kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Böyle futbol tartışması hiçbir yerde görülmedi
Böyle futbol tartışması hiçbir yerde görülmedi
Kazım Abi sen bu işe nifak sokuyorsun
Üç büyüklerde ön liberolar 10 gol atsın, anıracağım!
Beşiktaş transferlerde yanlış seçim mi yaptı?
Daha üç maç oldu karamsar olmayın
Fenerbahçe'nin şampiyonlar liginde üst tura çıkması zor
Üç büyükler deplasmanda çok zor maç kazanacak
33 bin kişilik stad bu transferlerle dolmaz

Böyle kadro hiç bir Kanalda yok

Reha Muhtar'la Ateş Hattı, bu hafta futbolun ustalarını bir araya getirdi. Farklı programlardaki yorumlarıyla tanınan ünlü isimler birbirleriyle kıyasıya tartıştı.

Gazeteci - televizyoncu Reha Muhtar Beşiktaş yöneticisi kimliğini bir yana bıraktı ve kendi deyimiyle "fazla topa girmeden" bu futbol tartışmasını yönetti.

KAZIM KANAT
AHMET Çakar! Gole giden Amokachi'ye kırmızı kart gösterdin. GS'li olduğunu biliyoruz. Bu toplumun vicdanı var.

ŞANSAL BÜYÜKA
BEN Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura kalabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Yanılmayı diliyorum.

REHA MUHTAR
GALATASARAY'IN durumuna düşmemek, 4-5 yıllık maceralara kapılmamak için stad işine yazın girdik.

AHMET ÇAKAR
KAZIM Kanat diyor ki "Okan Galatasaraylı. Ben bu adamı tribünlere nasıl çağırayım" Bunun adı nifak sokmaktır.

RIDVAN DİLMEN
İDDİA ediyorum; BJK, GS ve FB'de ön liberolar lig sonuna kadar toplam on gol atsın, ben burada anıracağım.


***

Böyle futbol tartışması hiçbir yerde görülmedi

Futbolun ustalarıyla sohbet bir başka oluyor... Şansal Büyüka, Ahmet Çakar, Rıdvan Dilmen ve Kazım Kanat'la ATEŞ HATTI, bugüne kadar gördüğüm en ilginç futbol sohbeti ve tartışmasıydı... Spor medyasının en güçlü isimleri, üç büyükleri, milyon dolarlık transferleri, yeni yönetimleri ve bu sezonda neler yaşanacağını konuştu.

Bu hafta ATEŞ HATTI'ını bildiğiniz Reha Muhtar olarak yaptım... Yani gazeteci-televizyoncu... Ama bir taraftan da Beşiktaş yöneticisi olduğumdan fazla topa girmedim... Tartışmayı yönetmekle yetindim... Zaten bu kadar ünlünün olduğu ATEŞ HATTI'nda fazla konuşmaya gerek yoktu... Düzgün yönetebilmek yeterliydi... Ben de öyle yaptım.

REHA MUHTAR: Türkiye ligleri başladı... Üç büyükler ne durumda iyi başladılar mı.. Futbol açısından hangisi iyi, hangisi umut vaat ediyor?

ŞANSAL BÜYÜKA: Bence 3 büyüklerin 3'ü de lige iyi başlamadı... Hepsinin eksiklikleri var.

RIDVAN DİLMEN: Ben de Şansal Ağabey'e katılıyorum... Hepsi 4-4-2 oynuyor ve bu sistemde Alex gibi Sergen gibi futbolculardan azami yarar elde etme şansı yok... Çünkü ileri ikilinin gerisinde forvete yönelik orta saha oyuncusu bu sistemde yok...Yani bildiğimiz 10 numaraların bu sistemde yeri yok... Ama takımlarımızın gücüne baktığımızda, Avrupa'da çok güçlü olabilecek kapasitedeler. Bence bugün Fenerbahçe, Beşiktaş Trabzonspor'un Avrupa'da çeyrek finale çıkması başarı sayılmamalı... Daha fazlası olmal...

AHMET ÇAKAR: Olur mu Rıdvan Bugün Türkiye'deki futbolu o kadar büyütme... Birçok Avrupa liginde daha iyi futbol oynanıyor...

