kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bağımsız tasarımcılar markalara tarz katıyor
Bağımsız tasarımcılar markalara tarz katıyor

Büyük firmaların bağımsız tasarımcılarla yaptığı çalışmalar, Türk modasının gelişimi için son derece önemli. Hakan Yıldırım'ın İpekyol, Arzu Kaprol'ün Network ile yaptığı çalışmalar gibi Beymen ile Alev Ciliv'in ortaklığı bu birlikteliğin önemini gözler önüne seriyor.

Yağmurlar, soğuklar başladı... Daha sıcak günler olacaktır elbette ama yine de yaz bitti. Sizleri bilmiyorum ama ben geride bıraktığımız yazdan hiçbir şey anlamadım. Artık mevsimler de değişti. Özellikle İstanbul'da yaz boyunca, sayılı sıcak gün geçirdik. Aslında bu yoğun iş temposu arasında, iyi ki çok uzun süre sıcak günler yaşamadık. Ama bildiğimiz dört mevsimi yaşayamıyoruz artık ve doğanın dengesinin bu kadar bozulması, bizler bir tarafa, gelecek nesiller için endişelendiriyor beni... Değişim her an yaşamın bir parçası. Sadece mevsimler değil değişen. Bu hafta da Beymen bünyesindeki Beymen Club'ın yeni sezon koleksiyonundaki değişimden söz etmek istiyorum. 1985 yılında sektörde yerini alan, şık ve kaliteli çizgisini koruyan Beymen Club 2004-2005 Sonbahar-Kış koleksiyonu, tasarımcı Alev Ciliv tarafından hazırlanmış. Moda sektöründe büyük firmaların tasarımcılarla ortak çalışmalar yapmasının her açıdan olumlu sonuçlar getirdiğini düşünüyorum.

YENİLİKÇİ KADINA HİTAP EDİYOR
1972 İstanbul doğumlu olan Alev Ciliv, Milano Maragoni Design Akademisi'nde eğitimini tamamlamış. 1994 yılında Beymen Akademia yarışmasında birincilik ödülünü kazanmış ve iki sezon üst üste kendi ismi ile koleksiyonları Beymen'de satışa sunulmuş. İki yıl boyunca David People koleksiyonlarını hazırlamış ve ardından serbest çalışmaya başlamış. Yurtiçi ve yurtdışında birçok farklı firmanın koleksiyonlarını hazırlıyor Ciliv. Bunun dışında kendi adını taşıyan koleksiyonları Nişantaşı'ndaki butiğinde sergileniyor. Alev Ciliv, tarzı olan, kaliteye önem veren yenilikçi kadına hitap etmeyi amaçlamış. Tasarımlarını İtalya'da özel üretilmiş kumaşlardan, ipliklerden hazırlıyor ve her birinden 1-2 tane var. Ayrıca kişiye özel tasarımlar da yapıyor. Alev Ciliv'in Beymen Club için hazırladığı koleksiyona gelince. Koleksiyonu inceleyince farklı bir çizgi fark ediyorsunuz. Üç temadan yola çıkarak farklı ürünler tasarlanmış. Siyah, füme, kahve, kemik ve kiremit tonlarının kullanıldığı, çalışan kadına ve erkeğe yönelik tasarımlarda kuplar ve aksesuvarlardaki farklı yaklaşım hissediliyor. Genç, dinamik, fonsiyonel silüetler düşünülmüş koleksiyonun tasarımlarında. İkinci bir grup ise mavi, pembe, kemik, bej tonlarında yaratılan spor çizgiler. Kalın atkılar, bereler, hacimli kabanlar sofistike zevklere hitap ediyor. Diğer bir grup ise baharat renklerin hakim olduğu, etnik ve spor ürünler. Turuncu, kahve, yeşil ve kiremit tonları kombin edilmiş, jeanler ise tamamlayıcı parça olarak kullanılmış. Beymen Club'ın daimi müşterileri, sanırım farkı hemen hissedecektir. Kumaşların modellerle, renklerin farklı renklerle uyumu, geçişleri, dikiş kalitesi, kup ve kesimlerdeki özenli çalışması askıda bile hissediliyor. Alev Ciliv'in yaratıcılığı ve zevki Beymen kalitesi ile birleşince gerçekten farklı, başarılı bir koleksiyon ortaya çıkmış.

