kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DEVLET CENAZEDE Cenaze törenine, yangın sonucu hayatını kaybeden işçilerin aile ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kastamonu milletvekilleri, CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
'Geride kalanlar bize emanet'
Bu kaza değil açıkça cinayet

Acıyı Omuzladı

Türkiye'de ilk kez bir başbakan, yanında bakanıyla birlikte maden faciasında ölen işçilerden birinin tabutunu taşıdı.

Kastamonu'nun Küre ilçesindeki maden yangınında ölen işçiler için dün düzenlenen cenaze törenine Başbakan Tayyip Erdoğan, Çalışma Bakanı Başesgioğlu ve Enerji Bakanı Güler de katıldı.

Ailelere tek tek başsağlığı diledi
Ankara'dan helikopterle giden Erdoğan, cenaze namazına katıldıktan sonra madenci Mehmet Özkan'ın tabutunu, Bakan Güler'le birlikte cenaze arabasına taşıdı. Erdoğan diğer ailelere de teker teker başsağlığı diledi.

"Yakınları bizim emanetimizdir"
Hastanede yaralıları da ziyaret eden Erdoğan şöyle dedi: "Ölen madenci kardeşlerimizin geride bıraktıkları bizim emanetimizdir. Asla mağdur edilmeyecekler. Gaz maskesi yoktu iddialarını da araştırıyoruz."


'Geride kalanlar bize emanet'

Kastamonu Küre'deki maden ocağında çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden işçilerin cenaze törenine katılan Erdoğan, "Geride kalanlar emanetimizdir. Mağdur olmayacaklardır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu'nun Küre ilçesinde önceki gün meydana gelen yangın sonucunda hayatını kaybeden işçiler için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Başbakan törenden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler ile birlikte, hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Özkan'ın tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı. Erdoğan, yangınla ilgili gerçekleştirilen incelemelerin ardından gerekli adımın atılacağını söyledi. Ankara'dan Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle dün saat 14.00 sıralarında Kastamonu'ya giden Erdoğan, cenaze namazı öncesi Kastamonu Valisi Mustafa Kara'dan olay hakkında bilgi aldı.

TABUTU OMUZLADI
Yaralıların durumlarını da öğrenen Erdoğan, "Ölen madenci kardeşlerimizin geride bıraktıkları bizim emanetlerimizdir. Ölenlerin de, yaralanan madencilerimizin de yakınları asla mağdur edilmeyeceklerdir. Ulusumuzun başı sağ olsun" dedi. Başbakan Erdoğan, daha sonra 19 madencinin cenaze namazının kılındığı şehir merkezindeki Nasrullah Kadı Camii'ne gitti. Burada madenci yakınları ile tek tek ilgilenen Başbakan Erdoğan, ölen madencilerin yakınlarına başsağlığı diledi.

4 YILDIR MADENDE GÖREVLİYDİ
Toplu kılınan cenaze namazından sonra 6 madencinin cenazesi Bartın'a gönderilirken, 13 cenaze de tünel faciasının yaşandığı Küre ilçesinde toprağa verildi. Başbakan Erdoğan da hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Özkan'ın tabutunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler'le birlikte cenaze aracına kadar taşıdı. Erkdoğan'ınYangında ölen işçilerden Murat Karacam’ın olay sabahı 8 yaşındaki oğlunun okul masrafları için STFA şirketinden avans istediği, parayı perşembe günü okula yatıracağı öğrenildi. Acılı eş cenazeyi almak için geldiği morgun önünde oğlu Fırat’a sarılarak ağladı.tabutunu taşıdığı 37 yaşındaki Mehmet Özkan'ın madende 4 yıldır elektrikçi olarak çalıştığı öğrenildi. Erdoğan daha sonra ambulansları teker teker gezerek kazada ölen işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

'GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK'
Başbakan Erdoğan cenaze töreninin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile birlikte Kastamonu Devlet Hastanesi'ne geçerek, buradaki yaralıları ziyaret etti. Yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunan Erdoğan, daha sonra Hastane Başhekimi Cem Yücel'den yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Tayyip Erdoğan, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirterek, yaralılardan 4'ünün hastanede tedavi altında olduğunu, diğerler madencilerin ise taburcu edildiğini belirtti. Erdoğan, işçilerin gaz maskeleri olup olmadığı konusundaki bir soru üzerine "Çalışmalardan sonra zaten atılması gereken adım atılacaktır. 3 kişilik bir ekip şu anda incelemelerini sürdürüyor" dedi.

MADENİ STFA İŞLETİYORDU
Özelleştirme kapsamında CEKA İnşaat firmasının sahibi Şeref Cengiz tarafından satın alınan Kastamonu Küre İşletmesi Bakır Madeni'nin işletme hakkı, STFA firmasına verildi. Türkiye'nin üçüncü büyük bakır madeni olan işletmede, önceki gün çıkan yangında 19 işçi hayatını kaybetmiş, 18 madenci ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

Gürkan YILMAZ-Behzat MİSER-Fatih CANITEZ- MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türkiye AB'ye festivalle giriyor
 Dünyayı cebe sokacağız
 TOBB Üniversitesi rektörünü YÖK'ten transferle aldı
 Acı, fakat bilinmeli!
 Çakıcı'nın kefaletle serbest bırakılma teklifi reddedildi
 Uşak Cezaevi'ne AB'den 'Pekiyi'
 Gazeteci Birand'a PKK'ya yardım suçlamasıyla dava
 10 dakika yağdı yine sular bastı!
 Dikkat! Bugün İstanbul'da bu yollarda onarım çalışmaları var
 'Hızlandırılmış facia'da makinistlere 5'er yıl hapis
 Sanık da hâkim de öğrenci
 Ücretsiz kitaplar teslim ediliyor
 Postadan 'cep' vurgunu
 Siirt'te PKK saldırısı: 2 şehit
UMUR TALU
Kürre-i Nühas
Yolunuz yahut aklınız düşerse, İstanbul'u...
Hayattayım ölmedim anne
Tüm dünya onu Beslan'daki katliamın korku dolu yüzü olarak tanıdı.
Avrupa'yı beş "etki" korkutuyor
Türkiye, müzakere tarihinin ele alınacağı Aralık Zirvesi öncesi...
Devrime başkan onayı
Devrime başkan onayı
Federasyon Başkanı Bıçakçı, Dünya Kupası üçüncüsü kadrodan yalnız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.