kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal'dan TCK için çalışalım çağrısı

CHP Genel Başkanı Baykal basın toplantısı düzenleyerek hükümeti TCK yasalarının oylamasının tamamlanarak meclisten geçmesi için tekrar birlikte çalışmaya çağırdı. Baykal sürenin azaldığını, hükümetin tavrının AB içindeki Türkiye'yi istemeyen çevrelere koz verdiğini, bunun önlenip yasaların hemen çıkartılması gerektiğini söyledi.

Baykal şöyle konuştu:

"Yasadığımız günler fevkalade önemliydi. Ve bir kırılma noktasına geldik. Bunu bir süreden beri seziyorduk. Toplumumuzu uyarmaya çalışıyorduk. Bence en önemlisi TCK'nın yasalaşmış olmasının önlenmesidir. Bu konu kamuoyunda çok kaygı verdi. Bahane olarak kullanmak isteyenler var. Sayın Başbakan'ın müdahalesiyle birdenbire Uluslararası ortamda Türkiye'nin aleyhine bir sürecin yaşanmasına neden oldu. Avusturya Başbakan yardımcısı Türkiye'ye AB sürecinde destek verilmesi durumunda koalisyonu bozacağı sinyalini verdi.

TCK yasası şimdi daha kolay çıkarılabilir. Bir süre önce bin bir emekle, çabayla bundan önceki hükümetlerinde emeğiyle oluşturulan AB tablosu sarsıyor, sabote ediliyor. Bu durum Türkiye'nin ekonomisini de vurmaya başlıyor.

TCK'nın yarattığı ortam uyumsuzluk Türkiye'yi derinden sarsmaya başlamıştır. Bu yüzden yükselen faizler nedeniyle Türkiye 200 trilyon fazladan ödeyecektir. Geldiğimiz noktada Türkiye'ye yönelik kartopu hızla büyüyor. Sessiz kalmamalıyız. Önlemeliyiz.

Olumsuz unsurlar içeren raporlar açıklanması onların Türkiye'nin AB üyeliği muhalefeti ateşine gaz döker. Biz kimseyi dinlemeyiz tavırları , kabul edilmezlik Türkiye'yi öyle bir noktaya getirecek. Siyasette zaman önemli. Demiri tavında öveceksiniz. Türkiye bu iki maddeyi çıkararak güveni tazelemelidir.

Mümkün mü? Mümkün. Meclis grubumuz yeterli sayıda arkadaşımızın katılımıyla TBMM'ye başvuracak. TBMM Derhal toplanmalıdır. CHP olarak TBMM'yi toplantıya çağıracağız. Bu bizim tarihi görevimizdir. Ayın altısınıda rapor çıkacak.

Türkiye 6 Ekimden önce bütün bu olumsuzlukları bertaraf etmelidir. 2 madde ile ilgili Türkiye bir saatin içindeki yasaların oylamasını bitirir. Elbetteki yaşanmışlıkların yarasını çekmeye devam edecektir. Yasalar çıktığı zaman Türkiye ekonomisini olumlu etkilenecektir.

Hükümeti akla mantığa sağduyuya çağırıyorum. Bakın Brüksel'e gidiyor. Brüksel'de bakın muhalefet toplantıya çağırdı , toplanıyoruz 28 eylülde bunu hallederiz der hava biranda olumluya döner. Türkiye'nin çıkış yolu var. Bu iki maddenin tamamlanması gerekir. Bu kapı 28 Eylüle kadar açık duracaktır

Türkiye için çıkış yolu biran önce TCK'yı çıkarmaktır. Bu konuyu elbirliği ile toparlarsak bir hafta önümüzde süre kalır o sürede iyi değerlendirilebilir. Bu fırsatı Türkiye'nin kullanımına sunuyoruz. Biz defalarca bu konuda hükümeti ikna etmeye çalıştık. Maalesef gerçekleşmedi.

Zina konusunda CHP'nin tavrı en başından beri nettir. Biz onların tavrına göre irdelemeler yaptık."

BAYKAL: BUGÜN UYGULAMA GÜNÜ, UYGULAMAYI GÖRECEKSİNİZ


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıp, çağırmayacağına ilişkin soruyu, ''Bugün uygulama günü, uygulamayı göreceksiniz'' diye yanıtladı.

Baykal, partisinin genel merkezine gelişi sırasında gazetecilerin, soruları üzerine CHP TBMM Grup Başkanvekilleri ve Genel Merkez yöneticileri ile yapacakları toplantıdan sonra açıklamada bulunacağını belirterek, ''Ancak bugün uygulamayı göreceksiniz, bugün uygulama günü'' yanıtını verdi. Baykal, parti yetkilileriyle yapacağı toplantının ardından basın toplantısı düzenleyecek.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TCK ve zina krizi Brüksel'i bekliyor
 Gül: Merak etmeyin ne gerekirse yaparız
 Baykal'ın zina sözü tutanakta
 'AB hayalimizin önüne set çekmeyin'
 Türkiye karşıtlarına konuşma yapacak
 'Kararname konusunda Başbakan'a karışamam'
 Sezer Din Şurası'nda cemaat uyarısı yaptı
 'Dilde yozlaşma yaşanıyor'
 Hâkim ve savcılar İngilizce öğreniyor
ERDAL ŞAFAK
Buyurun size çıkış yolu
Zinanın aile kurumuna zararları...
MAHMUT ÖVÜR
Başkan var, yönetim yok
CHP İlçelerinde garip şeyler...
MUHARREM SARIKAYA
Hedef 17 Aralık
BAKANLAR Kurulu'nun dünkü toplantısında...
Ailecek çim hokeyciler
Mamak'taki İlköğretim Okulu'nun üç yıl önce kurulan çim hokeyi...
Avukata tecavüze 36'şar yıl hapis
Avukat A.Ç.A'yı kaçırarak tecavüz ve gasp etmekten yargılanan üç...
Veziroğlu'nun zor seçimi
Veziroğlu'nun zor seçimi
Kaçırılan 10 Türk işçisiyle, 160 milyon dolarlık yol 'iş'i arasında...
'Engel' tanımıyorlar
'Engel' tanımıyorlar
Japonya'dan özel olarak getirilen dokuma tezgâhı sayesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.