kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MAHALLELİLER TEDİRGİN AMA... İbadet günleri dışında herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığı Nakiye Elgün sokağın sakinleri, araçların her mal indirip bindirdiğinde korku yaşadıklarını söylüyorlar. Mahallelilerden Kenan Sertöz, sinagogun gitmesini istediklerini söylüyor.
Şişli'de tehlike çanları çalıyor
Başkan Sarıgül sitemkâr

Şişli'de tehlike çanları çalıyor

Geçtiğimiz yıl Beth Israel Sinagogu'na düzenlenen bombalı saldırıda onlarca kişinin ölmesi çabuk unutulmuş. Patlamanın olduğu yer yine araçlarla dolu, Şişlililer yine allaha emanet!.

Fazla değil, bundan bir yıl evveldi... Beth Israel Sinagogu'na yapılan bombalı terör saldırısı sonrası yerle bir olan Nakiye Elgün sokağın içler acısı hali, ölen vatandaşlarımız hâlâ gözümüzün önünde. Ama anlaşılan o ki, ders almamış, çabuk unutmuşuz... Oysa sokak, Şişli Belediyesi tarafından 100 bin dolar harcanarak yeniden düzenlenmiş ve bir ay gibi kısa bir sürede hizmete açılmıştı. Güvenlik önlemi gereği sokak giriş çıkışlarında kontrol noktaları oluşturulmuş, gündüz kamyonet ve minibüs girişi yasaklanmıştı. Hatta yol boyu ağaçlandırılan sokakta esnafın park etmesi için cepler oluşturulmuştu. Ama esnaf kısa süre sonra her şeyi unuttu. Bugün ortada ne ağaç kaldı, ne de çevre düzenlemesinden eser, üstelik güvenlik konusu ise tam bir fiyasko. Patlamanın olduğu bölge kamyonet ve minibüslerden geçilmiyor.

İBADET GÜNLERİ HARİÇ
Terör eyleminin maddi manevi derinden sarstığı Nakiye Elgün sokağı esnafı kaybettikleri 14 arkadaşlarının acısını yaşarken bir yandan da yaşam mücadelesine devam etmeye çalışıyor. İş yapıp para kazanmak zorunda olduklarını söyleyen tekstilci Kadir Soyberk, "Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bu sokağı yaptı yapmasına ama yaparken esnafa hiç sormadı. Gösteriş olsun diye ağaçlandırdı ama park sorunumuza bir çözüm üretmedi. Biz de park etmek için mecburen ister istemez ağaçlara zarar verdik" diyor. Sokağın güvenliğinin başta polis tarafından sağlandığını fakat polisin varlığı yüzünden iş yapmaya gelen yabancıların bir daha gelmez olduğunu oyüzden polisin varlığını istemediklerini belirten Servet Cantürk adlı çay ocağı işletmecisi ise "İbadet olunca polis var fakat diğer günler biz istemediğimiz için yok, bu yüzdende ibadetin olmadığı günlerde güvenlik denen bir şey yok. Kimin nesi belli olmayan minibüsler Nakiye Elgün Sokak'a tıpkı terör eyleminin öncesindeki gibi girip çıkabiliyor" diye konuşuyor. Esnafın herhangi bir terör eyleminin bir daha meydana geleceğini düşünmediğini o yüzden de güvenliği umursamadığını söyleyen Cantürk, "Milletin derdi gündüzleri rahat mal indirip bindirmek. Ne estetik ne de güvenlik bizler için öncelik arz etmiyor ama yine de 'korkmuyoruz' dersek yalan olur" yorumunda bulunuyor.

ESNAF DÜRÜST DEĞİL
Şişli Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Başkan Mustafa Sarıgül'ün emriyle Nakiye Elgün sokağı baştan aşağıya yenilemişti. Fakat görünen o ki aradan bir yıl bile geçmemiş olmasına rağmen o güzelim sokağın yerinde yeller esiyor. Fen İşleri Daire Başkanı Osman Korkmaz yeniledikleri sokağın son haline çok üzüldüğünü, esnafın park etmesi için cep yaptıklarını fakat esnafın illa da kendi dükkânının önüne park etmek istediğini belirtiyor. Esnafın dürüst olmadığını da sözlerine ekleyen Korkmaz, "Park sorununu bahane ederek ağaçları kırdılar, bordürlere zarar verdiler ve aynı zamanda ister istemez kendi güvenliklerini de tehlikeye attılar, yani anlayacağınız terör eyleminin meydana geldiği Nakiye Elgün de her şey eskiye geri döndü" diyor.

Özhan TEZEL/ MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Geldik, gördük, öğrendik
 Çoban kızlar okulla tanıştı
 Yemek pişirip burs veriyorlar
 Dil Bayramı kutlanıyor
 Boğaz trafiğe kapandı
 Çocukların film festivali sürüyor
 Özgür'ün gülüşü bursla yaşayacak
ERDAL ŞAFAK
Kılıçlar ve çiçekler
"Bizi doğru yola, kendilerine nimet...
ÖMER LÜTFİ METE
Soygun çağı şerefine Petrus
Bronz çağını 18. yüzyılda,...
UMUR TALU
Attan düşenin...
Başbakan bir gün ata binmişti, attan...
Hatemi molla yüzünden mola verdi
İran'daki muhafazakarlar Hatemi'nin 'elini kolunu bağlayınca' İran...
Le Pen yine saldırıyor
AB üyeliği yerine başka roller üstlenin. Yerinizde olsam petrol...
Gülmek sana yakışıyor: 4-1
Gülmek sana yakışıyor: 4-1
Sami Yen'de perdeyi açan isim Hasan'dı. Kaçan goller tribünlere saç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.