kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BİRİ HAPİSTE DİĞERİ ARANIYOR: Üniversitenin Davutpaşa kampusunda muhasebe elemanı olarak görev yapan Hülya Şimşek ve Banu Doğrusöz’ün, hayali hocalar adına düzenlenen maaşları 6 yıldır zimmetlerine geçirdikleri anlaşıldı. Hülya Şimşek tutuklandı, Banu Doğrusöz ise halen aranıyor.
Trilyonluk vurgun
1373 akademik personel var

Naylon hocalara altı trilyon maaş

Üniversitede muhasebeci vurgunu. 30 hayali kişiyi akademisyen gibi gösterip 6 yıl maaşları cebe attılar.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde iki kadın muhasebeci ile fakülte sekreterinin büyük bir yolsuzluğa karıştığı ortaya çıktı. Bu üç kişi, aralarında yakınlarının da bulunduğu 30 kişi için hayali bordrolar düzenlemiş.

İDARİ KADRO DEĞİŞİNCE SKANDAL ORTAYA ÇIKTI
Hayali hocalara üniversiteden altı yıl maaş ödemesi yapıldı. Sekiz emekli profesör de hâlâ çalışıyormuş gibi gösterildi. Skandal, idari kadroda görev değişikliği yapılınca açığa çıktı.

EŞ VE SEVGİLİYE DE HOCA GİBİ MAAŞ ÖDENDİ
Muhasebeci Hülya Şimşek'in eşi ile Banu Doğrusöz'ün sevgilisi de hoca sıfatıyla maaş aldı. Şimşek tutuklandı, Doğrusöz ile sekreter Nejat Yalçınlar kaçtı.


Trilyonluk vurgun

Yıldız Teknik Üniversitesi, iki muhasebe görevlisinin '30 hayali akademisyen' üzerinden yaptığı 6 trilyonluk vurgunla çalkalanıyor.

Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden biri olan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, 6 trilyon liralık yolsuzluk şoku yaşanıyor. Davutpaşa Kampusu'nda çalışan muhasebe elemanları Hülya Kaya Şimşek ve Banu Doğrusöz'ün 30 "naylon" hoca üzerinden 6 trilyonluk vurgun yaptığı belirlendi. Olay şöyle gelişti: 6 Ağustos'ta göreve başlayan yeni rektör Prof. Durul Ören, üniversitenin idaresinde bulunan personelin yerlerinde değişiklik yaptı ve eylül ayında ödenecek maaş listesi onay için YÖK'e gönderildi. Listede bulunan profesörlerden birinin ücretinde eş parasının hesaplanmadığı, bu nedenle de eksiklik olduğunu belirleyen YÖK, rektörlüğü uyardı. Yeni muhasebe elemanları da yaptıkları incelemelerde, bu profesörün emekli olduğunu, buna rağmen adına maaş ödenmeye devam edildiğini belirlediler.

30 HAYALİ AKADEMİSYEN
Başlatılan soruşturmayla fen edebiyat fakültesinin tümHülya Şimşeködemeleri, bütçe dairesi tarafından mercek altına alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda da üniversiteden emekli 8 profesörle 30 hayali akademisyene düzenli olarak 6 yıldır maaş ödendiği fark edildi. Muhasebe elemanları Hülya Şimşek'in eşi Cevdet Şimşek ile Banu Doğrusöz'ün sevgilisi Tekin Doğru'nun da aralarında bulunduğu hayali hocalar adına düzenlenen maaş bordrolarının fakülte sekreteri Nejat Yalçınlar tarafından onaylandığı tespit edildi. Yolsuzluğun ortaya çıkması üzerine konu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Hülya Şimşek 'zimmete para geçirmek, sahte evrak düzenlemek, yolsuzluk" suçlarından cezaevine konulurken, Banu Doğrusöz ve Nejat Yalçınlar kayıplara karıştı. Doğrusöz ve Yalçınlar'ın yurtdışına kaçtıkları iddia ediliyor. Muhasebecilerle fakülte sekreterinin, emekli ve hayali akademisyenlerin hesaplarına yatırılan maaşları, bankamatikten çektikleri belirlendi.

6 TRİLYONU PAYLAŞMIŞLARBanu Doğrusöz
Prof. Ayhan Alkış'ın yerine seçilen yeni Rektör Prof. Durul Ören, eskiden dekanı olduğu fakültede yaşanan skandalı doğrularken, konunun adli makamlara intikal ettiğini, bu nedenle konuşmasının doğru olmayacağını ifade etti. Adını vermeyen bir üniversite görevlisi ise "İncelemeler büyük titizlikle sürdürülüyor. Olay çok geniş olduğu için tam bir sonuca varmış değiliz. Şu ana kadar edindiğimiz bilgiye göre bazı aylar 20, bazı aylar 30 kişiye para yatmış. İncelemeyi bitirdiğimizde bu olayın ne kadar sürdüğü ve tam olarak ne kadar dolandırıldığı kesinlik kazacak. Ancak ilk incelemeler, 6 yıldır sürdüğünü ve 6 trilyon lira civarında bir paranın bu üç kişi arasında pay edildiğini gösteriyor" diye konuştu.

Ali BALCI - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ben de şikâyetçiydim
 İngilizce kitabında 'Atatürk' krizi çıktı
 Dil bilen AB'ci aranıyor
 İlk 'cep' bebek Tamara Belçika'da dünyaya geldi
 Dünya O'nu konuşuyor
 Fatih'e estetik operasyon yolda
 Fakire bedava kömür müjdesi
 Dora'dan Alpogan'a madalya
 Din dersleri ayrılığa değil birlikteliğe öncelik verecek
 Alemdaroğlu için 6 muhalefet şerhi
 Ek yerleştirmede başvuru 4 Ekim'de
NEBİL ÖZGENTÜRK
Beni toprağımda hatırlayın!
Biliyorum çok örneği vardır...
REFİK DURBAŞ
Çocuk güven ister
Başarının yüzde sekseni özgüvendir.
MEHMET ALTAN
Umutları kezzaplamayın...
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın...
Ermenistan'la sınır kapısı açılması masadaydı
AB Komisyonu Başkanı Prodi, Başbakan Erdoğan'a sınırın açılmasının...
Müzakereye başlayalım
Olumlu İlerleme Raporu yazılması için "engel kalmadı" kararı çıkması...
Kısmetli Fener
Kısmetli Fener
İlk yarısı golsüz geçilen mücadelenin 53. dakikasında Sedat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.