kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir dakika göz atmadan geçmeyin
Bir dakika göz atmadan geçmeyin
Fırsatlar Dünyası
Kenan'ın son konseri
Liste 5

Bir dakika göz atmadan geçmeyin

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
Geçip giden günlerimiz içinde dakikalar yer alır. Biz aslında dakikaları yaşarız... Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Kim bilir belki kendimizi katabileceğimiz durumlar çıkar...

17 Eylül Cuma
Mangal keyfi
32 yıldır tamircilik yapan Kasım Usta, hiçbir yerde yapılamayanı yapıyor. Ana konuları: Şanzıman, diferansiyel, mekanik aksan ve fren. Arabaların markaları önemli değil. Müşteriler arasında avukatlar, şirket sahipleri, askerler ve esnaflar var. Bayan müşterileri ona çok güveniyor. Akşamları tamirci dükkanlarının çoğunun önünde mangallar yakılıyor. Kasım Usta, o anlarda oranın "Beyoğlu'ndaki meyhaneleri aratmadığını" söylüyor. Aynı sokaktaki çay ocağında çay 250 bin TL. Arabanız tamir edilirken seyredebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak Kasım Usta, tamir ettiği parçaların ayrıntılarını anlatıyor. Özen Oto. Hurdacının yanı. Maslak 100. Yıl Sitesi.

18 Eylül Cumartesi
Pazar günü konseri olan Nick Cave'den bir şarkı. Şarkının adı: Are You The One That I've Been Waiting For? Sözler: I've felt you coming girl, as you drew near / I knew you'd find me, cause I longed you here / Are you my destiny? Is this how you'll appear? / Wrapped in a coat with tears in your eyes? / Well take that coat babe, and throw it on the flor / Are you the one that I've been waiting for? Türkçesi: Bana yaklaştığında gelişini hissettim / beni bulacağından emindim çünkü burada seni özlüyorum / Yazgım sen misin? Bana bu şekilde mi görüneceksin? / Bir paltoya sarılmış, gözlerinde yaşlarla / O paltoyu alıp atacağız bebek / Beklediğim kişi sen misin? Not: Açıkhava Tiyatrosu.

19 Eylül Pazar
Kitabın adı:
Nihayet Bitti,
Yazarı: Peter Turrini,
Çeviren: Sibel Arslan Yeşilay, Avusturya Kültür Ofisi'nin katkılarıyla çıkan 56 sayfalık kitaptan 7 cümle: 1. Şimdi bine kadar sayacağım ve kendimi öldüreceğim. 2. Bine kadar saymak çok uzun sürecek. 3. Bedenimde Nietzschevari bir cinsel hastalığın ipuçlarını aradım; Hemingway gibi kafa çektim, sigaranın birini söndürüp birini yaktım ve Puccini gibi gırtlak kanserinden ölmeyi umdum. 4. Doktorlara hep travmatik çocukluk anılarımdan söz etmiştim; annemle babamı sevişirken izlediğimden, çocuklarını kan içinde kalana kadar döven çiftçiden, kurbağayı şişirmek için beni karnına çöp sokmaya zorlayan komşu çocuklarından, yatılı okul yıllarımda arkadaşlarım tarafından alay konusu olmamdan. 5. Karımı aldatıyor, yanımda öteki yatarken onu arayıp, biraz önce yanımdakine söylediğim sözlerle karımın gönlünü alıyordum. 6. İntihar için üretilen bütün teoriler yanlıştır. 7. Peki ya ateş ederken isabet ettirmeyip de ölmezsem, hepsi boşa giderse? MitosBoyut Tiyatro / Oyun Dizisi, Yayın tarihi: Eylül 2004 Not: Turrini, ülkesinde en çok tanınan ve eserleri en çok oynanan oyun yazarı.

20 Eylül Pazartesi
Devasa çay bahçesi. Müşterileri ağırlık olarak gençler. Çay 500 bin TL. Yazın Üsküdar halkının gözde mekanı. Gece 12'ye kadar açık. Okey, tavla gibi şakırtılı oyunlar yok. Sadece sohbet ve çay var. En önemli özelliklerinden biri, garsonların çok güler yüzlü olmaları. Korcan Çay Bahçesi. Hareme gelmeden solda. Kız Kulesi'ni geçince. Ayrıca Üsküdar Hacı Selim Ağa İlkokulu'nun karşısındaki Hünkar Börekçisi'nin çok lezzetli su böreği öğlenden önce bitiyor.

21 Eylül Salı
İstinye İskelesi'nin yanındaki çay bahçesindeki serçeler ve güvercinler çok evcil. Deniz kenarındaki masalarda oturunca yanınıza gelip ekmek kırıntıları ya da yediğiniz kaşarlı tosttan bir parça atmanızı bekliyor. Hatta avucunuzdan bile yiyorlar. Önce serçeler geliyor. Daha sonra güvercinler geliyor ve serçeler kenara çekiliyor. Ek bilgi: Aynı çay bahçesinin İzmir Lokması çok lezzetli. İskeleden saat 07.20'de Boğaz Hattı'nın vapuru geçiyor.

22 Eylül Çarşamba
Adı:
Nefti. Dünya yemekleri sunan bir restoran. Meksika böreği çok ünlü. Böreğin rengi pembe çünkü hamurunda salça var. Özel soslu bonfilesi çok lezzetli, 11 milyon TL. Restoranın kendi spesiyalitelerinden oluşan ordövr tabağı 8 milyon TL. Cafenin arkasında 4-5 masalı bir balkonu var. Balkon Tarlabaşı'na bakıyor. Yerler ve tavanlar tahtadan. Balkon kapısının sağındaki duvarda 45'lik bir plak asılı. Süslü Saksı Sokağı.

23 Eylül Perşembe
Topçu Reşit Sokak. Merdivenleri çıkıp sağa kıvrıldığında tam karşınızda.

Ahşap, cumbalı bir ev.
Tahtaları düz değil. Profilli. Eski. Hemen yanında evin birinci katının önü yol kenarı. Pek çok saksı pek çok çiçek... Ahşap evle birlikte sadelik ve yalınlıkla yaşayan bir nostalji olarak siyah beyaz fotoğrafı çekilebilir. Kanaat Lokantası'nı geçip yukarı doğru sağ kolda ilerlediğiniz caddenin adı: Selmani Pak Caddesi. İlerde sağda. Merdivenli sokak. Topçu Reşit sağınızdan başlıyor.Üsküdar.

Semra Aktaş

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Biz Gittik, Beğendik
 Brunch'lardan Brunch Beğen
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 ABD'yi altüst eden film
 Beyoğlu'nu yaşayın
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Biz Gittik, Beğendik
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Mevsimin ilk Türk filmi
 Kaçırılmayacak beş sergi
 Liste 5
 3 Eylül Cuma
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Sufiliğin özü ve anlamı
İbrahim Bey ve Kuran'ın...
Bosque'ye talip var
Bosque'ye talip var
Real Madrid'in hocası Camacho'nun yerine geçici olarak Garcia Remon...
Galibiyet hakkımızdı!
Galibiyet hakkımızdı!
Beşiktaşlı futbolculardan Carew, Okan ve Murat Şahin; derbi maçta...
Veziroğlu'nun zor seçimi
Kaçırılan 10 Türk işçisiyle, 160 milyon dolarlık yol 'iş'i arasında...
'Engel' tanımıyorlar
Japonya'dan özel olarak getirilen dokuma tezgâhı sayesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.