kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlkokul mezunu ünlüler para basıyor
İlkokul mezunu ünlüler para basıyor

Magazin dünyasının zirvesinde olan ve milyonlarca hayranı tarafından taklit edilen birçok ünlünün ilkokul mezunu olduğunu biliyor muydunuz?.

Onlar Türkiye'nin en çok konuşulan, en medyatik isimleri. Yaptıkları, konuştukları ve giydikleriyle olay olan bu isimler, sürekli gündemde kalmayı başarıyor. Öyle ki fanatikleri onlarla yatıp, onlarla kalkıyor, onları yakından takip ve taklit ediyor. Herkesin hayranlık duyduğu bu isimler kazandıkları paralarla da adeta dudak uçuklatıyor. Şimdiki yaşamlarının aksine çocuklukları yoksulluk ve acı ile dolu. Magazin aleminin zirvesinde olan bu isimlerin ortak özelliği ise ilkokul mezunu olmaları. Güzide Duran'dan Petek Dinçöz'e, Ebru Gündeş'den Sibel Can'a kadar birçok ünlü okul yüzü görmemiş... Ancak onlar sanat yaşamlarıyla birlikte kendilerini geliştirip, yetiştirmenin haklı gururunu taşıyorlar.

DOĞUŞ
Gerçek ismi Orhan Baltacı olan Doğuş, diğer sanatçılar kadar şanslı değil. İlkokul 3'ten terk olan Doğuş, küçük yaşta cezaevi ile tanıştı. Gençliğinin büyük bir kısmını cezaevinde geçiren ünlü şarkıcı bu dönemde müziğe yöneldi. Bir şarkıyla ünlü olan Doğuş, şimdi genç kızların gözdesi.

EBRU GÜNDEŞ

Muhteşem sesiyle sahnelerin en başarılı sanatçısı olan Ebru Gündeş de genç yaşına rağmen kendini çok iyi yetiştirip eğiten sanatçılar arasında. İlkokul bittikten sonra konfeksiyon işçisi olarak çalışmaya başlayan Gündeş, sanat dünyasına da küçük yaşlarda girerek büyük ses getirdi. Başarılı sanatçı, kendini her geçen gün daha da geliştiren ünlülerden.

SİBEL CAN
Ünlü şarkıcı, ailesinin ekonomik yetersizliğinden dolayı 12 yaşında okulu bırakarak, sahneye çıkmaya başladı. Küçük yaşta sahne aldığı Maksim, bu yüzden birkaç günlüğüne kapatılmıştı. Her şeye rağmen kendini geliştirmeyi ihmal etmeyen Sibel Can, şimdilerde iyi derecede İngilizce konuşuyor. Politikadan, güncel olaylara kadar fikir beyan etmekten çekinmeyen Can, artık üniversite mezunlarına bile taş çıkaracak bilgiye sahip.

GÜZİDE DURAN
Amerika'da 'Guzi' olarak tanınan ve şimdilerde ana dili gibi İngilizce konuşan ünlü manken Güzide Duran, kendini yetiştirmeye devam ediyor. Ailesinin maddi yetersizliğinden dolayı Mersin Mobil Ortaokulu 3'üncü sınıftan ayrılan başarılı manken, eğitimini yarıda bırakarak tezgahtarlık yapmaya başlamıştı.

MUAZZEZ ERSOY
Gerçek ismi Yıldız olan sanatçı, taksi şoförü bir babanın kızı. Okumaya meraklı olan Ersoy, ortaokul bitikten sonra Taksim Lisesi'ne kaydını yaptırdı. Ancak daha birinci sınıftayken ailesinin isteği üzerine evlenerek eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Ersoy, eğitimini yarıda bırakmış olmanın burukluğunu yaşıyor.

PETEK DİNÇÖZ
Sahnelerin en gözde şarkıcısı olan Petek Dinçöz, kırdığı potlarla da oldukça ünlü. Cumhuriyetin kuruluş tarihini bile bilmeyen Petek, bunu vitamin eksikliğinden oluşan unutkanlık hastalığına bağlamıştı. Güzel şarkıcı şimdilerde lise diplomasını dışardan almak için uğraşıyor.

YILDIZ TİLBE
Yorumculuğunun yanı sıra söz yazarı kimliğiyle de ön planda olan Yıldız Tilbe, iyi şarkıcı olmanın yolunun sadece konservatuvar okumaktan geçmediğinin iyi bir örneği. Rahmi Balaban ilkokulu mezunu olan Tilbe, eğitimini sürdürmeyerek konfeksiyon ve atölye işçisi olarak çalışma hayatına atılmış.

GÜLŞEN YÜKSEL MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Kimi başaramadı kimi sıkılıp bıraktı
 Dünya sosyetesi bu defilede buluştu
 Heidi Klum en seksi
 Ünlüleri hiç böyle görmediniz
 Sırada Bill Gates var
 Yasemin yazar oluyor
 Beckham çifti boşanıyor
 Ünlü şarkılar artık reklamlarda!
 Göçer ayakta alkışlandı
 Megahit'in galibi İtalya
 Hayır işi için podyuma çıktı
Bağımsız tasarımcılar markalara tarz katıyor
Bağımsız tasarımcılar markalara tarz katıyor
Büyük firmaların bağımsız tasarımcılarla yaptığı çalışmalar, Türk...
Gözyaşlarımı tutamıyorum madem o zaman nedenini de anlatmalıyım
Gözyaşlarımı tutamıyorum madem o zaman nedenini de anlatmalıyım
'Bu ilişkinin içinde olmamalıyım' deyip de kurtaramıyorsan kendini...
Türk Ceza Kanunu Tasarısı
Türk Ceza Kanunu 14 Eylül 2004'te TBMM'de son şeklini alacak. 78 yıl...
Bağımsız Türkiye Komisyonu Raporu, Eylül 2004
Giriş
"Aralık 2004'te toplanacak Avrupa Birliği Konseyi,...
Bilişim Dünyası 2004
Avrasya'nın en büyük bilişim fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, 31 Ağustos...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.