kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
  » Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Modanın başkenti yıldızları buluşturdu
Milano'dan ünlüler geçti

Yeni Mercedes A Serisi'ni internetten seçilen 800 talihli Avrupa yollarında test etti. Yaklaşık bin 200 kilometre yol kateden sürücüleri Milano'da büyük bir şov bekliyordu. Ünlü modacı Armani ve şarkıcı Christina Aguilera, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

***

Modanın başkenti yıldızları buluşturdu

Yeni Mercedes A Serisi'ni özel olarak seçilen 800 sürücü Avrupa'da test etti. Talihliler farklı farklı şehirleri gezip, Milano'daki şova katıldı. SABAH bu geziyi sizler için izledi.

İnternet aracılığıyla 24 ülkeden 500 bin kişi arasında seçilen 25-45 yaş arasındaki 800 şanlı sürücü, Mersedes'in yeni "A Serisi" 400 adet otomobilini Avrupa yollarında test etti. Lüksemburg, Stuttgart, Frankfurt, Münih, Innsbruk, Zürich, Cenova, Lyon ve Barselona'dan aynı anda başlayan ve 4 gün süren "Kendi Yıldızını Takip Et" A Serisi Yıldız Turu, Milano'daki Guisseppa Meazza Stadyumu'nda son buldu. Türkiye'den Mercedes'in yeni A Serisi'ni test etmek üzere seçilen 6 genç, Frankfurt'tan hareket etti. İkişer kişi olarak yeni A serisi ile günde ortalama 300 kilometre yol kateden gençlerin bin 200 kilometrelik test sürüşü, İtalya'nın Milano kentinde sona erdi. Yaklaşık bin 200 kilometreyi 4 günde kateden sürücüler, Milano Serzesco Şatosu'nda yapılan gecede yorgunluk attı. Türk ekibinin A Serisi Yıldız Turu, Frankfurt'tan başladı. Frankfurt'ta birinci günün akşamı, Main nehri kıyısındaki The Westhafen Tower'da katılımcılara akşam yemeği verildi. Main nehri nedeniyle "Mainhatten" olarak da nitelendirilen Frankfurt'taki 99 metre yüksekliğindeki iş merkezinin camla kaplı, tüm kentin havadan kuşbakışı görülebildiği kubbesindeki akşam yemeğine ünlü Alman tenisci Boris Becker ile Türkiye'den basketbolcu Hidayet Türkoğlu katıldı.

Birçok ülke geçildi
Sabah erken saatlerde Frankurfurt'tan hareket eden sürücüler yaklaşık 300 kilometrelik bir yolculuk sonunda, İsviçre'nin Bassel kentine ulaştı. İsviçre'nin saat ve ilaç şirketleriyle tanınan Bassel kentinde, Avrupa çapında üne sahip Sarassani Sirki'nin sahibi Andre Sarassani ile Wenkenhof binasında akşam yemeği yenildi. Dededen sirk işletmeciliği yapan Andre Sarassani, katılımcılara bir gösteri sundu. Konuklara, Sarassani sirkinin tarihçesi anlatıldı. Ertesi gün yine yıldız turu başladı. Göz alabildiğinde uzayan üzüm bağları ve yeşilikler arasında İsviçe'nin Lozan kentine ulaşıldı. Olimpiyat Müzesi'ndeki akşam yemeğine Uluslararası Olimpiyat Komitesi İkinci Başkanı eski ünlü eskirimci Dr. Thomas Bach, ünlü buz patenci Katharina Witt ile Türkiye'den yüzücü Derya Büyükuncu katıldı.

