kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Enerjik anneler nasıl besleniyor?

Doğum sonrasında annelerin kendilerine ayrı bir özen göstermesi gerekiyor. Bebeğim ve Biz dergisi, eylül sayısında, vücut için gerekli besin öğelerini içeren, dengeli, sağlıklı ve en önemlisi doğal besin kaynaklarına ağırlık verilmiş bir diyetin, annelerin sağlığı için ne kadar önemli olduğuna yer verdi. Haberde; uzmanların annelere önerdiği, enerji veren 15 besin maddesi açıklandı. Bu besinleri tüketen anneler, kendilerini enerjik ve mutlu hissediyor...

SÜT
Bir bardak süt günlük kalsiyum ihtiyacınızın üçte birini karşılar. Bu, sizin kuvvetli kemik ve dişlere sahip olmanız için çok önemli. Kalsiyumu zenginleştirilmiş bir diyet; hipertansiyon, kalın bağırsak ve göğüs kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır. Süt;D, A, B12 ve B2 gibi vitaminler açısından oldukça zengin bir besin kaynağı.

BROKOLİ, LAHANA, KARNABAHAR
Çok az kalorili ve besin deposu olan bu sebzeler, betakaroten, lif, A ve C vitaminleri içerirler. Tüm bunlar kalp hastalıklarına ve bazı kanser çeşitlerine yakalanma riskinizi azaltır. Çiğ olarak ya da buharda hafif pişirerek yemeye çalışın.

MUZ
100 gramı 85 kalori içeren muz; lifler, potasyum, B6 ve C vitamini açısından iyi bir besin kaynağı. Potasyum, vücudumuzdaki kan basıncını düzenleyen bir mineraldir ve kas fonksiyonları için çok önemlidir.

PORTAKAL SUYU
C vitamini, potasyum ve folik asit deposudur. Bir bardak portakal suyu ile günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamı karşılanır.

SALATA
Yeşillik çeşitlerini, domates, havuç ve salatalıkla bir araya getirerek lezzetli bir salata yapmak, sebzelerin diyetinize girmesi için en iyi yoldur. Araştırmalara göre bu sebzelerden en az üçünü her gün salatanıza katmanız; kanser, kalp ve şeker hastalığı riskini azaltmanız anlamına geliyor.

FISTIK EZMESİ
Fıstık ezmesi de fındık, ceviz ve badem gibi; protein, çinko, lif ve E vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca, kolesterolünüzün düşmesini sağlayan doymamış yağ içerir.

PATATES
Potasyum, lif ve C vitamini gibi harika besin kaynakları içerir. Patateste ayrıca, betakaroten gibi kanserle savaşmamıza yardımcı olan antioksidanlar da bulunur.

SOMON BALIĞI
Bu balık çeşidi omega-3 yağ asitleri deposudur. Kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar. Haftada bir ya da iki defa somon tüketmek, kalp hastalıkları riskinizi azaltır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. TAHILLAR Bir kâse tahılda 10'dan fazla vitamin ve mineral var. Tahıl; enerji için gerekli olan karbonhidratlar, hastalıklarla savaşmamız için önemli olan lifler ve foto kimyasallar içeren bir besindir; bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

YAĞSIZ KIRMIZI ET
Kırmızı et mükemmel bir 'demir' kaynağıdır. İnce dilimler halinde kesilmiş biftek ya da filetoyu, doğmuş yağ oranı düşük, demir seviyesi ise yüksek bir yiyecek olduğu için her gün yiyebilirsiniz. Ancak her gün yiyecekseniz, biftek ya da filetonuz avuç içinizi geçmeyecek büyüklükte olmalı.

YOĞURT
Kemiklerinizin güçlenmesi, sağlamlığını koruması için çok faydalı bir besin maddesidir. Yoğurt, protein, potasyum ve kalsiyum deposudur.

YUMURTA
Zayıf kaslarınızı kuvvetlendirmeniz için ihtiyacınız olan kaliteli proteini içerir. Yumurtanın sarısı yüksek oranda kolesterol içerdiğinden, günde sadece bir tane tüketmeniz sizin yararınıza olacaktır.

SEBZE ÇORBASI
Havuç, patates ve soğan gibi sebzelerle doldurulmuş bir çorba içmek birçok vitamin ve minerali de vücudunuza kazandırmanız demektir.

DOMATES SOSU
Çok güçlü bir antioksidan olan lycopene (kırmızı bitki pigmenti) içerir. Bu antioksidan, kalp damarlarınızın açık kalmasına ve kalp rahatsızlığı riskinizin azalmasına yardım eder.

FASULYE
Fasulye düşük kalorili bir sebzedir. Demir, protein ve lif içerir. Fasulye, kolesterol seviyenizin düşmesine de yardımcı olur.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Okula Gitmek İstemeyenin Ya Karnı Ağrıyor Ya Da Başı
 Çocuğunuzun Çantasından Önce Bedenini Okula Hazırlayın
 Enerjik Anneler Nasıl Besleniyor?
 Kötü Beslenenin Regli Zor Geçiyor
 Elma Ve Havuç Dişleri Koruyor
 Kalbini Seven Önlemini Alsın
 Sağlıkçılar Çocuk Felci Aşısı İçin Kapı Çalıyor
 Seks Prostat Kanseri Riskini Azaltıyor
 Elini Sık Yıkayan İshalden Korunuyor
 Üç Metrekarelik Fitness Merkezi
 Sağlık Bakanlığı Meme Kanserine Savaş Açtı
 Bu Köyde Dişler Çürümüyor
 Stres Hastalıkları Ağırlaştırıyor
 Yalnızların Kalp Krizi Riski Fazla
Aksu: Kız istemenin zamanı artık geldi
Aksu: Kız istemenin zamanı artık geldi
BKM Açıkhava'da etkinlikleri kapsamında önceki akşam Harbiye Açıkhava...
Çalışmayan kadının hastalığı 'depresyon'
Çalışmayan kadının hastalığı 'depresyon'
Yapılan araştırmalar, kadınların erkeklerden üç kat fazla depresyona...
Düğün yakında
Düğün yakında
Çehreli Danışmanlık şirketinin sahibi Şehnaz Çehreli, aile...
Yeni bir aşk mı?
Yeni bir aşk mı?
Adını Gökhan Çarmıklı'nın kuzeni olarak duyuran; Serdar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.