kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beş dakikada göz kamaştırın
Beş dakikada büyük değişim

Hemen her kadının gardırobunda bulunan beyaz gömlek, hırka, balıkçı yaka kazak ya da siyah etek minik dokunuşlarla günün her saati her yerde giyilebilir. Örneğin balıkçı yaka kazak şık bir broşla gece de rahatça abiye giysiye dönüştürülebilir.

***

Beş dakikada göz kamaştırın

Hemen her kadının gardırobunda bulunan beyaz gömlek, hırka ya da jean etekle harikalar yaratabilirsiniz. İşte eldeki kıyafetleri günün her saatinde her yerde giyebilmenin ipuçları.

Günümüz kadınının işi zor. Her ortam ve her zaman dilimi için ayrı bir kıyafet giymek ekonomik olarak güç ister, emek ister, heyecan ister. Bazen bu tempoya ayak uydurabiliriz, hatta eğlenceli bile gelebilir, ancak uzun vadede yorucudur, insanı sıkar ve daha da önemlisi çalışan kadının buna ne hali kalır, ne de vakti. Ancak bu hafta yapacağımız tespitlerle eldekilerle idare etmenin püf noktalarına şahit olacağız. Hatta daha da önemlisi gardırobumuzda her zaman bulunan, aynı zamanda da gece değil gündüz kıyafeti olan bazı parçaların, doğru takımlandığında gece kıyafeti olarak ne kadar şık olabileceğini göreceğiz. İşte en vazgeçemediğimiz parçalar ve zarif aksesuarlarla en gösterişli gece kıyafetleri...

TAKIM ELBİSE
Her yere giyebileceğimiz ve özellikle de büro için ideal görünen bir takım elbise, iş çıkışı maskulen ve harika bir gece kıyafetine dönüşebilir. Erkek ayakkabısı tarzında ama topuklu ayakkabılarla ve uzaktan kendini gösterecek çok şık ve iddialı bir çantayla, buna karşılık sıfır aksesuarla süper bir hava yakalarsınız. Havayı kırmak için yakanıza bir çiçek takabilirsiniz. Ama en önemlisi koyu kırmızı dudaklar ve sıkıca bağlanmış bir at kuyruğu tüm dikkatleri üzerinize çekecektir.

BALIKÇI YAKA KAZAK
Çok rahat ve günlük kullanım için ideal olan balıkçılar, parıltılı aksesuarlarla, mesela broş, çanta gibi, gece de rahatlıkla kullanılabilir. Kontrast tamamlayıcılarla görüntü esneklik kazanabilir. Yanları şeritli smokin pantolonuyla giyildiğinde, balıkçının çok ince dokunmuş, kaliteli yünden olması gerekir. Bu sezon her iki örgü tarzı da moda. Eğer kalın örgülü bir balıkçı seçerseniz de o zaman pantolonunuzun dar paçalı olması gerekir. Dekolte ama dolgu topuklu ayakkabılar uzun parti geceleri için en doğru çözüm... HIRKA Yıllardır hiçbir kadınınn vazgeçemediği ve her kadının dolabının vazgeçilmezi incecik hırkalar, şükürler olsun ki yeniden çok moda. En güzel uyuştuğu parça ise diz hizasında ve dar bir siyah etek... Ancak sezonsal değişiklik olarak, belinize bağlayacağınız saten bir kurdele, belirgin fiyonguyla romantik bir hareket kazandıracaktır. Taşlı ama kayışlı bir saat ve çok yüksek olmayan ayakkabılar, stilinizi tamamlar.

JEAN ETEK
Bu sezon bluejeanlerin arasına siyah jean de katıldı ve konbin rahatlığı sağladı. Özellikle de griyle kullanıldığında da elegan bir hava sağlayarak gecelerde de karşımıza çıkmaya hazır. Özellikle anvelop bir ince dokuma hırkayla giydiğinizde çok feminen bir hava yakalarsınız. Ancak içine giyeceğiniz ince beyaz tişörtünüz salaş bir şekilde eteğinizin üzerine düşmeli ve uzunca olmalı. Aksesuarlarınız da buna bağlı olarak gümüş tonlarında kalmalı. Çantanız straslı, takılarınız taşlı ve ayakkabılarınız da son derece dekolte ve taşlı, kürklü olursa sizin ihtişamınıza kimse erişemez.

