kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nina benimle olmak istemedi

Almanya'da tedavi gören İlhan Mansız kızının annesinin kendisini bıraktığını söyledi ve tüm pişmanlıklarını anlattı.

Ünlü futbolcu İlhan Mansız "Hayatımda her şeyden önce futbol gelir, kızımdan bile önemlidir" diyor. Mansız, kızının annesi Nina'ya da bunu söylediğini ama onun gereken fedakârlığı göstermediğini savunuyor.

Sahada beynime oksijen gitmiyor

Ünlü futbolcu İlhan Mansız ile Beşiktaş Galatasaray maçı öncesi konuştuk. Mansız yaşadıklarını, pişmanlıklarını anlattı İlhan Mansız, "Bu benim son şansım. Bir an önce Türkiye'ye dönüp futbol oynamalıyım" diyor.

Uzunca bir zamandır konuşuyoruz aslında. 'Ha oldu ha olacak' derken hep bir pürüz hep bir sorun çıktı. Geçen Pazar buluşmamız gereken yere 10 dakika önce gittim. İlhan Mansız yok. Danışmanlarında bir telaş sormayın. Camda bekliyorlar. "Gelecek herhalde değil mi?" diye takıldım. Sonra fark ettim ki bir tek ben gülümsüyorum. Neden? İlhan Mansız verdiği sözü tutmaz mı? Çok mu havalıdır? Ukalâ olduğu söyleniyor doğru mu? Cevap alamadım ve tabii ki kötüye yordum. Yaklaşık 10 dakika sonra İlhan kapıdan girdi. "İlhan" diyorum çünkü ona "Siz" demek mümkün değil. Her siz deyişimde neredeyse yüzü kızarıyor. Nasıl mahçup tavırlı nasıl çekingen. Yoo yanlış okumuyorsunuz, aynen öyle. Kendi adıma büyük bir şok yaşadım. Bu, karşımda gözlerini sürekli yere indiren, özel sorularda gülümseyerek başını çeviren genç adam gerçekten de İlhan Mansız mı? Sadece Türk genç kızlarını değil Japonları bile peşinden koşturan; her yaptığı, giydiği olay olan star bu mu yani?

İNANILMAZ YAKIŞIKLI
Bir kere hayatımda gördüğüm en yakışıklı erkeklerden bir tanesi. Fotojenik değil inanır mısınız, çok yakışıklı ama iyi resim vermiyor. Şimdi anlıyorum arkasından çığlık çığlığa ağlayan kızları. Japon kızlarının ülkelerinden kalkıp gelmelerini de anlıyorum. Gözleri güzel, bakışları anlamlı. Tarzına gelince... Üzerinde bir tişört, bir kot vardı aslında. Ama hani taşımasını bileceksin derler ya İlhan da o cinsten. "Futbolcu olmasan manken olacakmışsın" diye soruyorum. Bir kahkaha patlatıyor. Tamam ortak bir enerji yakaladık. Başlıyoruz konuşmaya. Neden Türkiye'den Japonya'ya gitti? Japonya'da niye barınamadı? Büyük aşkı Nina'dan neden ayrıldı, kızı ne oldu? İlhan anlatıyor, anlattıkça açılıyor. "İnsan" diyor, elindekinin kıymetini ancak kaybettikten sonra anlıyor. Nina'dan bahsediyor sanıyorum meğer Beşiktaş'mış. 'Beşiktaş senin için ne ifade ediyor' diyorum. Bakışları takılıyor. Uzunca bir süre sessizlik oluyor. Bir anda tişörtünü üstünden sıyırıyor ve bütün göğsünü kaplayan kartal dövmesini gösteriyor. "İşte bu. Ben bunu Japonya'da yaptırdım." Bütün ısrarlarıma rağmen fotoğrafını çektirmiyor. Diyor ki "Beşiktaş beni almazsa başka takımlara gitme şansım ortadan kalkar. Beni bu dövmeyle hatırlamasınlar. İnan bana bu benim son şansım."

* İlhan Mansız'ın poposu kalktı, o yüzden garip davranışlarda bulundu diyen çok. Popon kalktı mı gerçekten?
Popom kalkmadı. Değiştiğim doğru ama asla popom kalkmadı. Herkes bir şekilde değişiyor, büyüyor. Ben de farklı dönemler yaşadım.

HIRSIM SAYESİNDE OLDU
* Beşiktaş'ın yıldız futbolcularından biriydin, milli takımda büyük başarılara imza atmıştın.Mansız'ın tişörtüne dikkat. Üzerinde Bütün Türkiye senin peşindeydi. Nasıl popun kalkmaz?
İnsanın kendine olan güveni ve beğenisi artıyor tabii. Bunu reddetmek yanlış olur. O zamanlar bana gelen bütün röportaj tekliflerini geri çevirdim. İstemiyordum spor haricinde gündeme gelmek. O yüzden benim için poposu kalktı dediler. Gazetecilerle gereken diyaloğu sağlayamadım, onlar da beni anlayamadılar.

