor... "The Girl's Guide to Power and Success" (Kızların Güç ve Başarı Rehberi) adlı kitabında, yazar Susan Wilson Solovic, olumsuz algılanması gereken bazı işveren davranışları üzerinde duruyor: "Size yapabildiğinizden daha mı az iş verilmeye başlandı? Önemli kararlar sizsiz mi alınıyor? Daha önce dahil olduğunuz toplantılara artık çağırılmıyor musunuz? Bunların hepsi, gözden çıkarıldığınızı gösterir."
Yapmanız gereken, özgeçmişinizi güncellemeye çalışmak. (Cosmopolitan)

Hazırlayan: SEMA KUMBARACI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ünlüler TEMA için buluştu
 Opera Bale'de bu sezon aşk var
 'Podyumda çocuk düşürdüm'
 Bu sohbetin tadına doyulmaz
 İstanbul Sinema Rehberi
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
 Haksızlıkları görmezden gelemediğim için gittim
 Atı ve o keçileri çok özleyeceğim
 Ben tek kişilik bir haremim
 Ekibiyle markalaşmış bir idol: Max Mara
 'Kocam beni sakinleştirdi'
AYŞE ÖZYILMAZER
Giderayak yaz aşkımız kabardı!
Vllahi hepimiz süperiz. O...
HAKAN & UTKU
Göçmen kuş diyalogları.
Eh, mevsim sonbahar oldu.
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Zayıflık hastalık olabilir mi?
Açın gazeteleri,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Limon soslu spagetti
Isıtılmış...
Sadakatsizliğin nedeni ölüm korkusu
Sadakatsizliğin nedeni ölüm korkusu
Sadakatsizlik konusunda önemli bilimsel çalışmalar yapan Doç. Dr.
Sosyetede panik!
Sosyetede panik!
Mudo Mağazaları'nın sahibi Mustafa Taviloğlu'nun kız kardeşi...
Aşk değil iş!
Aşk değil iş!
Ali Rıza Özderici'den ayrılan Deniz Akkaya'nın, Pamir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.