|
|
Lezzet Güneşi
Erişte söğüşlü kabak sufle Isıtılmış yağda soğan ve kabağı soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Erişte söğüş, tuz, karabiber ve peyniri ilave edip iyice karıştırın. Isıtılmış tereyağına unu ilave edin, un sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Sütü yavaş yavaş ve karıştırarak katıp una yedirerek beyaz sos hazırlayın. Beyaz sosa, hafif ateşte sürekli karıştırarak krema ve yumurtayı ilave edip, ateşten alın. Hazırladığınız kremalı sosa, erişte söğüşlü harcı katıp, karıştırın. Yumurta beyazlarını kar haline getirip yavaş yavaş karıştırarak hazırladığınız harca katın. Yağlanmış 6 adet porsiyonluk sufle kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin ve hemen servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * Yarım paket piliç erişte söğüş * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet ufak kabak * 1 adet orta boy soğan * Tuz, karabiber * 6 çorba kaşığı cheddar peyniri (rendelenmiş) * 3 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı un * 300 ml süt (kaynar) * 200 ml krema * 4 adet yumurta (çırpılmış) * 2 adet yumurta beyazı * 1 çay kaşığı muskat
|