kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tel Afer'e yardım eli
Tel Afer'e yardım eli
Tel Afer'de ölü sayısı 56

Tel Afer'e yardım eli

Dışişleri Bakanlığı, ABD bombardımanı nedeniyle mağdur olan Tel Afer kentine 7 Tır yardım göndereceğini açıkladı. Bakanlık ayrıca kentte yönetimin Türkmenlere bırakılması gerektiğini vurguladı..

Türkiye'nin Irak'ın Telafer kentine göndermeyi düşündüğü ilk parti yardım konvoyunun, birkaç gün içinde bu ülkeye giriş yapması planlanıyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, konuya ilişkin olarak Amerikan makamlarıyla görüşmelerin yoğun şekilde devam etmekte olduğunu, aynı şekilde ilgili makamların da işbirliği içinde bu yardımın koordinasyonu konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek, dün bu konuda bir toplantı yapıldığını söyledi. Tan, ilk etapta Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından acil insani yardımın Ankara'da süratle hazırlanarak kısa süre içinde Habur sınır kapısından Telafer'e gitmek üzere Irak'a giriş yapabilmesi için gerekli tertiplerin alınmasının kararlaştırıldığını aktardı.

Sözcü Tan, şöyle devam etti: ''Yardımın geri kalan kısmının içeriğinin tespit edilebilmesinin ve ulaştırılmasının, bölgeye ve gelişmelere ilişkin olarak elde edilecek somut bilgilerin ışığında Türkiye Acil Yardım Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kurumlarımızla istişare halinde yardım operasyonunun sona ermesine kadar süreklilik arz edecek şekilde koordine edilmesi ve gerçekleştirilmesi hususlarında da bu toplantıda karar alınmıştır.''

Gönderilmesi planlanan yardım konvoyunun içeriğine ilişkin de bilgi veren Tan, konvoyun 2 TIR gıda, 2 TIR çadır, 1 TIR battaniye, 2 TIR su olmak üzere toplam 7 TIR, 2 acil yardım ambulansı, 3 haberleşme aracı, 1 personel taşıyıcı araçtan oluşmasının öngörüldüğünü belirtti.

Tan, bu çerçevede gönderilecek ilk parti acil yardım malzemesinin 450 aile çadırı, 3000 battaniye, 5000 kişiye yetecek miktarda gıda ve su ihtiyacını karşılayacak kapasitede olacağının hesaplandığını kaydetti. Yardımın içeriğinde acil sağlık yardımı için gerekli pansuman malzemesi ve gereçlerinin de bulunacağını ifade eden Tan, her bir gıda rasyosu paketinin çay, şeker, bebekler ve yetişkinler için bisküvi, un, yağ, helva, makarna, pirinçten oluşmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Tan, yardım konvoyunda, personel olarak 14 şoför, 3 teknisyen, 2 doktor ve 2 hemşireden oluşan 4 sağlık görevlisi ve ayrıca yardımın dağıtımında yer almak üzere ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan
15 kişilik bir ekibin bulunmasının planlandığını söyledi. Bu arada edinilen bilgiye göre, ilk parti yardım konvoyunun Irak'a 17 Eylül'de giriş yapması planlanıyor.

TELAFER'İN İDARESİ

Sözcü Tan, Telafer'in idare ve güvenliğinin kime teslim edileceğine ilişkin bir soru üzerine, Telafer'in bir Türkmen kenti olduğunu hatırlatarak, ''dolayısıyla idare ve güvenliğin kime teslim edileceği bellidir'' diye konuştu.

Kentin idaresinin zaten önceden de yerel Türkmenlere ait olduğuna dikkati çeken Tan, beklentilerinin de bu yönde olduğunu kaydetti. Tan, bir başka soru üzerine, sivil ve askeri makamlara ulaşan bilgilere göre Telafer'deki operasyonun tamamen durduğunu, geriye dönüşlerin de başlamış durumda olduğunu bildirdi. Dışişleri Sözcüsü Tan, Telafer ve o bölgedeki gelişmelere duydukları hassasiyet çerçevesinde konuyu ele aldıklarını belirterek, bölgedeki gelişmelere göre, gereken önlemlerin alınacağını ve ilave
girişimlerin yapılacağını söyledi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ve 'devrim' başladı
 AB rest çekti zina kalktı
 AKP'li vekilden 'eş'e tazminat
 Kadınlar Meclis'e Yürüdü
 'Dostluğumuzun önemini bilin'
 Hatemi'nin mesajını Sezer'e iletecek
 Okul projesi açık artırmada satılıyor
 Bartholomeos'a babalık davasını hâkim reddetti
ERDAL ŞAFAK
Yasalar ve davalar
Bir önerimiz var; Türk Ceza Kanunu...
MAHMUT ÖVÜR
Yeni çağın İstanbul'u doğuyor
İstanbul, sıkıntıları...
YAVUZ DONAT
Tayyip beyin "duruşu..."
Dün Meclis'e gittik...
Sahte kredi kartı vurgunu
Kart Merkezi’nden vatandaşların kredi kartı şifrelerini öğrenerek...
Bana şimdi kim sarılacak?
Küçük Salih karşıdaki annesinin yanına gitmek için yola fırlayınca,...
Ordu farklı bir duruşa kendini hazırlamalı
Ordu farklı bir duruşa kendini hazırlamalı
AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Genelkurmay Başkanı Dick Berlijn,...
Irak'ta bir Türk serbest 3 Türk ise halen kayıp
Irak'ta bir Türk serbest 3 Türk ise halen kayıp
Irak'ta iki ay önce kaçırılan Türk vatandaşı Aytullah Gezmen'in...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.