* Ukalâ mısın?
Bazen ukalâ cevaplar verdiğim olur. Ama bence bu karşındaki insandan aldığın elektrik. Şimdi sen bana ukalâlık yaparsan ben de sana yapabilirim.

* Futbolun bir yana seni hep gündemde tutan başka özelliklerin vardı. Gece gezmelerin, aşkların, giyiniş tarzın, sahadaki hırçın hareketlerin... Bunların hiçbirini medya yaratmadı.
Gerçekten ben istemedim o kadar göz önünde olmayı. Sahada ise; şimdi bakıyorum fazla agresif hareketlerim olmuş. Sahada farklı bir İlhan var. Kaybetmeye hiç tahammülüm yok orada. Kazanmak için her şeyi yapıyorum.

* Hakemlerle sürekli bu yüzden mi tartışıyordun?
Sahada futbolcunun beynine oksijen gitmiyor bence. Vallahi...

* Ölürsün öyle olsa.
Bence gitmiyor. Benimkine gitmiyordu. Fizik gücüyle oynadığım ve hiç düşünmediğim için hakemlere öyle ani çıkışlarda bulunduğum oldu. O tavırlar beynin oksijensiz kalması yüzünden. Fakat öte yandan, bugüne kadar ne olduysam hırsımdan dolayı oldum. Çalışma isteğimden dolayı oldum. Hiçbir zaman da bunu kaybetmek istemiyorum doğrusu.

* Yani sahadaki davranışlar devam edebilir diyorsun.
Olabilir. İnsanlar beni en çok sahada görüyor. Televizyonda maç izlerken sinirli hareketlerimle karşılaşıyorlar. Özel hayatımı çok bilmedikleri için bu 'sinirli' imajı üzerime yapıştı kaldı.

* Özel hayatımı çok bilmiyorsunuz diyorsun sonra seni koltuk değneklerinle Laila'ya giderken görüyoruz. Çok mu seviyorsun gece hayatını?
O gece gezmeleri işini anlamış değilim ben. İstanbul'a ilk geldiğimde de geziyordum ben. Yani yemek yemeye gidiyordum. Öyle sabah 5 ya da 6'ya kadar sezon esnasında asla gezmedim. Sezon boyunca en geç 11'de evde olurdum ben.

MANKENLERDEN KAÇTIM
* Sakatken geceleri gezdi o yüzden iyileşemedi dediler senin için.
Ne alâkası var canım. İyileşmememin sebebi başka. O gece Laila'ya kulüp yöneticileri çağırdılar. Gitmese miydim? Ayrıca bir yerde yemek yenecek, benim evimde zaten yemek pişmezdi ki.

* Hatırladığım kadarıyla senin hiç manken sevgilin olmadı. Gece gezmeleri, bu kadar popülerlik derken nasıl kurtuldun onlardan?
İlk başlarda bir çok taciz yaşadım. Cep telefonumdan arıyorlar, dışarı çıkmak istiyorlardı. Ama ben istemedim. Hiç manken sevgilim olmadı benim. Sevmiyorum o dünyayı, bana göre değil inan. Sonraları bana ulaşamadılar zaten.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bodrum sağanağa teslim oldu
 İki deprem Elazığlılar'ı korkuttu
 'Hayali Hoca'dan 13 milyar
 Türkiye önerisi Yurdatapan'dan
 İnsan hakları için yaratıcı taktikler
 Gazetecinin gözüne bibergazı
 Şırnak'tan Osetya'ya uzanan dikenli yol
 Kiler'in çalınan mücevherleri Kapalıçarşı'da ortaya çıktı
 Emine Hanım Konya'da dua etti
 Abdi İpekçi'de 'Gelin canlar cem olalım' etkinliği
 Göz dövmesi için kuyruk
 Şampiyondan altın değerinde öğütler
ERDAL ŞAFAK
Varan 50
Dinden çıkmış canavarların cirit attığı Irak'ta...
MEHMET BARLAS
Türkiye, Mersin'e, AK parti tersine mi gidecek?
Madem...
ÖMER ÇELİK
AB'nin evrenselleşmesi
Sayılamayacak kadar çok...
UMUR TALU
Size de oluyordur...
Bugün hiçbir fikrim yok... Diye,...
'Nişan' 2005 baharında
AB kulislerinde, müzakerelere önümüzdeki mart ya da mayıs ayında...
"Barış sağlanmadan Irak'tan çekilebiliriz"
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak'tan istikrar...
En-Kaz
En-Kaz
Başkanı Kayınbirader Demirören, futbol şubesi sorumlusu Enişte Oktay...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.