kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hayallere hiçbir zaman ulaşılmaz
Hayallere hiçbir zaman ulaşılmaz

"Hands&Lips" adlı albümü ile yıldızı parlayan Kerem Görsev'in en büyük amacı Türk gençlerine caz müziği sevdirmek. Ünlü virtüöz, yaptığı işle tanınmaktan da çok keyif aldığını söylüyor.

* Mercedes-Benz A-Serisi ile aileyi ciddi bir havadan çıkarıp biraz heyecan ve enerji katmayı hedefliyor. "Kuralları bil ve onları yık, kendi kurallarınla yaşa" felsefesiyle bizlere "merhaba" diyecek olan bu yeni seri "Kendi Yıldızını Takip Et" sloganı ile geliyor. Sizce bu yıldız dünya çapında nasıl bir ses getirecek? Öncelikle Alman markaları kaliteleri ile tanınıyor. En iyi piyanolar ve arabalar Alman yapımıdır. Benim de bugüne kadar iki tane Mercedes arabam oldu. İddialı bir arabadır. Ne yolda kalırsınız, ne de başka bir sorun yaşarsınız. Bu nedenle tüm dünyada kalitelisini koruyor. Ayrıca yaptığınız işe güveniyorsanız iddialı olmak güzel birşeydir.

* Türkiye'de çoğu müzisyenin Doğu-Batı sentezlerini karıştırıp müzik yaptığını söylüyorsunuz. Ancak siz 1940 ve 1950'lerin cazını seviyorsunuz. Geleneksel müziğin kaybedildiği, cazın da modernleştiği bugünlerde herkesin aksine, o zamanların tınısını kendi bestelerinizde yakalama çalışmalarınızı kendi yıldızınızı takip etmek olarak nitelendirebilir miyiz? Evet, öyle nitelendirebiliriz. 1940-50'lerin soundlarını bugünlerde yaşadığım şeylere uyguluyorum. Yani ben gerici değilim. Müziğimde bir yenilikçilik var. Benim yaptığım müziğe de şöyle bir isim koydular: Çağdaş akustik caz. Ben kimseyi taklit etmiyorum.

* Türkiye'de son 10 yıldır caz üzerine daha fazla çalışma yapılıyor. Bu müziğe ilgi duyanlar, kendi yıldızını bu alanda yükseltmek isteyenler için yapılan bu etkinlikler ve medyanın bu konu üzerine eğilimi sizce yeterli mi? Ayrıca bir açılıp, bir kapanan caz barların bu müziğin ülke içindeki gelişiminde nasıl bir ortam yaratacağını düşünüyorsunuz? Caz barları bir kenara bırakırsak, Türkiye'de cazın gelişiminde en büyük katkı festivallere aittir. İstanbul Uluslararası Caz Festivali'ne eskiden dünya starları gelmek için nazlanırdı. Şimdiyse kuyruğa giriyorlar. Cemal Reşit Rey, Akbank ve İş Sanat konserleri de çok önemli. Türkiye'de caz artık 365 güne yayılmış durumda. Basın da ciddi bir şekilde destek vermeye başladı. Ne ekerseniz, onu biçersiniz. Aynı şey klasik müzik için de geçerli. Bunlar modası olan müzikler değil, tanıtmak gerekiyor.

* İdeallerinize ulaşmak için gazino ve otel casinoları gibi tarzınıza uymayan yerlerde çalıştınız. "Hands&Lips" adlı albüm profesyonel anlamda yıldızınızı parlatan ilk adım oldu. Şu an da başarılı ve ideallerine ulaşmış bir virtüözsünüz. A-Serisi de bir başarı hikayesi yaratmayı amaçlıyor. İdeallerine ulaşan biri olarak A-Serisi'nin bu duruşu için ne dersiniz? Ben kumarhanelerde yine caz çalarak, yani müziğimden taviz vermeyerek çalıştım. Kimse bana istemediğim müziği çaldıramaz. Ama hayallerime ulaşamadım. Çünkü hayallere hiçbir zaman ulaşılamaz. Çalışmalar insana bir takım mutluluklar veriyor. Mutluluklar da başarıya dönüşüyor. Bu nedenle Mercedes de hayallerine ulaşamadı ve ulaşamayacak da. Çünkü her zaman bir ilerisi vardır.