Özel şovlar yapıldı
Olimpiyat tarihinin yeraldığı, Olimpiyat şampiyonların kıyafetlerinin sergilendiği müzede, Türk ekibi ünlü buz patenci Katharina Witt ve Derya Büyükuncu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra ise Lozan'dan hareket eden sürücüler, yüksek tepeleri tepelerden, ormanlardan geçerek yeşillikler arasında yaklaşık 400 kilometre yol katettikten sonra İtalya sınırını geçerek Milano'ya ulaştı. Avrupa'nın 9 ayrı kentinden hareket eden Mercedes'in yeni 400 adet A Serisi otomobil ve 800 sürücüsü Milano'daki Guisseppa Meazza Stadyumu'nda buluştu. "Kendi Yıldızını Takip Et" A Serisi Yıldız Turu'nun son gününde Milano'daki kısa bir dinlenmeden sonra Sforzesco Şatosu'nda, Mercedes yetkilileri, Christina Agiulera, Giorgio Armani, Boris Becker'in katıldığı bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısına Christina Aguilera, Giorgio Armani, Boris Becker el ele tutuşarak birlikte geldi. Akşam olduğunda 14. yüzyıldan kalan, Leonardo Vinci'nin son akşam yemeği tablosunu yaparken ilham aldığı Serzesco Şatosu'na, önce Mecedes'in yeni A Serisi otomobilini test eden sürücüler katıldı.

Ünlüler geçidi
Ardından da birer birer ünlüler gelmeye başladı. Serzesco Şatosu'nun önünde park eden Mercedes araçlarından inen ünlü konuklar, kırmızı halının üzerinden geçerek gazetecilere poz verdi, yeni A Serisi'ni otomobilini imzaladı. Serzesco Şatosu'nun girişindeki otomobili, Christina Agiulera, Boris Becker, Giorgio Armani, ünlü ralli pilotu Nicki Lauda, Türkiye'den konuk Sertap Erener imzaladı. Kokteylin ardından konuklar, ünlü İtalyan modacı Giorgio Armani'nin Sonbahar/Kış 2004 koleksiyonu defilesini izledi. Defilenin hemen ardından da Christina Agiulera bir konser verdi.

Veli SARIBOĞA-MİLANO

DİĞER OTO FİNANS HABERLERİ
 Vade yeniden 4 yıla çıktı aylık taksit miktarı düştü
 2005 model Skoda Fabia makyaj geçirdi, satışa çıktı
 Shell akademiden 13 bin kişi mezun
 Onda 225 beygirin gücü var!
 6 Türk de Milano'daydı
 Mitsubishi Colt 24 milyarlık etiketle Türkiye yollarında
 Carlos, Türkiye'yi yakından tanıyor
 Modifiye şenliği yarın start alıyor
 Birmot, Ulusal Kalite Ödülü'nde sona yaklaşıyor
 Demir Bükey şimdi de makam şoförlerini eğitecek
 Dört kişilik 'şirin'
 Devlerin Avrupa köprüsü olacağız
 Nissan stratejisini Türkiye'de belirledi
 Bosch'ta bayrak değişimi: Karakaş yeni genel müdür
 Her zaman otomobil mi suçlu olacak?
 Sonbahar kampanyaları sizi oto sahibi yapacak
 Türkiye'nin en iyi satış danışmanı Ankara'dan
 Nissan yeni silahları için 2 motor geliştirdi
 Ağır kamyonla Türkiye turu
    Otomobil Yazarları
    Otomobil Dünyası
  » Oto Finans
METE TANSU
Kadınlar sektöre damgasını vuracak
Otomotiv sektöründe...
Sahte kredi kartı vurgunu
Sahte kredi kartı vurgunu
Kart Merkezi’nden vatandaşların kredi kartı şifrelerini öğrenerek...
Bana şimdi kim sarılacak?
Bana şimdi kim sarılacak?
Küçük Salih karşıdaki annesinin yanına gitmek için yola fırlayınca,...
3 büyükler arka çıktı
İspanya-Fransa-Almanya zirvesinden çıkan sonuç: Raporda olumlu...
Bağdat kana doymuyor: 47 ölü
Kanlı eylemlerin ve çatışmaların arkasının kesilmediği Irak, dün son...
Ve 'devrim' başladı
AB için son ödev olan yeni TCK'ya start verildi. AKP ve CHP, özgürlükleri ortak...
AB rest çekti zina kalktı
AB'nin tepkisine partililer de eklenince AKP CHP ile anlaşıp, zinayla ilgili...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.