kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul kirli bir elmas gibi
İstanbul kirli bir elmas gibi

Oyunculuk yapmak için geldiği İstanbul'da ilk yıllarda büyük sıkıntı çeken İpek Tuzcuoğlu, artık şehre alışmış. Tuzcuoğlu, Beykoz'daki Yuşa Hazretleri Türbesi'ne gittiğinde ya da Boğaz Köprüsü'nden geçtiğinde huzur buluyor
İzmirli olan ve 1994 yılında "ekmek kapım" dediği İstanbul'a gelen başarılı oyuncu İpek Tuzcuoğlu, fırsat buldukça doğayla iç içe olabileceği yerlere kaçıyor. İstanbul'un insanı yoran bir enerjisi olduğunu söyleyen Tuzcuoğlu, bu nedenle şehirde huzuru arıyor. Bunu bulduğu yerlerin başında ise iki yakayı birbirine bağlayan köprü ve Beykoz'daki Yuşa Hazretleri Türbesi geliyor.

DOĞAYLA iç içe yaşamayı sevdiği gibi tükettiklerinin de doğal ürünler olmasına dikkat eden İpek Tuzcuoğlu bu nedenle yağ, bal, reçel gibi ihtiyaçlarının çoğunu Mayadrom Alışveriş Merkezi'nde ekolojik ürünler satan City Farm'dan alıyor. Her alışverişe çıktığında mutlaka kitapçıya uğruyor. Alışveriş için Akmerkez'i tercih ettiyse Remzi Kitapevi'nde mutlaka uzun süre vakit geçiriyor.

GENÇ oyuncu fırsat suldukça uğradığı bir başka yer ise Beykoz'daki Yuşa Hazretleri Türbesi. Türbenin bahçesinden bakınca Boğaz'ın göl gibi göründüğünü ve bu manzarayı çok sevdiğini söyleyen Tuzcuoğlu, burada dua ederek huzur bulduğunu anlatıyor.

BUNDAN yıllar önce İstanbul'a halasını ve kuzenlerini görmek için gelen İpek Tuzcuoğlu, tam on yıldır bir kaos olarak nitelendirdiği bu şehirde yaşıyor. "İstanbullu olduğu için annemin hayatında çok önemli bir yeri var bu şehrin" diyen güzel oyuncu, İstanbul'u değeri bilinmemiş, kirlenmiş bir elmasa benzetiyor: "Çok güzel bir yer ama çok gürültü, bol bol kesmekeş var. En önemlisi de ins anlar çok mutsuz." Tuzcuoğlu, şehrin tüm bu olumsuz özelliklerine rağmen köprüden geçtiği zaman her şeyi unutabiliyor. "Orada inanılmaz resimler var, insanın içine huzur akıyor" diyen Tuzcuoğlu'nun, Avrupa yakasında oturmasına rağmen favori bölgesi Anadolu yakası. Anadolu yakasının kirlenmemiş bir enerjisi olduğunu düşünen başarılı oyuncu ayrıca Kadıköy'ü nostaljik buluyor.

KIŞIN vizyona girecek olan "Büyü" adlı filmin başrol oyuncusu olan İpek Tuzcuoğlu, film izlemeye Ritz Carlton Otel'in sinemasına gidiyor. Güzel oyuncu röportajlarını da hep aynı yerlerde veriyor. Yaz aylarında bu mekan genellikle Bebek Otel'in denize bakan kafesi oluyor.

İPEK Tuzcuoğlu yeni yerler keşfetmeyi çok seviyor. Örneğin geçenlerde, sırf nasıl bir yer olduğunu merak ettiği için arabasına atlayıp Çamlıca Tepesi'ne gitmiş. Yeşilin bol olduğu yerleri seven güzel oyuncunun en çok sevdiği semtlerden biri de Beykoz. Fırsat buldukça Kanlıca'ya giden Tuzcuoğlu, buradaki ünlü Kanlıca Yoğurtçu'sunda yoğurt yemeye bayılıyor.

TUZCUOĞLU yemeklere oldukça düşkün. İstanbul'un, değişik lezzetler tatmayı seven insanlar için biçilmiş kaftan olduğunu düşünen güzel oyuncunun sık sık gittiği favori mekanlarından biri Bebek'teki Poseidon; "Orası benim fiks restoranımdır, orada balık yemeye bayılırım." Kahvaltı için tercih ettiği yerlerin başında ise Bebek Koru ve Rumeli Hisarı'ndaki çay bahçeleri geliyor. Yine yemeklerini çok sevdiği diğer mekanlar ise Nişantaşı'ndaki Next Cafve Hacıbey Kebapçısı. Taksim'e gittiğinde uğramadan yapamadığı yer ise Hacı Abdullah Lokantası.

Eylem Bilgiç

DİĞER GEZİ HABERLERİ
 Tadımlık kaçamakların tam zamanı
 Günübirlik turlar
 Yağışlı bir hafta geliyor
 Bugünkü Hava Durumu
 Adımlarınızı sıklaştırın yürüyüş zamanı geldi
 Adada eylül güzelliği
 Şarap dolu bir hafta sonu
 İstanbul'u karış karış geziyorum
 Bu hafta sonu Mimarsinan'ı keşfedin
 İkinci hayat Şirince'de başlıyor
 Uzakta bir cennet
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
  » Gezi
EMRAH SOYUER
Motosikletçiler adaları sever
Nedense adalar bana hep...
Fener daha şanslı
Fener daha şanslı
Şampiyonlar Ligi'nde gelecek salı günü oynanacak karşılaşma için...
İkiye böldü
İkiye böldü
Yönetim ve G.Saray yazarlarının bir bölümü puanı alkışlarken,...
Faaliyetleri dondurduk
Vinsan İnşaat'ın sahibi Ali Haydar Veziroğlu, "10 Türk işçisine...
'Irak'tan çekilmeyi doğru bulmuyorum'
Siirt'ten atv'nin canlı yayınına katılan Erdoğan, Türk şirketlerine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.