kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
  » Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Camları da müziği de sonuna kadar açarım
Kadınlar da maço çıktı

Kadın sürücülerin camlarını açıp, yüksek sesle müzik dinlemeyi sevdiği ortaya çıktı. Biz ise bunu sadece erkeklerin 'hava olsun' diye yaptığını zannederdik.

Yolda camları sonuna kadar açık ve yüksek sesle müzik dinleyenleri gördüğümüz zaman 'saygısız' diye serzenişte bulunuruz. Toplumda bu tarz araç kullananların genelde erkek sürücüler olduğu kanısı vardır. Ancak yapılan anketler sonucunda erkekler kadar kadınların da böyle otomobil kullanmayı sevdiği ortaya çıktı. "Camları açarım, müziğimi de sonuna kadar köklerim" edasıyla yollarda dolaşan kadınların bir başka gözdesi de üstü açık spor modeller. Evli ve çocuklular ise genelde sedan ve stationwagon araçları tercih ediyor

***

Camları da müziği de sonuna kadar açarım

Kadınların erkekler kadar otomobilin camlarını açıp, yüksek sesle müzik dinlemeyi sevdiği ortaya çıktı Avrupa'da kadın sürücüler genellikle cabrio modeli tercih ederken, Türkiye'de hatchback araçlar daha gözde.

Şirketler son dönemde data bankası oluşturmak için özel anketler yapmaya başladı. Bunun son örneği de Temsa'da yaşanıyor. Şirket, Mitsubishi'nin son modeli Colt'u pazara sunmadan önce özel bir çalışma hazırladı. Lansman öncesinde Temsa'nın geliştirdiği ve uyguladığı "müşteri edinme kampanyası" yoğun ilgi gördü. Mitsubishi Colt için potansiyel müşteri veri tabanı oluşturmak,bu veri tabanı ile birebir iletişim kurarak, bilgi ve test sürüşlerinde öncelik tanımak amacı ile yapılan saha çalışmaları mayıs ayında başladı ve ağustosta sona erdi. Söz konusu kampanya için, özellikle Mitsubishi Colt'un hedef kitlesi olan bayanların sıkça gittikleri alışveriş merkezleri seçildi ve titiz bir çalışma gerçekleştirildi.

Fransızlar'ın farklı tercihi
Rapordan kadınların otomobil hayalini yüzde 29 oranında hatchback, yüzde 17 sedan otomobil, yüzde 26 oranında spor araç ve yüzde 7 oranında da stationwagonların süslediği ortaya çıkmış. Otomobil dergisi L'Autojournal'in yaptığı anket ise Fransız kadınlarının hayalinin daha farklı olduğunu gösteriyor. Her 100 kadından 44'ü cabrio otomobil tercih ederken, yüzde 21'i dört çekerlilere ilgi duyuyor. L'Autojournal'in yaptığı ankette çıkan bir başka ilginç nokta ise kadınların camları açıp, yüksek sesle müzik dinlemeye sevdiği ortaya çıkıyor. 100 kadından 50'si hava atmayı seviyor...

Türk kadınlar hatchback seviyor
Gelelim Türkiye'deki ankete... Rapor, Mitsubishi Colt'un kırmızı koltuklarından yola çıkarak ortaya çıkarıldı. Katılımcılardan, kampanya formundaki soruları yanıtlamaları ve hayal edebilecekleri en yaratıcı alışveriş planlarını anlatmaları istendi. Kendilerine bu planlardan en yaratıcı olan 3 tanesinin Çarşı mağazalarında geçerli olmak üzere 5 milyar liralık alışveriş çeki ile ödüllendirileceği bilgisi verildi. Kampanyaya katılan yaratıcı alışveriş planları yaratıcı kurul tarafından değerlendirildi ve en yaratıcı 3 plan 15 Ağustos'ta açıklandı. Bu kampanya sayesinde 7 bin 474'ü kadın olmak üzere toplam 14 bin 930 kişiye ulaşıldı. İşte sizlere yapılan değerlendirmelerin sonuçları: Kampanyaya katılım sağlayan bayanların form analizlerine bakıldığında 3 bin 755 kişinin bekar, 3 bin 471 kişinin evli, 3 bin 672 kişinin çocuk sahibi, 4 bin 363 kişinin kendisine ait ev sahibi ve ailede 4 bin 43'nün kendisi haricinde otomobil sahibi olduğu belirlendi.

* Kadınların yüzde 72'sinin ehliyet sahibi olduğu halde yüzde 63'ünün otomobil sahibi olmadığı, bunların yüzde 69'unun bir otomobil sahibi olmak için planlama yaptığı belirtiliyor.

* Kadınların otomobil hayalini yüzde 29 oranında hatchback, yüzde 17 sedan otomobil, yüzde 26 oranında spor araç ve yüzde 7 oranında da stationwagon'lar süslüyor.

* Erkeklerin yüzde 86'sı ehliyet sahibi olurken, bunların neredeyse yarısının (% 48) otomobil sahibi olmadığı, ancak yüzde 74'ünün otomobil satın almayı planladığı ortaya çıkıyor.

* Erkeklerin hayalini kurduğu otomobillere gelince; yüzde 27'sinin hatchback, yüzde 26'sının sedan, yüzde 20'sinin spor, yüzde 18'inin arazi ve sadece yüzde 9'unun stationwagon olduğu belirtiliyor.
DİĞER OTO FİNANS HABERLERİ
 Her zaman otomobil mi suçlu olacak?
 Sonbahar kampanyaları sizi oto sahibi yapacak
 Türkiye'nin en iyi satış danışmanı Ankara'dan
 Nissan yeni silahları için 2 motor geliştirdi
 Ağır kamyonla Türkiye turu
 Bizi izleyin! Akdeniz ateşi geliyor
 Güneşi çok özleyecek
 Yenilenen Toyota Camry yollara çıktı
 Grand Voyager dizelle daha tasarruflu oldu
 Tofaş briçte de iddialı çıktı
 Yayın hayatına taze bir kan
 Hyundai Assan merkezini taşıdı
 Kazazedenin tüm masrafı sigortadan
 500 lira taksitle Hyundai!
 Dünya yollarında 10. yıl
 25 milyon kilometrede tek bir kazaya karışmadılar
 Shell'le Audi sahibi oldular
 Yeni bir sayfa açıldı
 Motorun sesi bile yeter
    Otomobil Yazarları
    Otomobil Dünyası
  » Oto Finans
METE TANSU
Delikanlı Türk şoför kolunu kırmaz!
Türkiye'de ne yazık...
ALİ SAYDAM
Origami ile gelen memnuniyet
Japon kültürüyle tanışmam...
Mahalleli çok şaşırdı
Mahalleli çok şaşırdı
Antalya'nın gözde semtlerinden Meltem'de, üç aydan bu yana kadınlara...
ABD'de psikologdu Türkiye'de muhtar
ABD'de psikologdu Türkiye'de muhtar
Psikofarmakoloji alanında dünyaca ünlü Gülay Dayıcan 25 yıl sonra...
Hayattayım ölmedim anne
Tüm dünya onu Beslan'daki katliamın korku dolu yüzü olarak tanıdı.
Avrupa'yı beş "etki" korkutuyor
Türkiye, müzakere tarihinin ele alınacağı Aralık Zirvesi öncesi...
Komiser 4 tehlike saydı
İşkence: Sistematik olarak sürdüğü söylendi. Kontrol edeceğiz, doğru ise...
CHP 81 yaşına sancılı girdi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 81'inci yaşını kutladı. Kuruluş yıldönümü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.