kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tele kız çağırınca yakayı ele verdi
'Babam Tahran'da'
Ulucanlar'a Götürüldü

Telekız siparişi onu ele verdi

Aşiret baskınıyla Van polisinin elinden kaçırılan Hamit Bayram'ın yeri kadın istediği cep telefonundan saptandı.

VAN skandalının kilit ismi Mustafa Bayram'ın oğlu Ankara'da yakalandı. Polis, cep telefonundan yaptığı 'Alem yapalım' çağrısı sayesinde önce Bayram'ın adresini tespit etti.

'KEBAPÇI TİMİ' YAKALADI
KEBAPÇI
kılığına giren polis eve servis yaptı. Bayram'ın evde olduğu kesinleştirilince operasyon düzenlendi. 72 gün sonra yakalanan Bayram 'Babam Tahran'da' dedi.


Tele kız çağırınca yakayı ele verdi

Ankara'da kardeşinin kullandığı bir evde kalan Hamit Bayram, bir yakınına telefon açıp tele kız isteyince yerini belli etti Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu olan Hamit Bayram'ı uzun süredir arayan polis, zanlının izini sürmek için kebapçı kılığına girdi.

Van'da gözaltına alındığı polis karakolundan aşiretine mensup kişilerin silahlı baskını sonucu kaçırılan uyuşturucu kaçakçılığı zanlısı Hamit Bayram, dün sabaha karşı Ankara'da düzenlenen müthiş bir operasyonla yakalandı. Hamit Bayram'ın yakalanması için, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Bu ekip Bayram irtibat kurabileceği kişileri yakın takibe aldı.

TELE KIZ SİPARİŞİ VERDİ
Alaadin Çakıcı, Kürşat Yılmaz, Kasım Gençyılmaz gibi organize suç elebaşlarının yakalanmasında rol oynayan "kadın" faktörü Hamit Bayram'ın yakalanmasında da etkili oldu. Hamit Bayram, Ankara'da bir yakınından tele kız istedi. Bu talebi yerine getirilen Bayram'ın, Ankara Çankaya Birlik Mahallesi 58'nci sokak 5/5 no'lu adreste bulunduğu kesinleşti. Evin Ankara'da müteahhitlik yapan kardeşi Hişar Bayram tarafından kullanıldığı anlaşıldı.

KEBAPLAR EMNİYET'TEN
Hamit Bayram Ankara'da Çankaya Birlik Mahallesi'nde evde kaldığı sürece yakındaki bir kebapçıdan sık sık sipariş verdi. Bunu belirleyen emniyet yetkilileri, lokantayla irtibata geçti ve Hamit Bayram'ın kaldığı eve bizzat garson kılığındaki polisler kebap servisi yaptı. Polis, böylece Hamit Bayram'ın orda olup olmadığını kesinleştirdi. Operasyon önce arama kararı çıkarıldı ve görev alacak 100'e yakın polise çok gizli emir verildi. Çelik yelekli ve otomatik silahlı ekiplere, son ana kadar hedef açıklanmadı. Operasyondaki tüm polislerin cep telefonları kapattırılarak, dışarı bilgi sızması önlendi. Özel Tim de Birlik Mahallesi'ndeki evin etrafını sardı.

POLİS SİFON SESİYLE İÇERİ GİRDİ
Ekipler sabaha karşı, dairenin zilini çalıp, "Polis... Açın kapıyı..." diye bağırdı. Bir süre sonra, "bekleyin açıyoruz" diye karşılık aldı. Yaklaşık bir dakikalık bekleyişin ardından kapıyı açan Bayram'ın şoförü İsmail Zorlo, "Kimi arıyorsunuz" diye sordu. Polis, "Hamit Bayramı almaya geldik" deyince, Zorlo, "Burada öyle biri oturmuyor. Murat Gönül oturuyor. Bu da onun kimliği" diyerek bir kimlik gösterdi. Bu sırada bir sifon sesi duyan polis, kapıyı zorlayarak içeri girdi ve Hamit Bayram'ı yakaladı.

SAHTE KİMLİK GÖSTERDİ
Bıyığını ve saçını kestiği görülen Hamit Bayram'ın gösterdiği Murat Gönül adına düzenlenmiş kimliğin sahte olduğu belirlendi. Polisler Bayram'ın yakalandığı sırada uyuşturucu almış olduğunun tespit edildiğini söyledi. Zorlo'nun, Hamit Bayram'ın babası Mustafa Bayram'ın milletvekilliği döneminde makam şoförlüğünü yaptığı öğrenildi.

MÜTEAHHIT ARANIYOR
Hamit Bayram'ın Başbakan Erdoğan'ın Van'a gideceği gün yakalanması dikkat çekti. Bu arada Hamit Bayram'ın Ankara da saklanmasında yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle ünlü müteahhit Süha G.'de aranıyor. Hamit Bayram ve eski milletvekili Mustafa Bayram'ın eski şoförü İsmail Zorlo'nun yakalandığı evin, Süha G.'nin olduğu belirtildi. Süha G.'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kadir ERCAN-Göksel ÇAĞLAV

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Zehirli intikam
 Polis Müdürünün cinneti
 Saddam'ın kayıp şahini bulundu
 Tamek Bilgi İşlem Müdürü bıçaklandı
 Adli Tıp 'içeri' dedi AİHM saldı
 500 hastanın 21'i cezaevinde
 Balkanende: Türkiye üye olur
 Dış Basın
 İşte AK Parti'nin pazarlık maddeleri
 'Sadece ekmekle yaşar hale geldik'
 Üst düzey 'çöp toplama timi'
AHMET HAKAN COŞKUN
Duydunuz mu?
Sazanlara olta attım, kulislere kulak...
ÖMER ÇELİK
Başkasının acısı
Yaz bitip havalar serinlerken zamanın...
UMUR TALU
Yok öyle!
Bu dünya görüşünde, insan hayatına müdahalenin...
Yine hedef Kerkük
Etnik gerilimin arttığı Kerkük, bir ayda ikinci intihar eylemine...
Fransız gazeteciler 'patrona' rest çekti
Fransa'nın tek muhafazâkar gazetesi Le Figaro ve gazetenin patronu...
Kadıköy'ün Sultanı: 3-1
Kadıköy'ün Sultanı: 3-1
Osterc'in golüyle şoka giren F.Bahçe, Nobre (2) ve Deniz'le sonuca...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.