RIDVAN DİLMEN: Hayır, öyle değil... Türkiye liglerindeki futbol bugün Avrupa'da ilk 4'e girer.

AHMET ÇAKAR: Nerede ilk 4'e girer... Bugün İtalya ligi, Türkiye'den ilerde mi ilerde... İspanya ligi ilerde mi ilerde....İngiliz ligi ilerde mi ilerde... Portekiz ligi, Belçika ligi, Hollanda ligi...

RIDVAN DİLMEN: Dur Ahmet Hoca oralara kadar gitme, biz son saydıklarından daha iyiyiz... Fenerbahçe bugün Alex'i alabiliyorsa, 10 milyon 15 milyon harcama yapabiliyorsa bugün araştırın bakalım, Avrupa şampiyonluğuna Porto'nun bütçesine bakın... Portolu futbolcu Fenerbahçeli futbolcu kadar...

REHA MUHTAR: Sen de diyorsun sevgili Şansal Büyüka Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor'un Avrupa'da çeyrek finalde oynaması başarı değildir diyor Rıdvan... Ahmet Çakar ise başarıdır diyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben Fenerbahçe şampiyonlar liginde bir üst gruba çıkarsa onu bile başarı sayarım. Ben Ahmet'e katılıyorum. Yanılmayı çok diliyorum ve artık arzu ediyorum. Yani bayrakları alalım, biliyorsunuz bir dönem Galatasaray Kopenhag'ta o finallerde tellerin üstündeydik ya biz bunu her şeye rağmen açıklıyoruz. Yani istiyoruz ki gitsin Fenerbahçe. Ama bir de gerçekleri görüyorum... Duygusal tarafım arzu ediyor mesela Fenerbahçe'nin şampiyonlar liginde bir üst tura kallmasını. Ama ligi ölçü olarak aldığımda pek ihtimal vermiyorum bunun olabileceğine. Yani darmadağın eder bu düşünce...

REHA MUHTAR: Niye darmadağın eder?

ŞANSAL BÜYÜKA: Söyleyeyim niye darmadağın eder. Kardeşim, savunmanın arkasına adam kaçırıyorsun, çok ağır oynuyorsun, çok yan pas yapıyorsun, Alex gibi bir oyuncuyu almışsın neredeyse ön libero oynatıyorsun... Halbuki adamın oynayacağı yer rakip kaleye çok yakın noktalarda, belki santraforun yanı, hemen arkası gibi. Adamı 30 metrede, 20 metrede oynatacağına 70 metrede oynatıyorsun çok ağır iki santrforun var. Ben çok çabuk olduğuna katılmıyorum. Van Hojdonk tamam çok büyük katkılar yaptı ama Avrupa'nın çıtası ve ölçüsü başka. Savaşan takımın olmazsa, hiçbir şey yapamazsın. Galatasaray UEFA kupasını kazanırken dikkat edin, Capon yarım saat tek bacak oynadı. Kaptan Bülent yarım saat kolu askılı oynadı, Hagi atıldı sekiz buçuk adamla Galatasaray rakibini eledi. Rıdvan, güldüğüne göre vardır bir cevabın.

RIDVAN DİLMEN: Şansal Abi şimdi UEFA kupası aldığı yıl, dakika 90 penaltı olmazsa Galatasaray UEFA Şampiyonası'na katılamıyordu. Bir kere futbol günlük olay, onu söylüyorum.

ŞANSAL BÜYÜKA : Ama sevgili kardeşim, oraya gelene kadar yenilmeden gitti. Yenilgi almadan finale gitti.

RIDVAN DİLMEN: Onu söylüyorum Şansal Abi, bir kere Fenerbahçe futbol takımının İstanbulspor maçındaki 11'le çıkma ihtimali yok. Bir kere bu kadroyu unutsun Fenerbahçeliler... Bir kere Fenerbahçe 5 orta saha oyuncusu ile hazırlansınlar. 5 orta sahayla oynayacaklar. 4-5-1 oynayacak bir kere Fenerbahçe...

AHMET ÇAKAR: Nasıl oynayacak?

ŞANSAL BÜYÜKA: Rıdvan'a yüzde yüz katılıyorum.

