kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yuksel Aytug @ SABAH
 
Gündüz ekranında neler oluyor?
İpek Tuzcuoğlu "Dudaktan Kalbe"de
Alpay nasıl karambole geldi?
GAF oloji
Alt Yazı

Gündüz ekranında neler oluyor?

Eskiden televizyon izlemek, geceye özgü bir eğlence biçimiydi. Peki ya şimdi?

Televizyon izleme alışkanlığı gecelerden, gündüzlere yayıldı. Oysa çok değil, bundan 10 yıl öncesine kadar televizyon izlemek yalnızca gecelere özgü bir alışkanlıktı. Çalışan kesim de ancak işten eve döndüğü zaman ekranın başına geçebiliyordu. Ama şimdi öyle mi? Pek çok işyerinde televizyon izlemek serbest. Teknolojideki ilerlemeler sayesinde bir yandan bilgisayarda iş yapıp diğer yandan monitörün bir köşesinde açılan ekrandan kanalları takip edebiliyorsunuz. Bu durumda "gün boyu televizyon izleyen" yeni bir seyirci kitlesi ortaya çıkıyor. Bunun farkında olan televizyon kanalları ve reklam verenler de gündüz kuşağı programlarına eskisinden daha çok yatırım yapıyor. Peki yeni dönemin gündüz kuşağı programlarında ne var ne yok? İşte minik bir ekran turu...

SABAH KUŞAĞI PROGRAMLARI
atv
'de kadınlar için gün "Kadınca Çarkıfelek" ile başlıyor. Kadınlara saat 11.00'de "ekran bulmacası çözme" alışkanlığı getiren programın en cazip tarafı, değerli hediyeler kazanma fırsatı sunması. Emel Müftüoğlu ve Deniz Seki'ye naçizane önerim, canlandırdıkları o enfes tiplemelerin sayısını arttırmaları... Show TV bu kuşakta "Sabah Yıldızları" ve "Gelinim Olur musun?" ile izleyici toplamaya çalışıyor. Geçen yıl Kuşum Aydın ile Özlem Yıldız'ın "kurtarıcı" olarak sarıldıkları yarışmalar bu yıl biraz şekil değiştirdi. Artık ekranın yıldızları gelinler ve damatlar değil, kaynanalar... (Bu arada ben S Yapım'ın yerinde olsaydım, ne yapar, ne eder Huysuz Virjin'i "hiçbir kadını beğenmeyen kaynana" tiplemesiyle bu yarışmanın içine katardım)

ALTERNATİF ÇOK
Star TV
'de Oya Aydoğan'ın sunduğu "Kadınlar Ne İster?" son derece sürprizlere açık bir program. Aydoğan ve konuklarının ne zaman ne yapacakları önceden kestirilemediği için heyecan dozu hep yüksek. Kanal D bu sezon izleyicileri sabah saatlerinde "Ece Erken ile Sabahlar" programıyla selamlıyor. Ece Erken'i yıllar sonra yeniden "sabah bonbonu" olarak izlemek keyifli. Son derece sıcak ve sempatik bir tarzı var. TRT-1'in Ankara, İstanbul ve İzmir'den ortak canlı yayınla gerçekleştirdiği "Gün Başlıyor" ağırbaşlı ama renkli ve dinamik içeriğiyle önemli bir alternatif oluşturuyor. TGRT'deki "Tulühan'la Her Sabah" ise bu program enflasyonu arasında şimdilik hak ettiği yeri bulamamış gibi. TV8'de güncel olayları tartıştıran, haberci ve analitik kimliğiyle öne çıkan "Yeni Vizyon" da A/B grubuna hitap eden bir tarza sahip. Kanal 7 ise "Nur Ertük'le Her Sabah" programıyla hedef kitlesine en kestirme yoldan ulaşmayı başarıyor.

VE ÖĞLEDEN SONRALAR
Atv, Esra Ceyhan
'ın bayrağı devrettiği Gülben Ergen ile yola devam ediyor. "Gülbence" her geçen gün biraz daha gündüz ekranına ısınıyor. Kanal D, geçen yıl büyük başarı sağlayan "Yasemin Bozkurt'la Kadının Sesi" programından bu yıl da hem reyting hem de reklam geliri olarak umutlu. Bozkurt yine "sansasyon, gözyaşı ve vicdan" üçgeni arasında iyi top çevirmeyi başarıyor. Bu arada Yasemin'in yaşı geçkinleri evlendirdiği bölüm de geçen yılki gibi ilgi görüyor. Show TV'nin bu kuşaktaki kozu "Sen Olsaydın" ise ilginç içeriğiyle giderek daha fazla ilgi görüyor. Programda işlenen konular ve konukların sürekli olarak "sınırlarda gezinmesi" yayıncılık açısından risk oluşturuyor. Vatandaşlara akıl vermeye çalışan ünlülerin "kıvranmaları" ise izleyenler açısından ayrı bir cazibe konusu. TGRT'deki "Serap Ezgü Sizin Sesiniz" ise adeta yüksek gerilim hattı gibi. (Serap Ezgü'yü son gördüğümde programa bağlanan bir hanımı fena halde paylıyordu) Bunca gerilimden bunalanların adresi ise TV8'deki "Derya Gibi" programı. Hanım izleyicileri bilmem ama ben Derya Baykal'ı el işlerini anlatırken izlediğimde acayip rehabilite oluyorum... Haber öncesinde ise atv'nin "Şahane Günler" programıyla Kanal D'nin "Şans Kapısı" çekişiyor. "Şahane Günler" son günlerde "Ünlüler Çiftliği"nin rüzgarıyla yelkenlerini şişirmesini bildi. Seda Sayan ise neşeli, rahat ve samimi tavırlarıyla yarışmayı şova dönüştürmeyi başarıyor. Ama izleyicileri onu yarışma sunarken değil de, kadınların sorunlarını dinlerken, muhtaçlara yardım edip, hayır işlerken görmeye alışkın. Bu nedenle yufka yürekli Seda, büyük ödülleri yarışmacılara "vermemek" konusunda hayli zorlanıyor!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aliye'nin ekran mayası tuttu   / 24-09-2004
 Haydi herkes radyo başına!   / 23-09-2004
 Onlar olmasaydı ne yapardık?   / 22-09-2004
 Sustukça sıra bana geldi   / 21-09-2004
 Akademiciler'den son haberler   / 20-09-2004
 Bir canlı yayın macerası   / 19-09-2004
 Kumanda manyağı olduk!   / 18-09-2004
 Belgesel ceza aracı mıdır?   / 17-09-2004
 Bebeğimiz 3. yaşına girdi   / 16-09-2004
 Açılış gecesinde 'kapanış'   / 15-09-2004
ATİLLA DORSAY
CNBC-e 12.00 Körfez Çocuğu
Sutherland'in çocukluk...
YÜKSEL AYTUĞ
Gündüz ekranında neler oluyor?
Eskiden televizyon...
Evet birbirimize çok yakıştık
Evet birbirimize çok yakıştık
atv'nin yeni dizilerinden 'Aliye'nin oyuncuları Sanem Çelik ve Halit...
Benim bittiğim an bu andır!
Benim bittiğim an bu andır!
Orfeo Çetin'in Hazır Kart reklamında söyleği 'bu an benim bittiğim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.