kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doğru giyinme tüyoları
Doğru giyinme tüyoları

Giyim stilinin kusursuz olması vücut tipine uygun parçalar seçmekle mümkündür. Harper's Bazaar dergisi son sayısında, değişik fiziksel özelliklerde zevk sahibi ünlüleri model alarak doğru giyinmenin ipuçlarını veriyor.

Kapüşonlu ve V yakalı üstler geniş bedenleri gizler. Sadece uzun kollu ya da kolsuz üstleri seçin. Arada kalan kol boyları belinizi kalın gösterir

Hafif kumaşlı eteklerle tamamlanan V dekolteli elbiseler dikkati geniş kalçalardan uzaklaştırır. Vücudun alt kısmında ne olduğunu ve üst kısmında ne olmadığını belirgin kılan straples elbiselerden uzak durun

Kusursuz bir vücudu gözler önüne sermenin en iyi yolu, yerlere kadar uzanan straples elbiseler giymektir. Çok ince bir bedene, desenli ya da işlemeli elbiselerle bir parça hacim verilebilir

CATHERINE ZETA-JONES

Sert hatlı kesimler ve cesur kıvrımlar, seksi bir silüeti tüm cazibesiyle ortaya çıkarır. Kum saatini andıran seksi bir vücuda sahip olan Catherine, süslemelerden çok kesimlere önem veriyor. Daracık lüks kumaşlar ve kontürlü hatlar, Catherine'in üzerinde yeni bir yorum kazanıyor.
Elbiseler Dekolteyi vurgulayan bir elbise bele iyi oturuyor, etek kısmı da diz altına ya da yere kadar uzanıyorsa her zaman doğru seçimdir.
Paltolar Hafif A kesimli paltolar bu tip vücutları daha ince gösterir. Seçeceğiniz ceket ise tam üzerinize göre olmalı ya da beli kavraması için bir kemerle tamamlanmalıdır.
Pantolonlar Iyi kesimli pantolonlar, üste oturan bir ceket ya da paltoyla birleştiğinde kıvrımlarınızı belirgenleştirir.
Üstler Kapüşonlu ve V yakalı üstler geniş bedenleri gizler. Sadece uzun kollu ya da kolsuz üstleri seçin. Arada kalan kol boyları belinizi kalın gösterir.

KATE MOSS
Daracık beller ve üst üste gelen katlar, erkeksi bir silüete feminenlik katar. Kate, zayıf bedenine ne giyerse giysin iyi görünüyor. Bununla birlikte erkeksi vücudunu ve asi tarzını yansıtabilmek için daima zıtlıklardan yararlanıyor: Jean pantolonla tamamlanan frapan bir kürk etol ya da beli vurgulayan pastel tonlarda feminen bir elbise...
Elbiseler Belde toplanan yumuşak ve akıcı kumaşlar, göğüs ve kalçalara daha dolgun bir görünüm verir.
Paltolar Kısa, özellikle de kürklü bir ceket, yüksek belli ve dar jean pantolonlarla giyildiğinde üst bedeni şekillendirir.
Pantolonlar Süslemeli üstlerle tamamlanan erkeksi pantolonlar ince üst bedenleri daha güzel gösterir. Dar kesimli jean pantolonların paçalarını çizmelerin içine sokmak, bacakların uzun görünmesini sağlar.
Üstler Bol bir triko ya da bluz seçtiyseniz, altına mutlaka dar bir etek ya da pantolon giyin. Baştan aşağı hacimli bir görüntü sizi yok eder.

JENNIFER LOPEZ
Üste oturan dar kıyafetler kıvrımlı kalçaları belirgenleştirir. Jennifer, kalçalarını saklama eğiliminde olmasına rağmen, bazen yerlere kadar uzanan derin dekolteli bir elbiseyle bazen de mini bir etekle de karşımıza çıkabiliyor. Başarısının sırrı ise denge. "Gizlerken ortaya çıkaran" kıyafetleriyle, onda adeta Midas dokunuşu var.
Elbiseler Hafif kumaşlı eteklerle tamamlanan V dekolteli elbiseler dikkati geniş kalçalardan uzaklaştırır. Vücudun alt kısmında ne olduğunu ve üst kısmında ne olmadığını belirgin kılan straples elbiselerden uzak durun. Silüetinizi doğru orantılarda göstermek için kabarık etekler yerine biraz dar olanları tercih edin.
Paltolar Alt kısmı hafifçe kabarık olan bir palto geniş kalçaları gizler. Kemerli bir bel ya da kürk yakalı bir model de kum saati görünümü sağlar.
Pantolonlar İster dökümlü ister dar kesimli olsun, düşük belli pantolonlar daima belinizi ön plana çıkarır.
Üstler Giydiğiniz üst ne olursa olsun, mutlaka üste oturan bir etek ya da pantolonla tamamlayın.

