kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sonbahar-kış modası eski sandıklarda saklı
Sonbahar-kış modası eski sandıklarda saklı


Bu sezon kadınlar, anneannelerinin gardırobunu karıştırmalı! Minik hırka takımlar ya da ışıltılı bir broş bulursanız, hiç çekinmeden alın. En şık siz olacaksınız.

2005 sonbahar-kış modası geçmişten izler taşıyor. 2004'te başlayan bu trend, bu sene de devam ediyor ve kadınlar tıpkı anneannelerinin gardırobunu karıştıran küçük kızlara dönüşüyor. Hareketli etekler, yakalarımıza takacağımız broşlar ve minik hırka takımlar yani tween-setlerle zaman tünelinde keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz... Küçük kız artık büyüdü, abartılı görüntüsünü kendi yaşına uyarladı ama hala 50'li yılların etkisi altında. Eskiden olduğu gibi çok 'renklilik'le dikkat çekme, artık tamamen sona ermiş durumda. Onun yerine büyük emek sarfedilmiş, kat kat tarz kokan bir giyim felsefesi hepimizi sarıp sarmalayacak. Yeni şıklığın en önemli simgesi ise tayyör...

EN SEKSİ KIŞ BAŞLIYOR
'Tayyör' tamamen kadınlara özel bir giyim tarzı olmakla birlikte son yıllarda popülaritesi giderek azalan ama geçmişte çokça kullanılan, ceket- etek takımlara verilen ad. Bu sezon ise kesinlikle altın çağını yaşıyor. Artık rahatlığımıza olan düşkünlüğümüzü bir kenara bırakarak daracık ve en fazla diz hizamıza kadar inen kalem eteklerden oluşan tayyörlere dolabımızda ağırlık vereceğiz. Hatta kalın opak çoraplar sayesinde dolabın ağırlığını üzerimize alacağız ve gece gündüz tayyör giyeceğiz. Daha seksi, daha kadınsı bir kış geçireceğimizi düşünmek, belki kışın kasvetini üzerimizden atarak sonbaharı büyük bir heyecanla beklememizi sağlar. Ceketler de bu sezon çok feminen. Dar truvakar kollu ve bele oturan modelleri mutlaka deneyin. Dolce&Gabbana ve Tom Ford'un Yves Saint Laurent adına tasarladığı saten, daracık blazer ceket, pek çok kadınının rüyalarına girecek! Görkemli kışın başka bir göstergesi de renkler ve şık aksesuarlar. Kadife, kürk, yılan derisi, krokodil, dantel ve saten sezonun olmazsa olmazları. Renklere gelince... Altın, lila ve kahverengi diğer renklere fark atacak.

ETEKLER UZADI Etekler bu yıl diz hizasında ve çok dar. Tabii bu arada 1950'lerin kloş eteklerini de es geçemeyiz. Beyazperdenin efsane oyuncusu Audrey Hepburn'ü hatırlayın. İşte bu kışın tarzı... Hepburn gibi kayık yaka, belden bollaşan elbiselerle dolaşacağız. Hakim yakalara ve raglan kollara kendimizi alıştırmamız gerek. İşte kısa kısa bu sezonun vazgeçilmezleri...
KÜRK de çok çeşitli modellerde çıkıyor karşımıza. Örgülü, işlenmiş, yanık görünümlü ve baskılı... Çantalarda, ayakkabı ve kemerlerde de baskılı kürkler dikkat çekecek. Hayvanseverlerin tepkisini çekecek ama hakiki kürkü tercih edenler çok olacak kuşkusuz...
VINTAGE da çok seviliyor, bugünlerde. Çünkü kombinlenmesi bile insanda heyecan uyandırıyor. Nostaljik ve romantik bu tarz sayesinde biz hanımlar zaman zaman başka dönemlerden gelmişçesine dolaşacağız.
LİLA ihtişam ve zenginliğin rengi... Tamamen lüksü çağrıştıran bu renk yazdan sonra devam eden bir trend. Kadife ve saten bu asil renge yepyeni bir görkem yüklüyor ve gözalıyor.
LEOPAR baştan başa, bizleri kuşatacak. Aynı zamanda dekoratif amaçlı olarak, kürk ve trikolarda da çok görülecek.
MANTOLAR çift düğme ve bele oturan kesimlerle dış giyime bir heyecan ve hareket kazandıracak.
PELERİNLER gece ve gündüz imdadınıza yetecek. Bele oturan mantolara bir alternatif oluşturacak olan pelerinleri bazen uzun, bazen kısa, bazen salaş, bazen de asil bir havada göreceğiz. Yünlü kumaşlar, kürk ve trikolar çok ilgi görecek.
AYAKKABILAR artık sivri burunlarını biraz yuvarlayacak ve hafif platformlu olarak karşımıza çıkacak. Çok renkli, desenli ve eğlenceli, zaman zaman dolgu topuklu ve kürk aksesuarlı... Sezon yeniliği olarak dolgu topuklu çizmeleri sayabiliriz. Bilek hizasında biten botlar da çok moda.
ÇANTALAR küçük veya büyük hiç farketmez. Hareketli, eğlenceli, dört-dörtlük görünümlü, zincir saplı, leopar aksesuarlı, sapsız veya uzun saplı. Hepsi çok şık ama hiçbiri diğerine benzemiyor. Çanta çılgınlığının yaşanacağı bir kış bizi bekliyor.
DÜZ AYAKKABILAR da moda. Borsalino tarzı erkek ayakkabıları takım elbiselerin altına çok yakışacak. Dar taytlarla da yine balerina ayakkabılar giyilecek. Ama her şeye rağmen yine de sezonun elegan havasını bozamayacak ve her şeye rağmen şıklık devam edecek.

