kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En gerçek Arthur
En gerçek Arthur

Daha önce birçok filmde anlatılan Kral Arthur'un hikayesi, tarihsel doğruluk gözardı edilmeksizin ilk kez sinemaya yansıdı. Britanya tarihinin kaderini değiştiren şövalyelerin hikayesi 'Kral Arthur' 29 Eylül'de vizyonda.

Tarihi film düşkünleri tarafından merakla beklenen Kral Arthur, 29 Eylül'de vizyona girmeye hazırlanıyor. Kaderinin gösterdiği yoldan ilerleyerek halkının başına geçen Kral Arthur'un unutulmaz öyküsünün ele alındığı epik destanın, tarihi film düşkünleri tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor. Yapımcılığını 'Armageddon', 'Top Gun' ve 'Pearl Harbor' gibi unutulmaz filmlerin yapımcısı Jerry Bruckheimer'in üstlendiği filmin yönetmeni Antoine Fugua. Filmin başrollerinde ise Clive Owen, Stephen Dillane, Keira Knightley, Hugh Dancy, Ioann Gruffudd, Mads Mikkelsen rol alıyor.
Kral Arthur ve şövalyelerinin kanlı serüvenlerini konu alan filmde, gerçeğe dayalı olgularla fantezi unsurları başa baş gidiyor. Yönetmen Fugua, bu senaryoda daha öncekilerden çok farklı bir Kral Arthur'un karşımızda olduğunu söylüyor. Film için çok geniş bir tarihsel araştırma yapıldığını söyleyen yönetmen, bu araştırmalar sayesinde Kral Arthur ile ilgili olarak şimdiye dek bilinmeyen birçok olguya ulaşıldığını da sözlerine ekliyor.

AKTÖRLER
DERS ALDI
Çekimlerine 2003 yılının Haziran ayında başlanan film için, aktörlerin İngiltere'ye gönderilerek at binme, çeşitli silahları kullanma ve dövüş koreografisi gibi konularda beceri kazanmaları sağlandı. Daha sonra İrlanda'da iki haftalık bir eğitim kampı düzenlendi. Bu kampın bitiminden hemen sonra ise çekimlere başlandı...
Kral Arthur'da anlatılan öykünün merkezinde şövalyelik olgusu yatıyor. Bu şövalyeler, hayatlarını birbirleri için ve Arthur için feda etmeye hazır olan
Daha önce birçok filmde anlatılan Kral Arthur'un hikayesi, tarihsel doğruluk gözardı edilmeksizin ilk kez sinemaya yansıdı. Britanya tarihinin kaderini değiştiren şövalyelerin hikayesi 'Kral Arthur' 29 Eylül'de vizyonda

Arthur'la

Roma tanya'ya amacı; ma'nın geri dönüş üstlendi. yardımcıları wain ile rasyonu lişi sonrasında dere ihtiyaç Saxonlar'ın adayı Eski düşmanı (Keira şını değiştirecek Arthur zeye doğru rinliğine sinde bir tanya'nın bir nen kalabalık Sarmatya çekleşir.
tanya'nın manda masına adeta birer ölüm makinesi...
Filmin yapımcılığını üstlenen Jerry Bruckheimer, Kral Arthur'un öyküsünün daha önce birçok filmde anlatıldığını ama Arthur'un o filmlerde söylenenden çok daha önce; 'Karanlık Çağ'larda yaşadığını söylüyor. Ünlü yapımcı, filmin senaryosunun tarihsel doğruluğu gözardı edilmeden yazıldığınınsa altını çiziyor.

KIYAFETLER ZOR HAZIRLANDI
Kral Arthur'un kostüm tasarım aşamasında, Karanlık Çağlar olarak bilinen 5. yüzyıl İngiltere'sine ait çok az bilgi olması, bir takım zorluklara neden olmuş. Ancak filmin kostüm tasarımcısı ve kostüm ekibi, Danimarka kaynaklı 'The Bog People' isimli bir kitaptan yararlanmış. M.S. 400'üncü yıl civarı Danimarka'sına ait giysi modellerini sergileyen bu kitabın dışında, Londra'daki British Museum'a ve Yorkshire'daki Sutton House Müzesine gidilerek 5. yüzyıl İngiltere'sindeki giyim modelleriyle ilgili altı haftalık bir çalışma yapılmış. Ve film için hazırlanan tüm kostümler, o dönemin giyim kuşam stiline uygun olarak tasarlanmış.
Film için çekim mekânı olarak İrlanda'nın Kildare ve Wicklow bölgeleri seçilmiş. Kurulan setlerin hepsi, beşinci yüzyıl Britanya'sına uygun hale getirilmiş. Tarihsel mekânların yaratılmasında 'CGI' olarak bilinen bilgisayar kökenli görüntüleme tekniğine çok az yer verilmiş. İrlanda'da bugüne kadar inşa edilmiş en büyük film setini yaratmayı hedefleyen yönetmen Fuqua ve prodüksiyon tasarımcısı Dan Weil, Hadrian Duvarı'nın birebir versiyonunu hazırlatmış. Köy evlerinin inşaatında gerçek taşlar, kulübelerin tavanlarında ise gerçek saz ve yapraklar kullanılmış.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Avşar: Mehmet Ali önümde titreyecek
 Aslı Sarı ikinci kez podyumda
 Tarihin akışı Arthur'la değişecek
 Öğrencilerden uzun metraj çizgi filmler
 Bu gece bir kişi daha çiftliğe veda edecek
 Güney sahillerinin yeni sporu: Capoeira
 Saçım sönük gözlerim düşük ama çözümü çok basit
 Çocuk Filmleri Festivali cuma günü başlıyor
 Komedi Filmleri Festivali'nde bugün
 Filmekimi heyecanı yaklaşıyor
 Kogan, Akbank Kültür Sanat'ta
 Ajanda
 İstanbul Sinema Rehberi
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
 Beğendiğiniz erkeğin duygularını test edin
 Hollywood'un Einstein'ları
 Drew kaçtı, polis kovaladı
AYŞE ÖZYILMAZER
Hollywood Mollywood bize sökmez, yaşasın Turkish...
HAKAN & UTKU
Hakan-Utku ustalardan nefis zina tarifleri
İbo demiş ki,...
EMEL MÜFTÜOĞLU
Ben birilerini acıtmak
Geçen hafta yaptığım bir...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Enginarlı hindi
Etleri ikiye...
Panik yok! Bebeğiniz sadece diş çıkarıyor
Panik yok! Bebeğiniz sadece diş çıkarıyor
Bebeğiniz huzursuz, öfkeli ve sürekli ağlama halindeyse,...
Çocuğunuz ısırıyor çünkü merak ediyor
Çocuğunuz ısırıyor çünkü merak ediyor
Bazı çocuklarda ısırma alışkanlığı görülebilir. Sabırlı davranarak...
Belasını arıyormuş!
Belasını arıyormuş!
Cem Yılmaz ile sevgilisi Lal Dedeoğlu'nun aşkı bir yılını...
Yeni modacısı kardeşi
Yeni modacısı kardeşi
Hülya Avşar, önceki hafta modacısı Dilek Hanif'le ticari...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.