RIDVAN DİLMEN: Daum Türkiye ligini hafife alıyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben yöneticilerden dinledim" Ne oluyoruz" demiş yöneticiler Daum'la toplantı yapmışlar. "Merak etmeyin ben bu anlayışla Türkiye ligindeki takımları zaten götürürüm" demiş. Şampiyonlar liginde 4-5-1 oynayacak. Evet, Rıdvan bunu engin futbol yorumculuğuna dayanarak söylüyor. Ben istihbarata dayanarak söylüyorum.

REHA MUHTAR: 4-5-1'de kimi oynatacak kimi kesecek?..

RIDVAN DİLMEN: Sağ tarafta ya Serkan ya da Önder oynayacak, Luciano serbest oynayacak... Ümit, önde iki ön libero oynayacak, Deniz'i ve Aurellio'yu koyacak oraya. Tuncay solda, Serhat sağda, onların önünde Alex, en uçta da Pierre veya Nobre'yi oynatacak.

REHA MUHTAR: O zaman Pierre veya Nobre'den birini kesecek öyle mi?..

RIDVAN DİLMEN: Evet.

REHA MUHTAR: Nerede, Türkiye'de mi, Avrupa'da mı

RIDVAN DİLMEN: Avrupa'da.

ŞANSAL BÜYÜKA: Büyük takımlarla böyle oynayacak. Buradaki derbileri de böyle oynayabilir.

ŞANSAL BÜYÜKA
: Demiş ki, "Ben İstanbulspor maçındaki düzenle götürürüm."

RIDVAN DİLMEN: Ha katılıyor muyum, katılmıyorum. Fenerbahçe yarın bir gün bu sistemle ba- zı deplasmanlardan mağlup dönebilir... Hem de 2- 0, 3-0 yenilebilir bu İstanbulspor maçı kadrosu ile.

REHA MUHTAR: "Çünkü pres yapan futbolcusu az, geriye dönecek futbolcu yok" diyorsun...

RIDVAN DİLMEN: Enerji ve canlı bir takım yakalarsa Fener'i, özellikle deplasmanda Fenerbahçe'nin işi kolay olmaz. Gençlerbirliği gibi, Malatya gibi, Trabzon gibi takımlarla sıkıntı yaşarlar.

ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş'a kızıyorsunuz ama Beşiktaş'ın oynadığı takımlara bak. Malatya'yla başladı, Gençlerbirliği ile devam etti, en son Denizli'ye gitti. Bu üç takım karşısında Fenerbahçe, Galatasaray da aynı sonuçları alabilirdi. Ama Galatasaray Gaziantep'e, Fenerbahçe Rize'ye gitti ki o Rize bana göre bir Malatya, Gençlerbirliği ya da Denizli kadar kadro olarak güçlü değil.

ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş'a baktığınızda, Kazım bana belki itiraz edecek ama çok karamsar bir tablo görmüyorum. Üst üste gelince tabii karamsar bir hava oluyor. Çok büyük transfer, çok sayısal olarak fazla transfer yapınca beklentiler de büyüdü. İki beraberlik, bir mağlubiyet olunca ciddi bir hayal kırıklığı var. Bir de ben şunu hiç anlayamıyorum, üçüncü hafta Türkiye'de "Hoca gitsin mi, kalsın mı"yı tartışıyoruz. Hagi gitsin mi kalsın mı.. Dünyada üçüncü haftada hoca gitsin mi, kalsın mı diye tartışılan başka ülke var mı bilmiyorum.

KAZIM KANAT: Şansal şimdi biz Türk medyası olarak hangi noktada duruyoruz?

ŞANSAL BÜYÜKA: Sırf medya değil ki...