ŞEBNEM ÇAPA
İnce ve orantılı bir vücut için en uygun seçim, hafif üste oturan iyi dikimli elbiselerdir. Seçimleriyle her zaman beğeni kazanan Çapa, vücudunu çok iyi tanıyor ve oturmuş tarzı sayesinde giydiklerini kendine yakıştırıyor. Önceki yıllarda siyah elbiselerle görmeye alıştığımız Çapa artık renkli, desenli elbiseler ve jean pantolonlar da giyiyor.
Elbiseler Şebnem Çapa, hatlarını ortaya çıkaran elbiseler ve mini etekle pek rahat edemiyor. Elbisede en sevdiği boylar, diz ve bilek boyları.
Ceketler Çok belirgin bir tercihi yok ama klasik modelleri ve kısa deri ceketleri seviyor. Deri cekette favori renkleri siyah ve kahverengi tonları. Uzun ceket ve paltonun ise yanına yaklaşmıyor.
Pantolonlar Hem jean hem de kumaş pantolonlarda klasik kesimli, düşük belli modelleri kendine yakıştırıyor. 2004 yazı için dizayn ettiği desenli şifon plaj pantolonlarını da severek giyiyor.
Üstler Kendi markası olan Chez-bo'ya ait desenli, bol kesimli şifon tünik üstleri sıkça giyiyor. Dekolte üstleri, uzun eteklerle ya da pantolonlarla tamamlamaya dikkat ediyor.

DERİN MERMERCİ
Genç yaşta gelişmiş bir moda bilincine sahip olmak, herkesten farklı olmanızı sağlar. "Derinci'nin her kıyafeti olay oluyor" desek yeridir, çarpıcı ve başdöndürücü elbiseler seçmekte çok başarılı. Herkes renkli ve desenli elbiseler giyerken, bir anda simsiyah bir elbiseyle sürüden ayrılabiliyor. Bunu yaparken saç modelini, makyajını ve aksesuvarlarını da özenle seçiyor.
Elbiseler Son derece düzgün bir fiziğe sahip olmasına rağmen "Ne giysem olur" diye düşünmeyen Mermerci, kıyafet seçerken çok dikkatli davranıyor, vücuduna yakışacak modelleri bulmakta da çok usta. Uzun, arkası yere sürünen etekler ya da mini etekli elbiseler Derin'in tercihlerinden.
Ceketler Mutlaka bele oturan modelleri seçiyor. Böylece, ince bir silüette seksi kum görüntüsü oluşuyor. Bu tarz ceketleri gündüz saatlerinde, jean pantolonların üzerine giymeyi tercih ediyor.
Pantolonlar Düşük belli jean ya da kumaş pantolonlar uzun bacaklarda çok iyi görünür. Hafif bol paçalar, bacak boyunu iyice uzun gösterir.
Üstler Mutlaka dekolte... Bu vücut tipinde; sırt, göğüs dekoltesi ya da her ikisi birden, çarpıcılık faktörünü katlayarak artırır.

NICOLE KIDMAN
Gösterişli uzun elbiseler ince ve dar bir vücuda çok şey katabilir. Nicole Kidman bu özellikleriyle pek çok modacının giydirmek istediği bir isim. Aktris, ince uzun silüetine yakışan kıyafetleri seçme ve vücudunun güzelliğini ortaya çıkarma konusunda fazlasıyla ustalaşmış.
Elbiseler Böylesine kusursuz bir vücudu gözler önüne sermenin en iyi yolu, yerlere kadar uzanan straples elbiseler giymektir. Çok ince bir bedene, desenli ya da işlemeli elbiselerle bir parça hacim verilebilir.
Ceketler Geniş yakalı, kısa kesimli bir ceket uzun boyu dengelerken, vücudun alt kısmını daha uzun gösterir.
Pantolonlar Açık renkli, düz kesimli pantolonlar uzun bacak boyunu sergiler. Bu vücut tipinde, bacağı olduğundan daha zayıf gösteren koyu renkleri tercih etmeyin.
Üstler Düz kesimli pantolonların üzerine giyilen işlemeli ve dekolte üstler dikkati vücudun üst bölümüne çeker.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Arıza karakterlerin adamı
 Küçükyalılılar geçmişle buluşuyor
 Ev kadınları yelken başında
 Sosyoloji penceresinden devrim
 Haftanın Kitapları
 Markaların tasarımcılarla buluşması
 Gençleri bekleyen beslenme tehlikeleri
 Kanser hayatını değiştirdi
 Beslenme alışkanlığı çocuklukta oluşuyor
 Tıptaki yenilikler
 Bu liste size göreyse yaşlandınız demektir
 Kant Muğla'da anılıyor
 Altın Güvercin heyecanı
 Siyasi görüşümün durumunu size danışmak istiyorum Savaş Abi
 Ne zaman 'Gülben' desem köpeğim havlamaya başlıyor
 İnternet kafede antrenman yapıyorlar
 Romantik ve feminen kadın
 Olimpiyatların benzersiz öyküsü
 İzmir Hayvanat Bahçesi 150 bin ziyaretçi bekliyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Teşhiste geç kalmayın
Ne yazık ki her yıl yüz binlerce...
KENAN ONUK
Brahms'ın doğum günü senfonisi
Bu hafta da ünlü besteci...
ŞAFAK KARAMAN
Bu toprağın sesi türkülerimiz
İki haftadır sizlerden...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Hem nalına hem mıhına
Şarkıcınız, oyuncunuz, yazarınız,...
Akla meydan okuyan film
Akla meydan okuyan film
Fantastik sinemaya sempatisi olmayanlar için film bir kabusa...
Geleceği görmek ve bir hayat kurtarmak
Geleceği görmek ve bir hayat kurtarmak
Genç İspanyol sinemasından gelen yeni bir örnek...Yani onun tüm...
Neden bizde restoran rehberi yok?
Bir kentin yeme içme dünyasını sistemli biçimde...
Kenan benim şans meleğim
Genç oyuncu Zeynep Beşerler para değil, keyif aldığı için oyunculuk yaptığını...
Yarım asırdır "en"leri yazıyor
İlk baskısı 1955 yılında yapılan ve 17 Eylül'de 50'inci baskısıyla okuyucuların...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.