ROMANTİK ZARİF VE SEKSİ
Biraz da Beymen Kadın koleksiyonundan bahsetmek istiyorum. 60'lı yılların romantik, zarif, seksi kadını günümüzün modern, dinamik kadını ile birleşiyor. Seçilen kumaşlar çok kaliteli. Koleksiyonun genelinde aksesuvarlara çok önem verilmiş. Birçok silüet payet, boncuk, taş işlemeli broşlar, şifon, tüvit kumaş çiçekler veya swarovski taşlarla zenginleştirilmiş. Bu sezon kürk, yumuşak akıcı kadifeler, tüvit, saten ipek, ipek şifon koleksiyonun temel dokuları. Tüvid etek-ceket takımlar, plikaşe etekler, sigaret pantolonlar, zarif ipek elbiseler, kürk yakalı, leopar astarlı kabanlar, trençkotlar, bele oturan kuplar koleksiyonun öne çıkan çizgileri. Koleksiyonun önemli gruplarından biri ise kırmızı, mor ve siyah renklerdeki gece ve kokteyl elbiseleri. Beymen kadını bu sezon romantik, zarif ve seksi. Beymen mağazalarında birçok dünya markasının ürünlerini de bulmak mümkün. Bu markaların ürünleri, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. Beymen'in kendi tasarımlarıyla ilgili hoşuma giden diğer bir detay ise, kalite ve estetiği çok uygun fiyatlarla sunmaları. Ülkemizde bu alandaki gelişmeler normal olarak tüketiciye yansıyor, her anlamda alternatifler artıyor. Umarım Alev Ciliv ve Beymen Club birlikteliği gibi örnekler çoğalır. Doğru ellere teslim edilen koleksiyonlar çoğaldıkça Türk modasına dair önemli gelişmeler olacaktır...

Dilek Hanif

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gözyaşlarımı tutamıyorum madem o zaman nedenini de...
 Kahraman oyuncu acımasız yapımcıya karşı
 Merhaba...
 Kadınların en favori 10 yalanı
 Sonbaharı aydınlatacak kışı ısıtacak
 Yıllar çok şey öğretir insana
 'Oğlumun kısmetini bilerek çalıyorlar'
 Pistlerin 81'lik ihtiyar delikanlısı
 Barbie'nin pabucu damda!
AYŞE ÖZYILMAZER
Mor ve Ötesi'nin ötesi, seyircinin çilesi
Resmen...
HAKAN & UTKU
Meşhur İstiklal Akarsu kayıtdışıları
"Buraları yıkılıyor...
AYŞE TÜTER
Dereotlu kek
2adet çırpılmış yumurta, yarım su bardağı...
Önlemini alan kışı sağlıklı geçirecek
Önlemini alan kışı sağlıklı geçirecek
Mevsim dönüyor. Heyecanla beklediğimiz yaz mevsimi alıp başını...
'Hastalanan dinlensin diğerleri kurtulsun'
'Hastalanan dinlensin diğerleri kurtulsun'
Alman Hastanesi'nde 'Yaşama Doğru' ekibinin üyelerinden biri olan Dr.
Kimi başaramadı kimi sıkılıp bıraktı
Kimi başaramadı kimi sıkılıp bıraktı
1990'lı yılların başı tabir-i caizse pop müziğin patladığı yıllar...
Ünlüleri hiç böyle görmediniz
Ünlüleri hiç böyle görmediniz
atv'nin yeni programı "Ünlüler Çiftliği", yarışmacıların eve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.