kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
F.Bahçe yener

Feyyaz Uçar geçen yıl iki kez oynadıkları Sparta Prag'ı SABAH'a anlattı: "Poborsky ve Zelenka'yı kontrol eden, yüksek tempolu bir Fener, seyirci desteğiyle Sparta Prag'ı aşar. Kaleci Blazek'in sektireceği toplara dikkat".

F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde yarın konuk edeceği Çek ekibi Sparta Prag geçen sezon da Beşiktaş'ın rakibi olmuştu. Siyah-beyazlı takımda Lucescu'nun yardımcısı olarak görev yapan antrenör Feyyaz Uçar, grupta bir kere yenip, bir kere de yenildikleri Sparta Prag'ı SABAH'a analiz etti. İşte Uçar'a göre F.Bahçe'nin rakibi Sparta Prag: "Sparta Prag'ın kadrosunda büyük değişiklikler var. Bizim maçlarda oynayan ve çok yetenekli bir defans oyuncusu olan Hübschman'ı Shakhtar Donetsk'e verdiler. Orta sahada Nemec de artık yok. Yine etkili bir forvet olan Kincl, Rapid Wien'e gitti. Liberoları Johana da sakat. Geçen sezonki iskelet bozulmuş ancak oyun sisteminde değişiklik yok. Yine 4-4-2 oynuyorlar. Ön liberodaki Kovac, Johana'nın yerine liberoya çekilmiş. Yanında da Homola var. Sağ kanat yine Pergel gibi iyi bir defans adamına emanet. İki kanat oyuncusu sistemli olarak hücuma çıkıyor. Biri ileri çıkınca, diğeri kesinlikle yerini boşaltmıyor.

Zelenka ihmale gelmez
Solda ise Labant yok. Yerine Cech oynayabilir. Orta sahada Kovac'ın boşluğunu Sivok doldurabilir. Ama burada dikkat edilecek isim Zelenka. Bizim maçlarda serbest oynamış ve çok etkili olmuştu. Kısa boylu, çabuk ve kolay adam eksilten bir oyuncu. Orta sahadan gelip, çok kolay gol pozisyonuna girebiliyor. Dikkat! Sparta Prag'ın beyni tabii ki Poborsky. Sakatlığından dolayı milli maçta Hollanda'ya karşı yoktu ama F.Bahçe maçında büyük ihtimalle oynayacak. Tecrübesi ile takımın lideri. Oyunu istediği gibi yönlendirip, tempoyu ayarlıyor. Orta sahada istediği gibi oynuyor. Sağda, solda veya ortada topla buluştuğunda da takım da ona göre hücuma yerleşiyor.

Poborsky bire birde süper
Bu özellikleri Poborsky'i adam markajı ile tutulması zor bir isim haline getiriyor. Mutlaka alan savunması ile durdurulmalı. Alacağı pozisyona göre karşısındaki futbolcunun ona dikkat etmesi gerek. Ancak kesinlikle çabuk oyuncular ile tutulmalı. Çünkü ağır rakipleri hemen ekarte edip, rakibin oyun düzenini alt üst edebiliyor. İki bek de ona dikkat etmeli ve bire bir pozisyonlar yakalaması önlenmeli. Çünkü ters alandan içeriye yaptığı topsuz deparlarla pozisyona giriyor. 2-1 kaybettiğimiz maçta da bize böyle bir gol atmıştı. Bu yüzden bekler onu mutlaka takip etmeli ve topla arasına girmeli. Forvette ise Pacanda ve Tomas Jun var. Bir de çok kuvvetli bir fiziğe sahip olan Medunna. 1.91 boyundaki bu oyuncunun da altını çiziyorum..

Disiplin şampiyonu
Sparta Prag'ın kadrosu çok geniş değil. Sorunları genelde takım içindeki oyuncuların yerlerini değiştirerek çözüyorlar. Maddi zorluklar ve fazla oyuncu yetişmemesi de bunu mecbur kılıyor. Ancak fizik güçleri ve oyun disiplinleri tek kelime ile muhteşem. Topu çok iyi çevirip, rakibi sinirlendirebiliyorlar. Skor ne olursa olsun aynı ciddiyetle oynuyorlar. F.Bahçe'nin bu maçta kişisel hatalara fazla güvenmemesi lazım. Alex, Tuncay, Serhat gibi oyuncular topla rakibin üstüne gidip, rakibi hataya zorlamalı. Son maçlarda yedek kalan Nobre de mutlaka oynamalı. Çünkü çok koşup, defansın dengesini bozacak bir forvet şart.

Tatlı-sert oynamalı
En zayıf yönleri kalecileri Blazek. Özellikle yer toplarında zayıf. Topu genelde sektiriyor. Bu yüzden rakip ceza alanında çok uyanık olmak ve sekecek topları iyi takip etmek gerek. Bunu Nobre çok iyi yapar. F.Bahçe Poborsky ve Zelenka'yı kontrol edip, tempoyu da yüksek tutarsa, seyirci avantajıyla Sparta'yı yener. Tatlı-sert bir futbol da şart."

FATİH DOĞAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Daum'dan beş emir
 Büyük lokma ye
 Müdahale ederiz
 Havaya girmeyin
 Temizlik sözü
 Nihat ikiye böldü
 Emre, Werder'e karşı
 İbo'ya vize yok
 Atagün coşkusu
 Şampiyonluk treni
 Gary Neville bir ay yok!
 4X4'lük federer
 Krajicek abisinin izinde
 Günün İçinden
 Süper Lig panoraması
KAZIM KANAT
Krallar palyaço olmaz
Her ölüm yıldönümünde özlemle...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Aurelio'ya destek
Fenerbahçe yarın gece Şampiyonlar...
MURAT DEMİRYAS
Sevgi kurtarır
Sezon başlamadan, 28 Nisan 2004'te Spor...
HASAN SAYDAM
Kerküklüm ve Shade
Bugün Ankara da dokuz koşu var. İlk...
Avrupa'nın yarısı bu nüfusa yetişemiyor
Avrupa'nın yarısı bu nüfusa yetişemiyor
Bir çok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla öğrenci, dün eğitim...
Böyle giderse Irak'ta işbirliğimiz sona erer
Böyle giderse Irak'ta işbirliğimiz sona erer
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Telafer'deki...
Haydutlar kaçırmaya kalktı!
Haydutlar kaçırmaya kalktı!
Catherine Zeta Jones, kendisini ölümle tehdit eden "sapık"tan sonra...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.