kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mehmet Çekiç İlköğretim Okulu'nun voleybolcuları, tiyatro salonunda idman yapıyor. Gerçek sahaya çıktıklarında ise fırtına gibiler.
Şampiyon doğmuşlar

İşte şampiyonlar yetiştiren Mamak ilçesinin sırrı: Trafik kazasında bacağını yitiren babası için dövüşen karateci Esra, her türlü imkâna sahip kolejleri teker teker deviren hentbolcüler ve tiyatro salonunda smaç atan şampiyon voleybolcular.

Bir zamanlar terörle, çöplüğüyle, cezaeviyle ünlenen Mamak'ın sporcu yatağına dönüşünde anlatılacak çok şey var. Yöneticilerin, velilerin ve gençlerin imkânsızlıklar içinde yarattığı başarıda herkesin büyük payı var. Başkentin varoşlarında bir zamanlar ünlü hapishanesinden dışarıya bakıp, "Mamak'a sonbahar geldi" dizesini yazan şair bugünleri görseydi büyük bir ihtimalle mevsimi ilkbahar diye yazardı. Diziyi bitirirken geride tanık olduğumuz onlarca başarı öyküsünden üçü var sırada. Mamak Abidinpaşa İlköğretim Okulu'ndaki çocukların idolü haline gelen ve bugüne kadar yenilmezlik unvanını koruyan Esra Bahadır rakibini yere indiren tekmelerini yıllar önce bacağını bir kaza sonucu kaybeden babası için atıyor. Bahadır'ı Balkan Şampiyonu yapan bu tekmeler, okulunda ona hayran pek çok gencin de kendi yaş gruplarında Türkiye şampiyonu olmasını sağlıyor.

YENİLMEZ OLMAK İSTİYORLAR
Arkadaşı Özge Akın da 14 yaşta yenilmezliğini koruyor. Şimdi her iki genç kız da Avrupa Şampiyonluğu seçmelerine katılıp rekor kırıp kazandıkları 500 altınla ev almayı planlıyorlar. Onların çabaları okullarında pek çok öğrenciyi de peşlerinden sürüklüyor. Bu okulda öğrencilerin çoğu ders saatleri dışında tekvando kıyafetleri ile dolaşıyorlar. Okulun koridorlarında çıplak ayak antreman yapıyorlar. Umut Şahin kardeşi Gizem Şahin kendi yaş gruplarında Türkiye şampiyonu. Gökhan Aklan, Serkan Çalışır, Gökçe Kasırga yine okullarına Türkiye şampiyonluğu getiren minik sporcular. İbrahim Aklan, Hüseyin Özalp, Aslı İpin, Feyza Dursun, Yavuz Kılıç'ın da çeşitli yaş gruplarına dairEsra Bahadır'ın, Balkan ve Türkiye şampiyonuğu var.madalyaları var. Amaçları Esra gibi yenilmez olabilmek.

HENTBOL
Abidinpaşa İlköğretim Okulu'na birkaç sokak ötede bulunan Hamdi Bulgurlu İlköğretim Okulu'nun öğrencileri ise bambaşka bir branşta hentbolde madalyaların peşindeler. Sekiz kez Türkiye şampiyonluğu kazanan bu okulun öğrencileri her türlü imkana sahip kolejleri alt üst ediyorlar. Okullarında spor salonu bulunmadığı için çevre okulların spor salonlarından yararlanıyorlar. Tek çalışma alanları ise okullarının bahçesindeki filesiz kale ancak rakipleri olan kolejleri zorlanmadan yenerek Türkiye şampiyonluğu kupasını alıyorlar. Genç hentbolcülerin turnuvaya gidebilmeleri için ihtiyaçları olan yol paraları, malzemeleri kaymakamlık tarafından karşılanıyor. Hentbol takımının antrenörü olan Hasan Demireğen aynı zamanda Hamdi Bulgurlu Okulu'nun müdür yardımcısı. Genç sporcuların hentbol sayesinde hayatlarının kurtulduğunu söylüyor.

RAKİPSİZLER
İmkansızlıklarla mücadele edip madalya kazanan yalnızca onlar değil. Mamak'ın gerçeği haline dönüşen bu çalışma sistemi Mehmet Çekiç İlköğretim Okulu'na da voleybol alanında kucak dolusu madalya getirmiş. Öğrenciler her yıl harçlıklarından bir buçuk milyonu yardım olarak okula veriyor. Böylece okullarının kızlar voleybol takımına top ve file alınabiliyor. Ancak eşofman ve spor ayakkabı için yine kaymakamlığın kapısını çalmak gerekiyor. Onların da okullarında spor salonu bulunmadığı için bodrum katta bulunan tiyatro odasına dönüştürülen sınıfta çalışma yapabiliyorlar. Servisler sırasında sık sık topun tavana çarpmasından yakınıyorlar. Ancak gerçek bir sahada bu gencecik kızlar rakip tanımıyorlar.

Esra Tüzün Sadık Güleç

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Ayşe'siz kaldılar
 Gökhan Özen'e 12 yıl hapis istemi
 'Sorbonne'lular tek çatı altında
 600 milyarlık kart vurgunu: 4 gözaltı
 Katil zanlılarını babaları teslim etti
 Çakmaklı köylüsü ayaklandı!
 Alo SABAH İstanbul
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
 İşimiz gücümüz İstanbul
MANSUR FORUTAN
Ekonomi, tasarruf, nema, falan, filan...
Bana limiti...
SAVAŞ AY
Küçük pazar, büyük acı
Saraçhane Kemeri'ni geç.
SAİT GÜRSOY
Gençler ateş püskürüyor
Borç namustur
Şanlıurfa...
HINCAL ULUÇ
TRT'nin kendine ihaneti..
Tarih geçen hafta..
Elvan...
EMRE AKÖZ
'Scipio Africanus'
Galiba halimiz biraz komikti. Sabah...
Fener daha şanslı
Fener daha şanslı
Şampiyonlar Ligi'nde gelecek salı günü oynanacak karşılaşma için...
İkiye böldü
İkiye böldü
Yönetim ve G.Saray yazarlarının bir bölümü puanı alkışlarken,...
Direkten dönüş
Başbakan, Brüksel'e Avrupa'yla restleşme havasıyla gitmiyor. Tersine,...
'Bir çuval incir berbat edildi'
TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP'lilere, TCK'nın 1 Ekim'den önce...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.