* Yıldızınızın sizi bundan sonra taşıyacağı nokta nedir? Şu an bulunduğunuz noktadan nereye gelmeyi planlıyorsunuz? Amacım, özelikle Türkiye'de ilkokuldan itibaren gençlere cazı sevdirmek. Bu müzikleri dinleyen insanlar daha değişik bir düşünce yapısına sahip oluyor. Mesleklerinde çok daha başarılı oldukları da kanıtlanmış bir şey. Gençliğe bu müziği sevdirmek için, kendime daha iyi bir kariyer yapmak için mücadele edeceğim.

* Kendi yıldızınız ve kararlılığınızla bugünlere geldiğinizi göz önüne alırsak, sizce idealler doğrultusunda yaşanan bir hayatta başarıya götüren yıldızın parlaması için atılan en önemli adım nedir? Hırs, azim ve inanç dışında birşeyler olmalı mı? Çalışkan olmak, dürüst olmak ve yaptığınız işe inanmış olmak bence çok önemli. Dünyada herkesi kandırabilirsiniz ama aynanın başına geçtiğiniz zaman, o aynadan size yansıyan silüetiniz sizi çok ağır bir şekilde yargılar. Bu nedenle samimi ve dürüst olmanız lazım. Ayrıca çalışkan olursak, bu toplum da çok iyi yerlere gelir. Tembellik ve vurdumduymazlık çok kötü bir şey. Her zaman üretmek gerekiyor.
DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Ünlü edebiyatçıları mızın eşleri kocalarından daha renkliymiş
 Zina suç mudur, değil midir yatağımızdaki düşman kim?
 Beyaz: "Herkes sanatçılar gibi zinaya hazır değil"
 Böyle futbol tartışması hiçbir yerde görülmedi
 50 yıldır güzel kadınlara ayakkabılarını giydiriyor
 Hiç aşık olmadım, önce şampiyon olmak istedim
 Halter yakında milli spor olacak
 Sizin evde dırdır sorun yaratıyor mu yoksa çoktan...
 Futbolcuların sırdaşı kadın psikolog
 Futbolcular tatlı müptelası
 Futbolcular tatlı müptelası
 Bir kadın için buradan daha güvenli bir yer bulamazsınız
 O kadar sıkıldım ki balıklara Hamlet' bile oynayabilirim
 Ödülleriyle rekor kıran Türk mimar
 Ekseninde deprem olan bir roman
 Aziz Yıldırım da aynı şeyleri söyledi ama bir tek ihraç...
 Bir gay de delikanlı olabilir
 İnşallah aşık olurum ve yine gözüm kararır
 Türkiye'de ilklere imza atmak zor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Kızların mikrokredi mucizesi
Kızların mikrokredi mucizesi
Diyarbakırlı on çocuklu, dar gelirli bir ailenin en büyükleri olan...
Genç bir kızın kaleminden uyuşturucu
Genç bir kızın kaleminden uyuşturucu
Aysu Şuben henüz 18 yaşında bir lise öğrencisi. Bazı yaşıtları...
Mediciler'in şehrinde şarap sanat ve mutfak
Karmaşık ve sürprizlerle dolu bir kent Floransa. Prens Charles'ın da...
Rakı konuşa konuşa yudum yudum içilir
Geçen hafta içinde keyifli bir rakı yazısı süsledi Takvim...
Çocukların resimlerdeki dünyaları
P Dünya Sanatı Dergisi'nin son sayısında farklı ressamların çocuk imgesini...
Sıradışı filmler İstanbul'a geliyor
İstanbul, yeni bir film festivaline daha evsahipliği yapmaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.