Bezelyeli enginar
Enginarları kullanıncaya kadar limonlu suda bekletin. Yağı orta ateşte ısıtıp, soğan ve sarmısakları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Sotelenmiş soğana enginar ve bezelyeleri katın, sebzelerin üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edip, 20 dakika pişirin. Domates, nane, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırarak kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Sıcak ya da soğuk servis yapın. Not: Enginar kalbi yerine çanak enginarı 4'e bölerek kullanabilirsiniz.)
MALZEMELER (4 kişilik) * 8 adet enginar kalbi (sapları temizlenmiş, 4'e bölünmüş) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan * 1 diş sarmısak (soyulmuş, çok küçük küp doğranmış) * 500 gram bezelye (kabukları soyulmuş) * 6 adet domates * 3 çorba kaşığı taze nane (ince doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|