BEYAZ GÖMLEK
Beyaz gömlek daima elimizin altında olması gereken ve can kurtaran giysimizdir. Bir de sezonun trendine uygun bir beyaz kürk yakalıkla kullanılırsa şıklığınız inanılmaz olur, Hollwood starlarının gözalıcılığına erişirsiniz. Siyah bir pantolondan daha da elegan görünecek olan gri flanel bir pantolon olacaktır. Daha resmi ortamlarda beyaz gömleğinizi pantolonunuzun içine sokabilirsiniz. Daha salaş ortamlarda ise rahatlıkla dışarda bırakabilirsiniz. Yine bu konbinde de renk olarak gümüş tonlarındaki aksesuarları yeğleyin. İnci bir kolye de takabilirisniz. Gümüş krokodil bir çanta alabilirsiniz. Ama ayakkabınız mutlaka sezonun en sıon trendi olarak renkli ve göz alıcı olsun.

SİYAH ETEK
Siyah etek her stile yakışır. Kolsuz, omuzu girik ve gri bir yarım balıkçı trikoyla giyildiğinde de sofistike bir hava yaratır. Salaş bir şekilde belinden salınan zincir kemer de görüntüyü tamamlar. Beyaz zarf çanta ve bilezikli bir saat de çok yakışır. Ayakkabı da çok seksi ve dekolte olmalıdır. Renklere gelince en iyisi hiç renk katmamakta fayda var. Siyah, gri, beyaz ve gümüş tonlarına en yakışan kıpkırmızı boyanmış tırnaklarınız olacaktır. Özellikle bu kış da bazı durumlarda ayakkabılarını çorapsız giyeceksiniz. O yüzden yak tırnaklarınız da kıpkırmızı boyalı olmalı...
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Arzu dolu kadınlar için
 Kırışıklıkla savaşın
 Gülben ve Mustafa'ya mutluluklar
 Güneşle ilgili her şey
 Yaşamı kolaylaştıran stüdyolar
 Bir kadına aşık olup evlenebilirim
 10 yaş genç görünmenin sırları
 Makyaj Çantası
 Doğru giyinme tüyoları
 Arıza karakterlerin adamı
 Küçükyalılılar geçmişle buluşuyor
 Ev kadınları yelken başında
 Sosyoloji penceresinden devrim
 Haftanın Kitapları
 Markaların tasarımcılarla buluşması
 Gençleri bekleyen beslenme tehlikeleri
 Kanser hayatını değiştirdi
 Beslenme alışkanlığı çocuklukta oluşuyor
 Tıptaki yenilikler
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Zor anlarda güç inançta aranıyor
İnsanlar hayatta kalma...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Lüzumsuz ise söndür!
Lüzumsuz gibi görünen fakat...
Havalimanında insanlık komedisi
Havalimanında insanlık komedisi
Spielberg bu filmde ülkesine çok ciddi bir eleştiri getiriyor. Ama...
Sinema dünyamızı değiştirebilir
Sinema dünyamızı değiştirebilir
Michael Moore filmiyle George W. Bush yönetiminin, şaibeli ve şüpheli...
Gizli ajanlar yıldız dağıtıyor
Büyük restoran rehberleri çalışmalarını gizlilik içinde yürütüyor.
Bach'a çocuk yorumu
Ünlü orkestra şefi Cem Mansur, Bursa Flarmoni Derneği ile birlikte çocuk...
Başka kültürleri keşfedin
Mavi Jeans'in dergisi Maviology, "Yollarda" temasıyla dünya turuna çıkarken,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.