Sarmısaklı hindi lokma ızara
Elma sirkesi, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, sarmısak ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Etlerin bir yüzünü, keskin bir bıçakla uzunlamasına, iki sıra halinde ve çok derin olmadan kesin. Etleri hazırladığınız marinatın içine koyun. Üzerini streçle örtüp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Kalan zeytinyağını yağsız tavada ısıtın, etleri ilave edip, her iki yüzlerini arzu ettiğiniz kıvamda pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket hindi lokma ızgara * 2 çorba kaşığı elma sirkesi * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber * 2 tatlı kaşığı kimyon * 6 diş sarmısak (ince doğranmış) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı
|