kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce

Patricia Kaas'la şarkılar söyleyin
16 yıllık kariyerinde 16 milyonu aşan albüm satışıyla dünyanın en önemli ses sanatçıları arasında yer alan Patricia Kaas, yarın Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alıyor. İlk albümüyle çıkış yaptığında, otoriteler tarafından Edith Piaf'- ın buğulu sesini ve Marlene Dietrich'in karizmasını bir arada taşıyan şarkıcı olarak nitelendirildi. O yıllarda Anglo-Sakson egemenliği altındaki müzik dünyasında, Fransa'dan yeni bir yıldızın doğmasına imkansız gözüyle bakılırken, nereden çıktığı pek fark edilmeyen bir albümle birlikte Patricia Kaas fırtınası esmeye başladı. Şimdilerde ise geçtiğimiz yılın sonunda piyasaya çıkan "Sexe Fort" albümünün tanıtım turnesi kapsamında dünyayı dolaşıyor. 21.00'da başlayacak olan konserin biletleri Biletix'te 56, 50, 45, 39, 33.5 milyon TL.

Cumhuriyet'in ilk resimlerini görün
Türkiye İş Bankası, 80. kuruluş yılında Cumhuriyet'in ilk kuşak ressamlarını "Cumhuriyet'in İlk Ressamları" adlı sergiyle anıyor. 29 Ekim'e kadar Kibele Sanat Galerisi'nde açık olacak sergide Cumhuriyet'in ilk yılında devlet bursuyla Avrupa'ya gönderilen ve bu deneyim sayesinde edindikleri sanatsal ve kültürel birikimle çağdaş Türk resminin temellerini atan beş önemli ressamdan toplam 60 yapıt yer alıyor. Şeref Akdik, Muhittin Sebati, Refik Epikman, Cevat Dereli'yi sanatseverlerle buluşturan sergiyle eşzamanlı olarak Kıymet Giray'ın kaleme aldığı bir kitap da sunulacak.
Tel: (0212) 316 15 80

Almanlar'ı bu sergide izleyin
Günümüz Alman fotoğrafçılığının en önemli isimlerinden biri olan Stefan Moses'ın eserleri, Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu'nda sergileniyor. Savaş sonrası Alman toplumunun panoramasını fotoğraflarıyla anlatan Moses'in sanat yaşamı boyunca işlediği en önemli tema, yaşamlarıyla ve alışkanlıklarıyla Almanlar... Politikacılar, yol işçileri, kadın oyuncular, park bekçileri, yazarlar ve cambazlar, sanatçının Alman toplumuna ait fotoğraflarında uyumlu bir şekilde bir araya geliyor.

Bu kongrede barışı tartışın
İstanbul Bilgi Üniversitesi, XIII. Ulusal Psikoloji Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. 11 Eylül'e kadar sürecek olan kongreye, Amerikan Psikologlar Birliği Başkanı Diane Halpern ve Uluslararası Kültürlerarası Psikoloji Birliği Başkanı Peter Smith'in yanı sıra pek çok Türk ve yabancı uzman katılıyor. "Toplumsal Barış: Dün, Bugün ve Yarın" başlığı altında düzenlenen kongrede ergenlik dönemi araştırmaları, madde kullanımı, cinsel taciz, toplumlararası barış, Güneydoğu'da kadın olmak, evlilikte uyum ve travma/stres gibi pek çok konu ele alınıyor. Tel: (0212) 311 62 49

Zorba'yı kaçırmayın Kahire Operası
Bale Topluluğu, 12 Eylül pazar günü CRR Konser Salonu'nda sahne alıyor. Bir Yunan Köyü'nde geçen ünlü "Zorba" adlı balede, Amerikalı bir turist olan John'un başından geçenler konu ediliyor. Gösteride John, yerlilerle kaynaşmaya uğraşmasına rağmen, köylüler tarafından dışlanan bir karakterdir. Derken köye 'Zorba' gelir. Orta yaşlı, enerji ve sevgi dolu bir insan olan Zorba'nın tek yaşam kuralı özgürlüktür. Hikaye Zorba ile John arasındaki ilişkiyi ve başlarından geçenleri anlatıyor. 20.00'da başlayacak olan gösterinin bilet fiyatları 78 ve 56 milyon TL. ve Biletix'te satılıyor.

Ödüllü Rus kemancıyı dinleyin
Bugün genç Rus kemancı Graf Mourja Akbank Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşuyor. Çaykovski Keman Yarışması ve Saraste Keman Yarışması gibi pek çok organizasyonda ödüller kazanan Graf Mourja, Moskova'daki Çaykovski konservatuarından 1997'de mezun olmasıyla tüm dünyada konserler vermeye başladı. Bu zaman süresinde Fransız Ulusal Orkestrası, Y. Svetlanov yönetimindeki Rusya Devlet Senfoni Orkestrası ve Yehudi Menuhin yönetimindeki Varşova Senfoni Orkestrasıyla birlikte çaldı. 1995'te Tokyo Filarmoni Orkestrasıyla Japonya turnesi yaptı. Mourja'nın vereceği konserde piyanoda Natalia Gous kendisine eşlik edecek. 20.30'da başlayacak olan konserin bilet fiyatları tam 10, öğrenci 5 milyon TL. Tel: (0212) 252 35 00

Son yaz günlerinde
Ortaç'la eğlenin Türk pop müziğinin popüler isimlerinden Serdar Ortaç, bu akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alıyor. Bu yıl sonbaharın ilk günlerinde ilk kez İstanbul'da konser verecek olan Ortaç, konser için özel bir sahne şovu hazırladı. Dans, müzik ve eğlencenin bir arada olduğu gece, Serdar Ortaç hayranları için unutulmazlar arasında yerini alacak. 21.15'te başlayacak olan konserin biletleri 44, 38.5, 33, 28 milyon TL.'den Biletix'te satılıyor.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Brunch'lardan Brunch Beğen
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 ABD'yi altüst eden film
 Beyoğlu'nu yaşayın
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Biz Gittik, Beğendik
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Mevsimin ilk Türk filmi
 Kaçırılmayacak beş sergi
 Liste 5
 3 Eylül Cuma
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Sami Yen canavarı: 3-1
Sami Yen canavarı: 3-1
Kirita'nın füzesiyle sarsılan Cimbom, ikinci yarı Necati'nin iki...
Milli destek
Milli destek
Sarı-kırmızılı taraftarlar, milli takımda tartışma konusu olan Hakan...
'Kürtler kışkırttı'
Telafer'de Türkmenler'i vuran Amerikan operasyonuna Kürt...
Zeynep namaza durunca kaçıranlar ikna oldu!..
Gazeteci arkadaşımız Zeynep namaz kılıp dua okuyarak kendisini rehin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.