kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
PARAYI GERİ VERECEĞİZ Kapalıçarşı esnafını dolandırdıkları iddia edilen Hacı İbrahim Sarıbek ile Engin Çolak, kimseyi dolandırmadıklarını belirterek, “Parayı Libyalı bir ortağımızın cezaevine girmesiyle batırdık. Toplam 100 kilo altın ile 2 trilyon borcumuz var. Bu parayı geri vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştular.
Çarşı batığın peşinde

Kapalıçarşı'yı sarsan dolandırıcılık, savcılığa yapılan suç duyurusu ile yeni bir boyut kazandı. Daha önce Engin Çolak ve Ramazan Kurşun tarafından dolandırıldıklarını söyleyen esnaf, şimdi Hacı İbrahim Sarıbek ve Naşit Sarıbek'ten şikâyetçi.

Kapalıçarşı'yı sarsan dolandırıcılık mağdurların savcılığa yaptığı suç duyurusu ile yeni bir boyut kazandı. Önceki gün açığa çıkan olayda Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan pek çok kişinin Ataberk Kuyumculuk'un sahibi Engin Çolak ve Ramazan Kurşun tarafından dolandırıldığı ileri sürülmüştü. Ancak yaklaşık 15 milyon dolar değerinde 700 kilo altınını dolandırıcılara kaptıran mağdurlar savcılığa kendilerini asıl dolandıranların Hacı İbrahim Sarıbek ve Naşit Sarıbek olduğunu bildirdi.

ATABERK PARAVAN MI?
Önceki gün gazetelere yansıyan olayda Ataberk Kuyumculuk'un sahibi Engin Çolak ile ortağı Ramazan Kurşun'un Kapalıçarşı'daki kuyumcu esnafının 9 milyon dolar değerindeki 700 kilo altınını dolandırdığı ileri sürülmüştü. Hakkındaki iddialar ile ilgili açıklamalar yapan Ataberk Kuyumculuk'un sahibi Engin Çolak, "Libyalı ortağım cezaevine girince battım borçlarımı ödeyemedim" dedi. Ataberk Kuyumculuk'u 1999 yılında kurduğunu ve sadece 2002 yılında Libya'ya 15 milyon dolarlık altın ihracatı gerçekleştirdiğini kaydeden Çolak şunları anlattı: "İşleri büyütmek için Libyalı Şükrü Sahil ile ortak olmaya karar verdik. İkinci bir imalathane daha kuracaktık. 1.5 milyon dolarlık bu yatırımın 750 bin dolarını verecek geri kalan masrafları da ortak ödeyecektik. Ancak Sahil'in cezaevine girdiğini öğrendim. Neden girdiğini öğrenemedim ama sonuçta bize göndermesi gereken paraları göndermedi. Bütün hepsini cebimden ben karşılayınca da battım. Ama borcum söylenildiği gibi değil. Sadece 100 kilo altın borcum var. O da 2 trilyon lira eder. Onları da ödeyeceğim. Bunun haricinde Garanti Bankası'na 1.3 milyon, Yapı Kredi'ye de 280 bin dolar kredi borcum var."

SAVCILIKTA BAŞKA İSİM
Ataberk Kuyumculuk'a para kaptıranlar ise dün soluğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in yanında aldı. Mağdurların savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde dolandırıcı olarak Engin Çolak'ın değil, Hacı İbrahim Sarıbek ile kardeşi Naşit Sarıbek'in isimleri yeraldı. Zanlılara 5 kilo altın kaptırdığını ve darp edildiğini ifade eden mağdurlardan İlhami Taş, "Asıl suçlu Hacı İbrahim Sarıbek. Üstelik aynı yöntemle 8 ay önce de piyasayı 180 kilo altın dolandırdılar. Hep aynı oyunu oynuyorlar. Birilerine şirket kurdurup kendileri perde arkasında kalarak dolandırıcılık yapıyorlar" dedi.

BABA DEĞİL MAĞDURUM
Basında ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında Ataberk kuyumculuğun arkasında ülkücü mafya babası olarak yansıyan Hacı İbrahim Sarıbek sorulara şu yanıtları verdi: Mafya babası olduğunuz söyleniyor doğru mu? - Hayır ben ülkücü mafya babası değilim sadece çocuklarımın babasıyım aynı zamanda 30 yıldır kapalıçarşıda işadamıyım. Beş ülkü ocağını finanse ettiniz mi? - Hayır kesinlikle ülkücülerle hiçbir bağım sözkonusu olamaz tanımam kimseyi. Sedat Peker'i tanır mısınız? - Bir iki defa adamını gönderdi. Alışveriş yaptı. Onun dışında kendisiyle ticari hiçbir ilişkim olmadı. 2003 yılında Ataberk Kuyuculuğa yüzde 50 ortak oldum. Ancak iki ay sonra ayrılmak istedim ama, o dönemde Ataberk Kuyumculuk Garanti Bankası Çemberlitaş şubesinden 1.3 milyon dolar kredi almıştı. Ben de bu krediye kefil olmuştum. Daha sonra Florya'daki ailemle oturduğum villam ve kızımın ve benim arabam arabam gitti.

100 KİLO ALACAĞIM VAR
Şimdi Mafya babası değil ben de mağdurum. Ve Kapalıçarşı usulü bu şirketi bir şekilde ayakta tutarak herkesin borçlarını ödemesi için Engin Çolak'a yardım edeceğiz. Şu anda benim 100 kilo altın alacağım var.

Abdurrahman ŞİMŞEK

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sahte kredi kartı vurgunu
 Bana şimdi kim sarılacak?
 Mustafa sanki yer yarıldı da içine girdi
 Ogün'ün yeğeni patron kurbanı
 Annemi çok özledim
 Kuyumcu ustası öldürüldü
 160 ton patlayıcı madde ele geçirildi
 Polise sığındı
 İlginç yöntem!
 Sehpadan eroin çıktı
 Oto çetesine özel ekip
 Alo SABAH İstanbul
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
 DİKKAT! İstanbul'da bu yollar onarımda
MEHMET BARLAS
Hatalarımızı marifet gibi sunmak tarihe bile...
İLKER SARIER
Taciz var mı taciz?
Reha Muhtar'ın Türk medya...
REFİK DURBAŞ
Tire Kutsan anıları...
70'li yılların sonları olmalı...
SAVAŞ AY
Masalı bozan İstanbul Masalı
"Ülkemizde kalitesizliğe...
SAİT GÜRSOY
Gençlere destek olun...
Artısıyla eksisiyle yeni bir...
HINCAL ULUÇ
Bazı fikirler linç edilir!..
Kazım Kanat çok...
EMRE AKÖZ
Devlette mi çalışmalı yoksa özel sektörde mi?
Daha önce...
Daum şapkadan tavşan çıkarabilir
Daum şapkadan tavşan çıkarabilir
Alman hoca, sahaya çıkacak 11 konusunda oyuncularına bile renk...
Derbi alarmı
Derbi alarmı
Futbolculara demeç yasağı kondu. Kamp maçtan iki gün önce başlayacak.
Ve 'devrim' başladı
AB için son ödev olan yeni TCK'ya start verildi. AKP ve CHP,...
AB rest çekti zina kalktı
AB'nin tepkisine partililer de eklenince AKP CHP ile anlaşıp, zinayla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.