GECE KIYAFETLERİ son derece dekolte. Yerlere kadar uzanan tuvaletlerle Oscar ödül törenindeki yıldızlar gibi olacaksınız. Dekolte ve seksapelden şaşmayın.
KADİFE görünümü itibarıyla hem çok sıcak hem de elegan. Dış giyimin yani manto, blazer ve elbiselerin en vazgeçilmez materyali olacak.
DESENLER bu sezon birbiriyle çarpışıyor. Bir yandan çiçekli desenleri görürken bir yandan da grafik desenlere rastlayacağız. Folklorik tarzdan boheme iç içe desenli giysiler giyeceğiz.
KAHVE sonbaharın vazgeçilmez rengi, sezonun gözdesi. Sahneyi yeşille birlikte paylaşacak. Gri de gece elbiselerinin favorisi. Baştan aşağı sadece gri tonlarına bürünmeniz asaletinize asalet katacak.
ORYANTAL kürkler ve inciler, ağır ve tok kumaşlar ile zengin aksesuarlarla Doğu'nun Batı'ya ziyaretine şahit olacağız.
PANTOLONLAR da bu sezon çift karakterli. Hem Marlene Dietrich tarzı bol ve röverli pantolonlar hem de kapriler moda.
KUMAŞLAR tüvit ve flanel... Ancak onlara İskoç karoları da karışacak ve kış kumaşlarının egemenliğine İskoç tarzı eşlik edecek.
METALİK altın ve bakır tonlarıyla varlığını sürdürürken, pembe ve yeşil metalik dış giyimde karşımıza çıkacak. Heyecan verici ve dikkat çekici bir sonbahar ve kış bizleri beklerken, vintage yani eski devrin ağırlıklı olarak hissedilebileceği bir sezon başlıyor. O halde artık spor ayakkabıları ve eşofmanları üzerinizden atın ve hemen bir elbise ya da tayyör giyin. Bu kıyafetler sayesinde eski dönemlerde olduğu gibi kapılar açılacak ve centilmenler size yol verecek!
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kenan benim şans meleğim
 Yarım asırdır "en"leri yazıyor
 15 milyona köyde beş yıldızlı tatil
 Tiyatro sahnesi podyuma taşındı
 Makyaj Çantası
 Doğanın kristalde hayat bulan cazibesi
 Diyarbakır'ın yeni sporu çim hokeyi
 Phaselis sanat etkinliği
 Genç bilim kadınlarına destek
 Her şeye rağmen yaşamak güzel
 Bizim de yeraltı müzisyenlerimiz var
 En iyi 20 Kaleiçi adresi
 İrfan'ı oynarken çok şımardım
 Miniklerin gizli bahçeleri değişiyor
 Makyaj Çantası
 Evlilik dışı çocuk yapabilirim
 Kentten bunalanlara Demirköy terapisi
 Camide namaz, cem evinde semah
 The Rasmus sizi bekliyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Ölmeden önce mutlaka Ateş Hattı'na katılın
Konumuz zina.
Doğru giyinme tüyoları
Doğru giyinme tüyoları
Giyim stilinin kusursuz olması vücut tipine uygun parçalar seçmekle...
Arıza karakterlerin adamı
Arıza karakterlerin adamı
Oyunculuk, yönetmenlik ve yazarlık... Kariyerindeki her adımda...
Akla meydan okuyan film
Fantastik sinemaya sempatisi olmayanlar için film bir kabusa...
Geleceği görmek ve bir hayat kurtarmak
Genç İspanyol sinemasından gelen yeni bir örnek...Yani onun tüm...
Neden bizde restoran rehberi yok?
Bir kentin yeme içme dünyasını sistemli biçimde değerlendiren restoran...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.