kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyaz yakalı pamukkalpler
Beyaz yakalı pamukkalpler

Geçen yıl internet üzerinde bir posta grubu oluşturan gönüllü yardım grubu, Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyacı olanların imdadına yetişiyor. 'Pamukkalpler' adlı grup, kimi zaman ameliyat olacak bir çocuğa yardım ediyor, kimi zaman kitapları olmayan bir okula....

Bu hayatta yardıma ihtiyacı olan herkesi belki kurtaramayabilirsiniz ama deniz yıldızı misali, bir tanesinin bile hayatını değiştirebilirsiniz" inanışıyla yola çıkan bir isim Erman Tütüncü. Tütüncü, internette üyesi olduğu grubun tüm fertlerini harekete geçirerek onlarca insanın hayatında yeni başlangıçlar yapmasına vesile olan kişi. Pamukkalpler' ismini koyduğu bu yardım hikayesinin başlangıcı ise Erman Tütüncü'nün askerlik dönemine uzanıyor.

BİNGÖL DEPREMİ SONRASI BAŞLADI
Askerliğini doğuda yapan ve orada yaşayan insanların hayatındaki ağır şartları bire bir gözlemleme imkanı bulan Tütüncü'ye, İstanbul'a ve iş hayatına dönmek bile gördüklerini unutturamamış. İş Bankası Genel Müdürlüğü'nde çalışan Tütüncü, ilk yardım faaliyetini şöyle anlatıyor: "Askerlik dönüşüme denk gelen Bingöl Depremi ile başladı her şey. Çalıştığım bankadaki arkadaşlarımdan topladığım ilaçları, giyecekleri ilk elden deprem bölgesine ulaştırdım. Ayrıca ayrı ayrı Bingöl Valiliği'nin deprem hesabına İş Bankası Genel Müdürlüğü çalışanları olarak durumumuz el verdiğince maddi katkıda bulunduk. Depremden sonra baktım ki, bir tarafta yardıma ihtiyacı olanlar, bir tarafta da yardım etmek isteyen, kimseye güvenemeyen ya da vakti olmadığı için bir şey yapamayan insanlar var. Arkadaş çevremden yola çıkarak bu iki kesimi ortak paydada buluşturmaya çalıştım. Bir nevi köprü göreviydi benimki". Bu, Pamukkalpler'in buluştuğu ilk birliktelik olmuş. Daha sonra bu işi bireysel olarak yapmak yerine bir grup kurmayı düşünen Tütüncü, bunun için çağımızın en etkin iletişim aracı olan interneti kullanarak Yahoo adlı internet sitesi üzerinde bir elektronik posta grubu kurmuş. Amaçlarını bu gruptaki kişilerle paylaşan Tütüncü, şu anda grupta 180 kişinin bulunduğunu söylüyor. Henüz 14 aylık olan grup, birçok insanın hayat yükünü az da olsa hafifletmeyi başarmış. Tütüncü, "Grupla organize olarak birçok yararlı iş yapıyoruz. Özel günlerde Darulaceze Vakfı'na hediyeli ziyaretler yapıyoruz. Manisalı çiftçi bir ailenin kızlarının kalp ameliyatı ile 'Cam Çocuklar' olarak basında adlandırılan ailenin çocukları için yaptığımız maddi yardımlar, çalışmalarımız arasında bulunuyor. Son olarak da Muş'da kız kardeşimin görev yaptığı bölgeye 45 kolilik eğitim malzemesi, oyuncak, hatta bir üyemizin katkısı ile bilgisayar bile gönderdik. O çocukların mutluluğu görülmeye değerdi" diyor.

YARDIM FONLARI KURMAK İSTİYOR
Yardım edilecek aile veya kişiler hakkında yerel yönetimlerden destek aldığını ve kimi zaman da yardıma ihtiyacı olan kişilerin kendini bulduğunu söyleyen Tütüncü'nün gelecekle ilgili hedefleri ise çok büyük. Tütüncü, "Biraz sesimi duyurabilsem, 2- 3 yıl içinde kuracağım fonlar ve projelerle yüz binlerce ailenin ve çocuğun daha iyi bir gelecek için, rahat nefes almasını sağlayabilirim. Şimdilik deniz yıldızı misali, bir bir ilerliyorum. Kurtarabildiğim deniz yıldızlarını denize fırlatıyorum" diyor. Pamukkalpler hakkında daha ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız grubun www.pamukkalpler.com.tr.tc adresini ziyaret edebilirsiniz.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kahvaltıda Caz ile son kahvaltı randevusu
 Haftalık Keyif Rehberi
 Doktorlardan Şikayet Var!
 Evlilik saçma sevgidir aslolan
 Huzur ararken şöhreti buldum
 Beren yerine 8 bebek birden
 Bağbozumu'na yeni tatlar eklendi
 Onu biraz zorlayın
 Eski karakterler gerçek hikâyelerle rekabette
 Mucit öğrenciler patent alıyor
 Kalpleriyle Görüyorlar
 Yeni Hitit Surları turizme açılıyor
 Batık altını bulmak için sponsor arıyor
 Tedavi olabilirse okula gidebilecek
AYŞE ÖZYILMAZER
Ellere şapur şupur bize yarabbim şükür, koca yaz...
GÜLSE BİRSEL
Avrupa Yakası'nın akraba düğünü sandığı gece!
Televizyon...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Armutlu kıtır kek
Su, birbuçuk...
Yaşlanmaya karşı E vitamini
Yaşlanmaya karşı E vitamini
E vitamini yağda eriyen vitaminlerdendir. Alfa, beta, gama ve delta...
Bir avuç fındık
Bir avuç fındık
KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Giresun Meslek Yüksek...
Ulusoylar'ın mutlu gecesi
Ulusoylar'ın mutlu gecesi
Mehmet Yılmaz Ulusoy ile Didem Yılmaztürk, Çırağan Sarayı'nda...
Sadece Arkadaşlar
Sadece Arkadaşlar
'İnsanın adı çıkacağına canı çıksın' derler ya; işte bu lafa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.