kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tiyatro sahnesi podyuma taşındı
Modada Tiyatro Devri

Tasarımcılar 2005 kadınını sahneye davet ediyor. Yeni sezonda moda abartının doruğuna çıkıyor. Farklı kültürlerin sentezini yapan tasarımcılar, kadınları oyuna davet ediyor

***

Tiyatro sahnesi podyuma taşındı

Yeni sezonda moda abartının doruğuna çıkıyor. Farklı kültürlerin sentezini yapan tasarımcılar, kadınları oyuna davet ediyor.

Dünya moda otoriteleri Paris'teki defilelerde modanın uçsuz bucaksız bir yolculuk olduğunu yeniden ispat ettiler. Bu tarz zaman tüneli yolculuklarının piri Christian Dior ve Yves Saint Laurent modaevlerinin baş tasarımcısı John Galliano. Kendisi zaten moda macerasına ilk başladığı günden bu yana her zaman teatral tasarımlarıyla dikkat çekti. Onun gerçek hayatta giyilemezmiş havasındaki koleksiyonları herkese ilham kaynağı olurken alışkanlık da yarattı. Yani anlayacağınız, artık hepimiz özellikle de bu kış sanki değişik devirlerin oyuncuları olarak dolaşacağız. Yumuşak, tüylü, bukletli patchwork kreasyonları çok rağbet görürken, aynı zamanda hakiki kürkler içinde gelinler, ilginç, ilginç olduğu kadar da hayatın içinden takılar, hakiki mücevherlerin yanı sıra tencere-tava saç aksesuarları, ayaklarda naylon poşetler ve daha neler neler.... Kısacası alışılmış kalıplardan sıyrılabileceğiniz ve çok eğleneceğiniz bir kış sezonu sizleri beklerken, giyim tarzınızda şöyle bir sloganı ilke edineceksiniz; buradan, yani bulunduğunuz yerden ve şimdiki zamandan uzaklaşın ve zaman tüneline girin. İsterseniz geçmişe, isterseniz geleceğe yolculuk yapın. Yeter ki yerinizde yani bugünde saymayın. Dünya modacıları bizlere başka zamanlar ve başka dünyalar sunuyor, onları reddetmeyin. Çünkü onlar uzun çalışmalar sonucu geçmiş zamanlardan stiller toplayıp kıyafetler tasarladılar, elbiselerini farklı zaman dilimlerinin sentezinden oluşturdular, sınırsız desen karmaşasına sınırsız kumaş alternatiflerini eklediler, kesimlerine halkların kültürlerini yansıttılar ve abartının doruğuna ulaştılar. Çılgın ama elegan, romantik ama havalı bir sezon bizleri beklerken, 20'ler, 50'ler, 70'ler ve 80'ler tekrar aramızda. Ancak "o" zamankinden çok daha güzel ve etkileyici olarak. Bırakın kendinizi, sezon modası sizi etkilesin.

MANTOLAR ÇILDIRDI
Dış giyim deyince akla paltolar, pelerinler ve kabanlar gelir. Hepimiz de özellikle dış giyim alışverişimizde daha dikkatli olmaya ve daha sade ve klasik alışveriş yapmaya özen gösteririz. Çünkü amacımız her şeye uyması ve daha uzun zamanlar kullanılabilir olmasıdır. Ancak bu sezon bu kuralın da dışına çıkıp, en çılgın paltoyu alabilirsiniz. Rengarenk ve çiçekli paltolar sizleri bekliyor. Özellikle Zara, İpekyol ve Roman'da bulabilirsiniz. Gece kıyafetlerinde de her zaman kumaşlar ve dekolteler konuşur. Bu sezon da dekolteler konuşacak. Ama o kadar renkli ve değişik kesimli gece kıyafetleri giyeceğiz ki, bizi gören herkes tarihin bir sayfasından fırladığımızı düşünecek. Kabarık etekler, brokar kumaşlar, parıltılar ve ihtişam...Vakko, Beymen, Anne Klein bu alternatifleri size sunacak. Çantalar bu sonbahar-kış modasında uçsuz bucaksız bir seçenekle sezona iddialı başlıyor. Kocaman kadife çantaların üzerinde goblen işlemeler, pullar, parıltılar... Sanki Fransız devrimini günümüze taşıyacağız ya da Çarlık Rusyası'na uzanacağız. Ancak biz bu çantaları günümüzde jeanlerle ve sade üstlerle bile kullanabileceğiz. Özellikle bu sezon Vakko'da çok şık çantalar var. Bunlara uygun kocaman kadife şalları var. Kaçırmayın.

ŞIK AYAKLAR
Yine dostu da düşmanı da ayağımıza baktıracak bir sezonun içindeyiz. Özellikle ayağımızdakiler teatral tarzın yansıtıcısı olursa yere dikkatli basmamız gerekecek. Çok renkli ve değişik kumaşlardan desenli kumaş ayakkabılar var. Üzerlerinde straslar, fiyonklar, kurdeleler, motifleri sıkça göreceğiz. Her ne kadar ayakkabı burunları yuvarlanmaya başladı diyorsak da teatral ayakkabı ve çizmelerde sivri buruna ve sivri topuğa çok rastlayacağız. Ves Deri, İnci, Demirel ve Hotiç çeşitte iddialı.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kenan benim şans meleğim
 Yarım asırdır "en"leri yazıyor
 15 milyona köyde beş yıldızlı tatil
 Makyaj Çantası
 Doğanın kristalde hayat bulan cazibesi
 Diyarbakır'ın yeni sporu çim hokeyi
 Phaselis sanat etkinliği
 Genç bilim kadınlarına destek
 Her şeye rağmen yaşamak güzel
 Bizim de yeraltı müzisyenlerimiz var
 En iyi 20 Kaleiçi adresi
 İrfan'ı oynarken çok şımardım
 Miniklerin gizli bahçeleri değişiyor
 Sonbahar-kış modası eski sandıklarda saklı
 Makyaj Çantası
 Evlilik dışı çocuk yapabilirim
 Kentten bunalanlara Demirköy terapisi
 Camide namaz, cem evinde semah
 The Rasmus sizi bekliyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Ölmeden önce mutlaka Ateş Hattı'na katılın
Konumuz zina.
Doğru giyinme tüyoları
Doğru giyinme tüyoları
Giyim stilinin kusursuz olması vücut tipine uygun parçalar seçmekle...
Arıza karakterlerin adamı
Arıza karakterlerin adamı
Oyunculuk, yönetmenlik ve yazarlık... Kariyerindeki her adımda...
Akla meydan okuyan film
Fantastik sinemaya sempatisi olmayanlar için film bir kabusa...
Geleceği görmek ve bir hayat kurtarmak
Genç İspanyol sinemasından gelen yeni bir örnek...Yani onun tüm...
Neden bizde restoran rehberi yok?
Bir kentin yeme içme dünyasını sistemli biçimde değerlendiren restoran...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.