kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kırmızı ile yollarını ayıracak
Kırmızı ile yollarını ayıracak

'Kırmızı'nın ardından 'Kıpkırmızı' adlı yeni albümüyle yine farkedilir bir çıkış yapmaya hazırlanan Sibel Tüzün, yeni albümünün bir öncekinin tamamlayıcısı olduğunu söylüyor. Albümün elektronik bir altyapısı olduğunu söyleyen Tüzün, ileride bir rock albüm daha yapacağının sinyalini veriyor. Ve artık kırmızı ile vedalaşacağının....

'Nazar boncuğu en büyük uğurum'
Bir uğurunuz var mı?
"Nazar boncuğu severim. Ayak bileğimde kullanıyorum."
En çok satın aldığınız ürünler neler?
"En çok makyaj malzemesi, ayakkabı, cilt bakım ürünleri ve kuaföre para harcıyorum."
Formunuzu nasıl koruyorsunuz?
"Düzenli olarak spor yapıyorum. Yoğun zamanlarda evde dans ediyorum, koşu bandında ve dambıllarla ter atıyorum. Hava çok soğuk ya da sıcak olmadığı zamanlarda da sahilde koşmayı tercih ediyorum. Fırsat bulduğum zamanlarda da yüzmeye gidiyorum."

Kırmızı, onun yüreğinden dökülüyor; şarkısı dilinden dökülse de... Bunun en büyük ispatı ise, 'Kırmızı' adlı albümünün ardından yeni albümüne 'Kıpkırmızı' adını vermesi Sibel Tüzün'ün... Bundan birkaç yıl öncesine kadar sadece sevdiği bir renk olan kırmızı, zaman içinde aklından kağıtlara süzülen hikayelerinde başrolü oynamaya başlamış... Hikayelerinde kullandığı gün batımı, şarap, kalp ve gül gibi tüm unsurların kırmızı olması, bir anda dikkatini çekmiş güzel şarkıcının. Ve ateşin, aşkın tutkulu rengi, bir anda hayatının ortasına oturuvermiş... Ardından da 'Kırmızı', bir şarkı olarak albümde yerini almış. Bundan sonra da bütün albümlerinde kullandığı bir renk haline gelmiş. Kırmızının kendisine yakıştığını düşünüyor ve bunun, onu sevenler tarafından da bunun onaylandığını söylüyor Tüzün... Bir avantajının da sahnede son derece dikkat çekici olduğunu söylüyor...

'TAMAMLAYICI BİR ALBÜM BU'
Neden ikinci albümde de kırmızıyı anafikir olarak aldığını ise şöyle anlatıyor: "Yeni albüm de kırmızı ile devam etti ve iki albüm birbirini tamamladı. Albüm çalışmaları devam ederken böyle bir düşüncemiz yoktu aslında. Ama 'Kırmızı' çıktıktan sonra hayatımda çok olumlu gelişmeler oldu. Örneğin şarkılarımdan bazılarının Yunanca'ya çevrilerek orada da dinlenmesi çok olumluydu. Şarkı yanı ağır basan bir albümdü Kırmızı. Yeni albümde de biraz dans versiyonları olsun istedik. Bu yüzden de Kıpkırmızı, Kırmızı'ın tamamlayıcı bir çalışması oldu. Herkes beni kırmızı ile artık bir bütün olarak algılıyor. Bu çok doğal çünkü albümlerin adı kırmızı, giysilerim kırmızı, kliplerim kırmızı... Tabii albümlerimin tanıtımı ve akılda kalıcılığı açısınadn avantajları da oldu bu fikrin bize."

BİR ROCK ALBÜM DAHA
Kırmızı çıktıktan sonra, şarkı Yunanistan'da gece kulüplerinde çalmaya başlamış. Böylece şarkının Yunanca'ya uyarlanması fikri doğmuş ve büyük beğeni toplamış. Ardından Yediveren Gülü ve Hakikaten adlı parçalar da çevrilmiş ve yeniden düzenlenmiş. Yedi yaşından bu yana müzikle içiçe yaşayan Sibel Tüzün, müzikte çok farklı lezzetler olduğunu ve bunların hepsinden büyük keyif aldığını söylüyor. 90'lı yılların başında pop müzik alanında hazırladığı ilk albümünün ardından rock müzik alanında bir albümle çıkış yapan güzel şarkıcı, rock albüm yapmanın büyük bir sürpriz olmadığını söylüyor. Müzikte renkliliğe olan inancının altını çizen Tüzün, yeniden bir rock albümü yapacağının sinyallerini veriyor. "Caz da yapabilirim. Müziğin türü, tarzı benim için önemli değil. Eğer yeni albümümün adını Kırkırmızı değil de başka bir şey koysaydım, tarzımın değiştiği düşünülecekti. Ama bu albümde de son derece elektronik bir altyapı var. Daha önce müzik yaşamımda rastlanmayan tınılar ve farklı vokal kullanımları var. Hem zaten bana kalırsa dinleyiciler de sevdikleri sanatçılardan, özellikle de benim dinleyicim benden cesaret bekliyor. Ben de yeterince cesaretliyim" diyor Tüzün. Kırmızı ile olan birlikteliğine yeni albümü 'Kıpkırmızı' ile nokta koymayı düşünüyor güzel şarkıcı. Ve Arinna Müzik'in ortağı olduğunu belirterek, dünya çapında yapılan ama henüz bizde denenmeyen şeyleri gerçekleştireceklerini söylüyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Prodigy konserinin bin bileti satıldı bile
 Yazı Tura bu cuma gösterimde
 Boğaziçi Cam Şenliği cumartesi günü başlıyor
 Harem Balesi evinde sergileniyor
 Komedi Filmleri Festivali'nde bugün
 Ajanda
 Haksız para kazandı, şimdi geri ödeyecek
 Porno izleyerek cilve yapmayı öğrenmiş
 En 'güzel' aktörler
 Bu oyun Guinness'e gider
 Arkadaşlarıyla sosyalleşiyorlar
 İstanbul Sinema Rehberi
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
 Mutlu bir çift olmak zor değil
HAKAN & UTKU
Zinaya muadil tanımlar
AKP, bu zinaya fena kafayı taktı.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Erişte söğüşlü kabak sufle...
Kepekli gıdalar kanserin ilacıdır
Kepekli gıdalar kanserin ilacıdır
Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer,...
Prof. Tuncer'den öneriler
Prof. Tuncer'den öneriler
Isırgan otu kansere iyi gelir mi?
Bunun henüz bilimsel...
40'ıncı yaşını böyle kutladı
40'ıncı yaşını böyle kutladı
Pop müziğin sevilen ismi Yonca Evcimik, 40'ıncı doğum gününü yakın...
Bayanların frikik mücadelesi
Bayanların frikik mücadelesi
Yaz geldi geliyor derken sonbahara girdik bile. Kış öncesi son bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.