kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
“Herşey Eğitim İçin’ sloganıyla yola çıkan öğretmenler, köy okullarında boya ve badana yapıp, çatı, kapı, pencere ve masaları onararak kullanılabilir hale getiriyor.
Böyle öğretmene can feda
Kendi okullarını yaptılar

Melekler takımı

'Herşey eğitim için' sloganıyla yola çıkarak 'okul tamir timi' kuran 12 fedakâr öğretmen köy okullarını gönüllü onarıyor.

ŞANLIURFA Siverek'te görev yapan bir grup öğretmen, öğrenciler okulsuz kalmasın diye kolları sıvadı. Öğretmenler eskimiş köy okullarını boya-badana ve çatı, kapı, masa tamiriyle eğitime hazır hale getiriyor.

10 OKUL DAHA SIRADA
BÖLGEDE
büyük takdir toplayan örnek çalışmaya 2'si bayan 12 öğretmen katılıyor. Malzemeler kaymakamlıktan alınıyor, belediye araçlarıyla köylere taşınıyor. Şimdiye kadar 5 okul onarıldı, sırada 10 okul daha var


Böyle öğretmene can feda

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 12 öğretmen, ‘Okul Tamir Timi’ kurarak eğitim görülemeyecek durumda olan köy okullarını gönüllü olarak onarıyor. Malzemeleri ise kaymakamlık karşılıyor.

OKUL yaşını geçmiş 600 kızın yeniden okula gitmesinin sağlandığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, köy okullarının onarımı için gönüllü 12 öğretmen kendi aralarında 'Okul Tamir Timi' kurdu. "Herşey Eğitim İçin" sloganıyla yola çıkan öğretmenler, köy okullarında boya ve badana yapıp, çatı, kapı, pencere ve masaları onararak kullanılabilir hale getiriyor. Büyük bölümü Mersin, Konya, Manisa ve Diyarbakırlı olan 2'si bayan 12 öğretmen, onarım ihtiyacı olan 5 köy okulunu onardı. Sırada öğrenim görülemeyecek durumda 10 okul daha var. Son olarak Hatundere Köyü İlköğretim Okulu'na giden öğretmenler, önce sınıflardaki eşyaları boşalttı. Ardından okulun tümünü başta sona boyadı. Aralarındaelektrikten, cam ve boya işlerinden anlayan öğretmenlerin bulunduğu tim, bir günde okulun tüm onarımını tamamladı. Köylü çocuklar, okullarını onaran öğretmenlere teşekkür ederken, anne babaları da mola aralarında öğretmenlere meyve ve içecek servisi yaptı. Timdeki öğretmenlerden İbrahim Kaya, boya badana yapılırken, arkadaşları neşelensin diye zaman zaman sazını eline alıp hem çaldı hem de söyledi. Fedakar öğretmenlere, boya ve diğer malzemeleri Kaymakamlık sağlarken,. Belediyenin araçları da taşınmayı üstlendi.

ÇOK ZOR, AMA ZEVKLİ
"Öğrenciler için elimizden ne gelirse yapacağız" diyen Tim'in bayan öğretmenleri Ayşe Gülkeskin ve Hacer Peker ise duygularını şöyle anlattı: "Yaptığımız iş çok zor,ama oldukça zevkli. Biz çocukların iyi ve temiz şartlarda eğitim görmesi için çaba sarf ediyoruz. Gönlümüz öğrencilerin kötü bir ortamda, boyasız badanasız yerlerde eğitim görmesine elvermedi. Şimdi imkanlar ölçüsünde elimizden geleni yapıyoruz. Boya, badana işlerinden sonra masa ve sandalyeleri onarıyoruz. Ardından temizliyoruz." Siverek Kaymakamı İbrahim Halil Ertekin de, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılı öncesi köy okulla- rının onarımı için bol miktarda inşaat malzemesi aldıklarını, ancak işgücü ödenekleri olmadığı için ilçede görev yapan öğretmenlerin köy okulların onarımı için gönüllü olduğunu belirterek, "Fedakar arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz" dedi

KAYSERİ'NİN MELEKLERİ
Kayseri'deki Mustafa Kemal İlköğretimOkulu'nda da öğretmenler, okulun duvarını ördü ve tabelasını boyadı. Okul Müdürü Saim Barboros, okulu çevreleyen duvarın bir bölümünün, yanından geçen yolun seviyesinin yükseltilmesi nedeniyle toprak altında kaldığını belirterek, şöyle konuştu: "Açılan yol okulu çevreleyen duvarın yüksekliğini 10 santimetreye düşürmüştü. Bu arada okulun boya ve badana ihtiyacı da ortaya çıktı. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çimento ve boyayı, velilerimiz de diğer ihtiyaçlarımızı karşıladı. Öğretmenlerimiz de büyük fedakarlık göstererek yaklaşık 1 haftada 1 metre yüksekliğinde 100 metre uzunluğunda duvar örerek sıva yaptılar. Resim öğretmenimiz Rasim Yücel de okulun tabelasını boyadı ve yeniden yazdı.''

MÜRSEL ACAY

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 SABAH muhabiri Tuğrul Irak'ta iki gün rehin kaldı
 ABD'li Yargıç, Altan'ı övdü
 Siirt şehitleri gözyaşlarıyla
 YAŞ'la atılanlar AİHM'e gidiyor
 Şüpheleri erteleyin bu yasayı çıkartın
NEBİL ÖZGENTÜRK
Nebil Özgentürk'ü arıyorum!
Çıldırmak işten değil! Hep...
SAVAŞ AY
Medya Çiftliği'nde hatır şikesi mi var?..
Sahne köy...
REFİK DURBAŞ
Kim kurbandır hayatınızda?
Herkes taraf bu davada.
HINCAL ULUÇ
Herkes hesap peşinde..
Ülkü Tamer, her hafta hem de...
UMUR TALU
Tarihin sonu
1989'da yazdığı makalenin üstüne, 1992'de...
MUHARREM SARIKAYA
Sınıfları doldurduk, yaşasın dershanemiz
Kerpiçten...
Soykırım yapılıyor
ABD güçleri, Ankara'nın uyarılarına rağmen Telafer'deki operasyonlara...
Patrik helikopter kazası kurbanı
Ortodoks Kilisesi'nde Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan sonra gelen...
Kilidi Alex açtı: 4-1
Kilidi Alex açtı: 4-1
Ogün'ün kendi kalesine golüne Orhan yanıt verdi. Alex ve Nobre (2)...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.