KAZIM KANAT: Geçen yıl Samsun maçına kadarki takıma bakalım. 85 gol atmış, Türkiye'nin en çok gol atan takımı, en çok galip gelen takımı. Bu takımın üstünde o kadar oynandı ki ayarlar bozuldu. Yeni yönetim yeni güçlü bir kadro kuracağız diye, yola çıktı. Bu takımın üstünde en önemli iki oyuncu vardı. Bir savunmadan hücuma çıkan Zago, Zago'nun yönetim tarafından gönderilmesini çok haklı buluyorum. Çünkü son oynadığı on maçın video maçlarını tekrar seyrettim, bir insan olarak, bir spor yazarı olarak sinirlerim bozuldu. Beşiktaş'ı resmen sabote etmiş. İkincisi Beşiktaş Zago'yla çöktü. Zago'nun yerine birisi alınabilirdi en iyisi alındı. İbrahim Toroman ama Beşiktaş'ın gizli kahramanları vardı... Tribünlerin nefret ettiği Yasin Sülün... Tribünlere bakarsan başkana da küfrettiler, başkan da gitti. Üçüncüsü ve önemlisi Tayfur ve Giunti ikilisi. Şimdi Tayfur sakatlandı, Giunti yok. Yani Beşiktaş yönetimi bu üçlü üstünde, üçgen üstünde operasyonu yapsaydı, şu an üç maç üç galibiyet, Türkiye'nin de en iyi takımı olurdu.

AHMET ÇAKAR: Sayın Kanat, olur mu öyle şey Sen bütün bu Beşiktaş'ın şu andaki mevcut beraberlik ve mağlubiyeti olayını -Zago'yu saymıyorum çünkü Zago'nun takıma faydalı olmadığını sen zaten söylüyorsun- bir tek Tayfur'la Giunti'nin olmayışı mı takımı bu hale getirdi?

KAZIM KANAT: Şimdi bak, Beşiktaş'ın üç maçında gol pozisyonu yok. Beşiktaş takımı çıkar sahaya topunu oynar. Çünkü Beşiktaş takımı şampiyon takım. Galatasaray'ın attığı gollere bak, Fenerbahçe'nin attığı gollere bak, gol pozisyonlarına bak. Beşiktaş-Malatya'ya bakıyorsun, Ali Güneş vurmuş rakip kendi kalesine atmış... Gençlere geliyorsun, Uğur kendi kalesine atmış.... Tümer efendim, geliyorsun penaltıdan yapmış. Hakem vermeyebilirdi de yok derdi. Yani Beşiktaş'ın bırakın golü de yok, gol pozisyonu da yok. Çünkü strateji yanlış.





DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Bütün mesele hayat, seks, ölüm
 Bizi evimizden etmeyin
 Ünlü edebiyatçıları mızın eşleri kocalarından daha renkliymiş
 Zina suç mudur, değil midir yatağımızdaki düşman kim?
 Beyaz: "Herkes sanatçılar gibi zinaya hazır değil"
 50 yıldır güzel kadınlara ayakkabılarını giydiriyor
 Hiç aşık olmadım, önce şampiyon olmak istedim
 Halter yakında milli spor olacak
 Sizin evde dırdır sorun yaratıyor mu yoksa çoktan...
 Futbolcuların sırdaşı kadın psikolog
 Futbolcular tatlı müptelası
 Futbolcular tatlı müptelası
 Bir kadın için buradan daha güvenli bir yer bulamazsınız
 O kadar sıkıldım ki balıklara Hamlet' bile oynayabilirim
 Ödülleriyle rekor kıran Türk mimar
 Ekseninde deprem olan bir roman
 Hayallere hiçbir zaman ulaşılmaz
 Aziz Yıldırım da aynı şeyleri söyledi ama bir tek ihraç...
 Bir gay de delikanlı olabilir
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Güncel sanatın başarılı ismi
Güncel sanatın başarılı ismi
Güncel sanattaki başarısı, enstelasyonları, mahrem çizimleri,...
En eski parti 84. yaşını kutluyor
En eski parti 84. yaşını kutluyor
Uzun yıllar yasaklandığı için faaliyetlerini yeraltında sürdüren...
Pisboğaz imparator İstanbul sokaklarında
Bizans kültürünü iyi bilmezsek, aynı iklim ve topraklarda yeşeren...
Sofrada vicdan yapmayın
Clinton'ın hastalığına da, vakitsiz ölümlere de hep aynı gerekçe öne...
Klarnet hayatını değiştirdi
Konser için dünyayı dolaşan Mercan Dede'nin orkestrasında klarneti 15 yaşındaki...
Dünyayı güldürenlerden biri: GROUCHO MARX
Filmleri Paris perdelerinden hiç eksik olmayan sanatçı için ünlü 1968 olayları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.